Σκληρή η μάχη του «σταυρού» σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου

Σε ατομική υπόθεση μετατρέπεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων!

Οι επικεφαλής συνεχίζουν… ακάθεκτοι τις επαφές τους με θεσμικούς φορείς, επαγγελματίες και απλούς πολίτες 

EKLOGES PERIF DHMOT

• Μπορεί το Σαββατοκύριακο η εκλογή νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μονοπώλησε την πολιτική επικαιρότητα, αυτό όμως δεν… πτόησε τους διεκδικητές της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων, οι οποίοι συνέχισαν τις περιοδείες τους σε γειτονιές και χωριά.

Μαζί τους και πολλοί υποψήφιοι σύμβουλοι, οι οποίοι δίνουν τη μάχη του «σταυρού», που όμως δεν είναι καθόλου εύκολη, μιας και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος! Χιλιάδες οι υποψήφιοι, λίγοι εκείνοι που θα εκλεγούν από τον κάθε συνδυασμό, οπότε όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, ο προεκλογικός αγώνας μοιραία γίνεται ατομική υπόθεση! 

Πιέζει ο χρόνος…

Εξάλλου, λιγότερο από δυο εβδομάδες απομένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών (8 Οκτωβρίου), γεγονός που οδηγεί τους υποψηφίους τις τελευταίες μέρες να τα παίζουν όλα για όλα! 

Ειδικά οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια διανύουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα, αφού θα πρέπει να φτάσουν και στο πιο απομονωμένο χωριό της Ηπείρου αφενός για να τους γνωρίσουν οι ψηφοφόροι, αφετέρου για να… επικοινωνήσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού τους! 

Σκληρή μάχη στο Δήμο Ιωαννιτών 

Η πιο σκληρή μάχη πάντως θα δοθεί αναμφίβολα στο Δήμο Ιωαννιτών. Επτά οι υποψήφιοι που διεκδικούν το «τιμόνι» του μεγαλύτερου Δήμου της Ηπείρου, με το στοίχημα σ’ αυτή τη φάση να είναι ποιοι δυο θα περάσουν στο δεύτερο γύρο. Οι προβλέψεις… δίνουν και παίρνουν, τα επιτελεία των συνδυασμών κάνουν τους υπολογισμούς τους, όμως τον τελικό λόγο έχουν οι δημότες. 

Σχεδόν όλα τα εκλογικά κέντρα των παρατάξεων έχουν τεθεί σε λειτουργία, ενώ οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις επαφές τους με διάφορους φορείς, ενώ περιοδεύουν και σε γειτονιές της πόλης, αλλά και τα περίχωρα, συνοικίες που συνήθως θυμούνται προεκλογικά! 

Συναντήσεις Δημ. Παπαγεωργίου

Την Λαϊκή Αγορά των Σεισμοπλήκτων επισκέφθηκε χθες νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

«Σε μία εποχή όπου η ακρίβεια καλπάζει και χτυπά όλα τα νοικοκυριά αλλά και τους παραγωγούς στον πρωτογενή τομέα, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους απευθείας στους καταναλωτές. Κι αυτό γίνεται μέσα από τις λαϊκές τις οποίες πρέπει να ενισχύσουμε» ανέφερε ο Δημ. Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος και υποψήφιοι της παράταξης συναντήθηκαν με τον Γενικό Αστυν. Διευθυντή Ηπείρου Β. Μουσελίμη, καθώς και με τον Αστυνομικό Δ/ντή Ιωαννίνων Γ. Αζέλη. Επίσης συναντήθηκαν με τον Διοικητή Τροχαίας Γρ. Καρρά και τον Διοικητή του Α.Τ. Ι. Κοκκίνη.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία (20:30) του Δημ. Παπαγεωργίου στην Πεδινή.

Επισκέψεις και επαφές Γκόντα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επισκέψεις και οι συναντήσεις του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκου Γκόντα, υποψηφίων και στελεχών της παράταξης με θεσμικούς φορείς της περιοχής αλλά και με δημότες και επαγγελματίες της πόλης. Χθες το πρωί ο κ. Γκόντας και μέλη της παράταξης περιόδευσαν στη Λαϊκή Αγορά των Σεισμοπλήκτων όπου συζήτησαν με παραγωγούς και συμπολίτες τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λαϊκές Αγορές της γειτονιάς, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη του υποψ. δημάρχου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου ο κ. Γκόντας είχε διαδοχικές συναντήσεις με την διοίκηση και το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, από τους οποίους άκουσε και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου. Το απόγευμα ο Ν. Γκόντας συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, περπάτησε στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων όπου συνομίλησε με δημότες και καταστηματάρχες εστίασης, ακούγοντας με ενδιαφέρον τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις τους, ενώ είχε την ευκαιρία να τους αναπτύξει τις προτάσεις και το πρόγραμμά του για το μέλλον των Ιωαννίνων. 

 Η παράταξη Μπέγκα

Με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο συναντήθηκε ο υποψ. δήμαρχος Ιωαννίνων με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμά Μπέγκας.

Στη διάρκεια της συζήτησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε την περίοδο 2014-2019 τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο, η οποία απέδωσε καρπούς για τα Γιάννενα.

«Με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων είχαμε μια άριστη συνεργασία την περίοδο που διετέλεσα δήμαρχος. Αυτή συνεχίστηκε και στη διάρκεια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας. Οι δίαυλοι επικοινωνίας υπήρξαν πάντα ανοιχτοί και σε περίπτωση που ο γιαννιώτικος λαός μας εκλέξει ως νέα δημοτική αρχή το υπόβαθρο για νέες κοινές δράσεις προς όφελος του τόπου υπάρχει και είναι ισχυρό», δήλωσε ο κ. Μπέγκας. 

Εξάλλου, τον τρίτο θεματικό άξονα του προγράμματος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», παρουσίασαν χθες οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Βαγγέλης Γιαννούλας και Νίκος Ζήκος. «Στο πλαίσιο της σταδιακής μετατροπής των Ιωαννίνων σε «πράσινη», βιώσιμη πόλη, οι προτάσεις της παράταξης έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της σχέσης φυσικού και αστικού τοπίου του λεκανοπεδίου και την καθημερινή ποιοτική διαβίωση σε κλίμακα γειτονιάς», τόνισε ο κ. Γιαννούλας και στη συνέχεια τις παρουσίασε αναλυτικά. Οι προτάσεις, μεταξύ άλλων, αφορούν την πόλη (αναπλάσεις, δημιουργία μικρών αστικών πυρήνων σε οικιστικές περιοχές, παλιό Πανεπιστήμιο, Πάρκο Πυρσινέλλα κ.α.), τη λίμνη (αποκατάσταση φυσικής όχθης Παμβώτιδας, ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης της πόλης, σημεία προβολής με απλό πληροφοριακό υλικό στους δημόσιους χώρους και τον Παραλίμνιο κ.α.), τη διαχείριση αδέσποτων ζώων κ.α. Στη συνέντευξη τύπου, εκτός του υποψήφιου δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, και των δύο ομιλητών, παρόντες ήταν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταματία Τσιώνη (Δ.Ε. Παμβώτιδας), Χάρης Μάντζιος και Σωτήρης Τσουκαρέλης (Δ.Ε. Ιωαννίνων).

Περιοδείες Τατ. Καλογιάννη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι περιοδείες της υποψ. δημάρχου Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη. Την Κυριακή, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα_2023» περιόδευσε σε Μάζια, Κρυόβρυση, Λιγκιάδες, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά.  Η κ. Καλογιάννη τόνισε ότι είναι γενική η διαπίστωση, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, ότι σε πολλά προβλήματα καθημερινότητας δεν έχουν δοθεί λύσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται. Το Σάββατο περιόδευσε στην Ανατολή, τον Πλάτανο, τον Κατσικά και το Κουτσελιό.  

Πρόταση Κολόκα για παραλίμνιο

Την πρόταση της παράταξης «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη», για την ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου στην πλευρά της Λιμνοπούλας, έδωσε στη δημοσιότητα, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας. Η πρόταση περιλαμβάνει: 

- Ριζική ανάπλαση δίπλα στη λίμνη με την κατασκευή ενός πολύ μικρού λιμανιού, το οποίο θα αποτελεί έναν χώρο ελλιμενισμού για μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη.

- Δημιουργία περιπατόδρομου που θα οδηγεί στο λιμανάκι, ώστε οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της πόλης να έχουν εύκολη πρόσβαση απολαμβάνοντας έναν περίπατο ή μια βόλτα με ποδήλατο.

- Τοποθέτηση σε όλο τον χώρο φωτισμού σύγχρονης τεχνολογίας.

-Δημιουργία ξύλινης κατασκευής και ενός καλαίσθητου συντριβανιού με παγκάκια περιμετρικά αυτής, για την ξεκούραση των επισκεπτών. 

-Συμβατή δενδροφύτευση σε όλη την περιοχή ανάπλασης.

-Απομάκρυνση τμήματος των κερκίδων που βρίσκονται τώρα εκεί.

Επίσης η παράταξη έκανε γνωστό ότι το εκλογικό κέντρο, επί της οδού Συγομάλλη 5, λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00.

Επανήλθε στους «Ορίζοντες»!

Τον πριν από λίγες μέρες αποχωρήσαντα υποψ. περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπ. Καραμποϊκη, υποδέχτηκε ξανά ο επικεφαλής της Σπ. Ριζόπουλος. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «σήμερα το μεσημέρι δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου από την κυρία Μίριαμ Μεφτάχι και τον σύζυγό της Σπύρο Καραμποΐκη, όπου μου μετέφεραν τα ευχάριστα νέα για την αθώωσή του. Ο Σπύρος Καραμποΐκης αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο και κατέπεσαν οι κατηγορίες εναντίον του. Πλέον μπορεί να επιστρέψει σπίτι του ήσυχος και καθαρός. 

»Στους Ορίζοντες Ηπείρου η διαφάνεια, η καθαρότητα, ο αξιακός κώδικας και η δίκαιη αντιμετώπιση της κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές μας. Ως εκ τούτου, με μεγάλη χαρά ανακοινώνω την απόφασή μου να επαναφέρω τον Σπύρο Καραμποΐκη  ως υποψήφιο της Π.Ε. Ιωαννίνων και τον καλωσορίζω εκ νέου στην πολιτική οικογένειά του, τους Ορίζοντες Ηπείρου».