ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αρνητικά και πάλι όλα τα νέα δείγματα στην Ήπειρο

- Ένα ακόμη εξιτήριο από το Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων - Η εικόνα πανελλαδικά

DOYROYTH

Μια… ανάσα πριν ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και η πορεία της νόσου στη χώρα μας εξελίσσεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς μέρα με τη μέρα ανακοινώνονται όλο και λιγότερα κρούσματα, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών. Ειδικά στην Ήπειρο εδώ και αρκετές μέρες δεν εντοπίζονται νέα κρούσματα, καθώς όλα τα δείγματα που στέλνονται για έλεγχο επιστρέφουν αρνητικά!

Ένα ακόμη εξιτήριο…
Τα θετικά νέα του Σαββατοκύριακου για την περιοχή μας που προέκυψαν από την καθιερωμένη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, περιλαμβάνουν ένα ακόμη εξιτήριο από το Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για την σύζυγο του θανόντος από την Κέρκυρα, η οποία το Σάββατο βγήκε από τη Μονάδα Λοιμωδών, με την υγεία της ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
Πλέον στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο οδηγός βουνού, ο οποίος έχει αποσωληνωθεί και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η μεταφορά του σε κλινική. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή. Το Σάββατο εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 30 νέα δείγματα. Τα τρία ήταν από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα 27 όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.
Από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» χθες στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ από το Νοσοκομείο Άρτας στάλθηκαν έξι. Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό και πέραν αυτού λήφθηκε άλλο ένα νέο δείγμα από πιθανό περιστατικό που βρίσκεται σε κατ΄ οίκον απομόνωση. Αναμένονται αποτελέσματα.
Πανελλαδικά…
Σε πανελλαδικό επίπεδο τέσσερις θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 134. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 89,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Σύμφωνα με τη χθεσινή γραπτή ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου Σωτ. Τσιόδρα καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.517, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επίσης 46 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.