Εθνικιστές και τηλεοπτικοί «αστέρες» - συνεργάτες του Ράμα…

«Σπέρνουν» μίσος σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας!

Ζητούν μέχρι και απομάκρυνση του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου
«ΟΜΟΝΟΙΑ»: Γνωστοί οι πρωταγωνιστές, οι χρηματοδότες, οι παρακινητές και οι καθοδήγητές τους

ARGYROKASTRO PROKSENEIO

• Λίγες μόνο εβδομάδες, αφότου η Ε.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος, άναψε «πράσινο φως» -έστω και με προϋποθέσεις- για έναρξη των διαδικασιών για την ένταξη της Αλβανίας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, το ανθελληνικό ντελίριο στα Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αντίθετα μεγαλώνει και «εμπλουτίζεται» με νέους στόχους.
Ο τελευταίος «κρίκος» αυτής της αλυσίδας είναι πλέον το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου, το οποίο στοχοποίησε ο Αλβανός εθνικιστής δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα, κατηγορώντας τις υπηρεσίες τους πως… ελληνοποιεί αθρόα Αλβανούς. Τους ισχυρισμούς αυτούς ανέπτυξε σε εκπομπή του Top Channel, χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα που κατέγραψε συνομιλία Αλβανού με υπηρεσιακούς παράγοντες, με αφορμή ανάκληση θεώρησης εισόδου στην Ελλάδα λόγω προώθησης της Αλβανικής προπαγάνδας στα Ελληνικά χωριά.
Μετά την εκπομπή ακολούθησαν νέες προκλήσεις εθνικιστών, με την ομάδα «Οι νέοι της Λαπουριάς» να ζητούν την απομάκρυνση του Έλληνα Προξένου στο Αργυρόκαστρο (νομίζοντας ότι μπορούν να επαναληφθούν τα γεγονότα του 1993 με την απέλαση του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Μαϊδώνη και του Προξένου Χρ. Ιακώβου), να καταφέρονται κατά των Ελλήνων δημάρχων Δρόπολης και Φοινικαίων, να χαρακτηρίζουν τρομοκράτη τον μακαρίτη Κων. Κατσίφα κ.α..
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της Ελληνικής Μειονότητας, όλα αυτά κάθε άλλο παρά τυχαία είναι καθώς έχουν προηγηθεί και άλλα ζητήματα ανθελληνισμού και επιθετικότητας, όπως η παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας στη Χειμάρα, οι συνεχείς – και κάτω από τα αδιάφορα μάτια της Αλβανικής Αστυνομίας- διαρρήξεις σε κατοικίες Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, μέχρι και τις κατασχέσεις φαρμάκων που προορίζονταν την περίοδο της καραντίνας για ομοεθνείς κατοίκους της Δρόπολης.
Όσον αφορά τον Μαρίν Μέμα και τα όσα παρουσίασε στην εκπομπή του, γίνεται λόγος για πλήρη κάλυψη που του παρέχει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος τον είχε τοποθετήσει ως «προσωπικότητα» στην «Εθνική Επιτροπή Ανακατασκευής» που συγκρότησε για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει από τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε την περιοχή του Δυρραχίου.

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ»
Την εκπομπή του Μαρίν Μέμα, καταγγέλλει ως «ακραία επικίνδυνη» η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Όπως τονίζει ο εν λόγω παραγωγός «συνέχισε τα γνωστά του πλέον μοτίβα καλλιέργειας ανθελληνικού κλίματος και στοχεύοντας την γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Πρόκειται για άτομο σε εντεταλμένη αποστολή όπου οι χρηματοδότες, οι παρακινητές και οι καθοδηγητές του είναι πλέον γνωστοί».
Συνεχίζοντας η «ΟΜΟΝΟΙΑ» προσθέτει ότι όσοι κρύβονται πίσω από τον Μέμα «θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που μπορεί να επιφέρει η συστηματική καλλιέργεια μίσους έναντι της Εθνική Ελληνικής Μειονότητας, των μελών και θεσμών της. Εξ άλλου παραδείγματα από ανάλογα κρούσματα υπάρχουν δυστυχώς».
Καταλήγοντας η Οργάνωση προειδοποιεί ότι «η εκκόλαψη του αυγού του φιδιού του εθνικισμού είναι επικίνδυνο παιχνίδι» και καλεί την Αλβανική Κυβέρνηση «να αντιδράσει άμεσα εφόσον διατείνεται ότι φροντίζει την αποφυγή εκδηλώσεων που καλλιεργούν το διεθνοτικό μίσος και το ρατσισμό».

Ο πρώην Πρόεδρος
Ιδιαίτερα καίριες είναι οι επισημάνσεις του πρώην Προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Λεωνίδα Παππά, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Himara. gr.
Aφού αναφέρεται στο τρόπο που συμπεριφέρονται οι Αλβανοί προς την αναγνωρισμένη διεθνώς Ελληνική Μειονότητα, σε αντιδιαστολή με τι ζητούν και επιτυγχάνουν με τη δική τους μειονότητα σε όμορες χώρες, ο κ. Παππάς, κάνει αναδρομή στην ιστορία, αναφέροντας πως Έλληνες και Αλβανοί είναι κάτι παραπάνω από γείτονες, έχουν την ίδια ιλλυρική καταγωγή και αυτό που απομάκρυνε τους δύο λαούς ήταν η Οθωμανική κατάκτηση.
Καταλήγοντας δε τονίζει: «Το 50χρονο κομμουνιστικό καθεστώς άφησε επίσης πολλά κατάλοιπα αλλά θα περίμενε κανείς πως μετά από αυτό θα άνοιγε μια νέα σελίδα στην επαναπροσέγγιση. Η ύπαρξη Ελλήνων στο νότο της σημερινής Αλβανίας, το γεγονός ότι το 20% των πολιτών της Αλβανίας ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, οι αρχαίοι ιστορικοί δεσμοί των δύο λαών κ.α αναφέρονται συχνά ως παράγοντες με τεράστια δυναμική, αλλά ακούγονται ως ρομαντικοί ουτοπισμοί, ακριβώς γιατί αφήνουμε να φωλιάσει μέσα μας ο Μema. Ως πρώτο βήμα, έλληνες και αλβανοί πρέπει να δούμε πρώτα απ' όλα την αλήθεια κατάματα. Αυτή την αλήθεια που μας στέρησαν οι ιδεοληψίες και οι λαϊκίστικοι εθνικισμοί Mema-δων».
Kαι του Έντι Ράμα θα προσθέταμε εμείς.