Η ώρα του «σταυρού» πλησιάζει και…

Στον… Γολγοθά των εκλογών βαδίζουν οι υποψήφιοι!

Υποτονικό ακόμη το ενδιαφέρον των πολιτών για Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου

PERIFEREIA DHMARXEIO KTHRIA

Δυναμικά συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων, δυο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες για να αναδειχθούν οι νέες Διοικήσεις σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου. 

Αν και γενικά το ενδιαφέρον των πολιτών δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα έντονο, συγκριτικά με άλλες προεκλογικές περιόδους, ωστόσο οι υποψήφιοι που μετριούνται σε χιλιάδες, κάνουν αγώνα δρόμου για να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους «σταυρώσουν». 

Από την άλλη, οι επικεφαλής των συνδυασμών τις τελευταίες μέρες έχουν εντείνει τις επαφές τους με διάφορους φορείς της πόλης, στους οποίους βέβαια υπόσχονται πως εάν εκλεγούν θα στηρίξουν τα αιτήματά τους. Τώρα, για το κατά πόσο γίνονται πιστευτοί, αυτό θα φανεί στις 8 Οκτωβρίου, αφού όπως εύλογα σχολίαζε χθες συμπολίτης «προεκλογικά όλοι στέκονται στο πλευρό μας, αλλά μόλις εκλεγούν αποδεικνύεται ότι έχουν μνήμη… χρυσόψαρου».

Δ. Παπαγεωργίου με αστυνομικούς 

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Ιωαννίνων Ανέστη Κωνσταντινίδη και μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκε ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Δημ. Παπαγεωργίου. Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους αλλά και τους πολίτες. 

Ο Δημ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι είναι πρωταρχικό μέλημα η ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων και ο περιορισμός των βανδαλισμών, ενώ έγινε συζήτηση και για την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Μεγάρου για την οποία ο Δήμος έχει καταθέσει την πρότασή του για παραχώρηση εκτάσεων. 

Τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για την μείωση του προσωπικού, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται ότι θα ζητήσει και ο ίδιος ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.

Ν. Γκόντας στον Δικηγορικό Σύλλογο

Σε γνώριμα λημέρια βρέθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Ν. Γκόντας, καθώς, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξής του συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Χριστίνα Τσέτσου και μέλη του Δ.Σ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και αναπτύχθηκαν θέματα συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών και των φορέων του με τον Δικηγορικό Σύλλογο. Ο Δήμος και οι φορείς του έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης σε καθημερινή βάση. Ο πρ. Δήμαρχος δήλωσε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, του οποίου έχει την τιμή να είναι μέλος του, είναι σε θέση να παρέχει αυτήν την νομική στήριξη καθ’ όσον διαθέτει επιστημονικό δυναμικό επάξιο, χωρίς να χρειάζεται την συνδρομή μελών άλλων συλλόγων.

Στο μεταξύ, από χθες άνοιξε και λειτουργεί το εκλογικό κέντρο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» στην Πλατεία Πάργης. Ο επικεφαλής της Ν. Γκόντας, υποδέχθηκε φίλους της παράταξης και υποψηφίους, συνομίλησε με κόσμο, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους. 

Ώρες λειτουργίας εκλογικού κέντρου: Δευτέρα-Κυριακή: 10:00-14:30 και 18:00-23:00.

Θ. Μπέγκας στο Αστυνομικό Μέγαρο

Το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της παράταξής του.

Στη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, κ. Μουσελίμη, αλλά και όλα τα στελέχη της αστυνομίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συμφωνήθηκε η ανάγκη συνεργασίας των δύο φορέων, με στόχο την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών, καθώς και εκείνη του δημοσίου χώρου.

Στη συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, συμφωνήθηκε η ανάγκη μεταστέγασης του αστυνομικού μεγάρου στο χώρο του στρατοπέδου Βελισσαρίου, όπως άλλωστε προβλέπεται και στον συνολικό σχεδιασμό της πόλης, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του Σώματος με μετατάξεις και προσλήψεις.

Τ. Καλογιάννη σε Δημόσιες Υπηρεσίες 

Η υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα_2023» επισκέφθηκε τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Κατά την επίσκεψη αυτή, όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών, τόσο για τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ως δημότες, αλλά και τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν, ιδιαίτερα στο κυκλοφοριακό, κατά την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου στο ανατολικό τμήμα του κτιρίου του Παλαιού Πανεπιστημίου.

Χρ. Πατσούρας για Κενάν Μεσαρέ

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κενάν Μεσαρέ, αναφέρεται ο υποψ. δήμαρχος Ιωαννίνων με την «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα – Αγωνιστικό Μέτωπο» Χρ. Πατσούρας.  Όπως τονίζει η «Αριστερή Παρέμβαση» προσπάθησε με παρεμβάσεις μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο να ασκήσει πίεση προς την Δημοτική Αρχή προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, σημειώνοντας ότι «κι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν έχει πράξει τίποτε και επί της ουσίας εμπαίζει τους κατοίκους της Κενάν Μεσαρέ».

Παρουσίαση Καχριμάνη στην Άρτα 

Αναφορές σε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου στη τρέχουσα θητεία της σημερινής Περιφερειακής Αρχής στην Π.Ε. Άρτας, αλλά και στο σχεδιασμό της επόμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, έκανε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης κατά την παρουσίαση των υποψηφίων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» το βράδυ της Πέμπτης στην Άρτα. «Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει κάνει αρκετά. Δεν μπορεί όμως να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που υπάρχουν είτε από Δήμους, είτε από άλλους φορείς. Υπάρχουν θεσμοθετημένες αρμοδιότητες, υπάρχουν οικονομικά όρια και δυνατότητες», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, παρουσιάζοντας στη συνέχεια συνοπτικά ορισμένες από τις παρεμβάσεις κατά τομέα που έχουν γίνει μέχρι τώρα. 

Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου, επί της οδού 8ης Δεκεμβρίου 6, στην Ηγουμενίτσα και η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Π.Ε. Θεσπρωτίας. της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».

Στέφος στη Θεσπρωτία

Το Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννης Στέφος, συνοδευόμενος από υποψ. περιφερειακούς συμβούλους ΠΕ Θεσπρωτίας, καθώς και τον πρ. βουλευτής Μ. Κάτση.  Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όπου συναντήθηκαν με τον διευθυντή. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΠ, κυρίως όσα σχετίζονται με την κτιριακή υποδομή και την ενεργειακή της αναβάθμιση.

Τέλος έγινε περιοδεία στα χωριά Ασπροκκλήσι,  Σαγιάδα,  Πλαταριά, Φασκομηλιά Σκορπιώνα, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Και μια παραίτηση στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Την παραίτηση του υποψήφιου της στην Π.Ε. Ιωαννίνων Σπύρου Καραμποΐκη, ανακοίνωσε χθες η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον υποψ. Περιφερειάρχη Σπ. Ριζόπουλο.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Αναγνωρίζουμε την πολυετή προσφορά του Σπύρου Καραμποΐκη στους Ορίζοντες Ηπείρου, ωστόσο στην παράταξή μας δεν χωράνε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ως εκ τούτου κάνουμε αποδεκτή την παραίτηση του κυρίου Σπύρου Καραμποΐκη, τόσο από την υποψηφιότητα όσο και από την πιθανότητα εκλογής. Διευκρινίζουμε όπως προέκυψε με πρόσφατο γεγονός στις εθνικές εκλογές πως μετά την επικύρωση των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο, το όνομά του θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο τυπικά. Οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω σχολιασμό καθώς το θέμα αφορά προσωπικό ζήτημα».

Σε χωριά περιοδεύει ο Κ. Καψάλης 

Με τους κατοίκους των Κοινοτήτων Κρυονερίου και Σιταριάς συναντήθηκε ο δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος Κων. Καψάλης, στα πλαίσια της περιοδείας του στα δυο χωριά, συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξής του.

Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν εκτελεστεί στις δύο Κοινότητες, υπογραμμίζοντας ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και η αναπτυξιακή πορεία αποτελούν βασικούς στόχους και για την επόμενη πενταετία.

Σήμερα, Σάββατο ο Κ. Καψάλης θα επισκεφθεί τη Λίμνη (10 π.μ.), τη Βήσσανη (11 π.μ.), τον Καταρράκτη (6 μ.μ.), το Ριάχοβο (7 μ.μ.) και το Μαζαράκι (8 μ.μ.). Για αύριο Κυριακή έχει προγραμματίσει κεντρική ομιλία (11 π.μ.) στο Δελβινάκι, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στη Ρουψιά (6 μ.μ.) και το Βασιλικό (7.30 μ.μ.).