Ο προεκλογικός αγώνας στην Ήπειρο καλά κρατεί…

Απτόητοι οι υποψήφιοι προβληματισμένοι οι πολίτες!

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Σπ. Ριζόπουλου στα Γιάννενα Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι επικεφαλής των συνδυασμών

PERIFEREIA DHMARXEIO KTHRIA

• Ενδιαφέρον αποκτά σιγά σιγά η προεκλογική περίοδος, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, που όμως κατά γενική ομολογία χαρακτηρίζεται ως η πιο υποτονική των τελευταίων χρόνων. Οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, σε συνδυασμό με τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσε η μισή χώρα το καλοκαίρι (πυρκαγιές και πλημμύρες), έχουν κουράσει την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι χόρτασαν από… σωτήρες! Σε όλο αυτό το κλίμα θα πρέπει να προστεθούν και οι κάλπες στο ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη νέου Προέδρου, μια διαδικασία όμως που… ξεστράτισε από τον αμιγώς πολιτικό της χαρακτήρα! 

Δεν πτοούνται!

Και μπορεί οι πολίτες να έχουν κουραστεί, οι υποψήφιοι όμως δεν πτοούνται, συνεχίζοντας δυναμικά την προεκλογική τους εκστρατεία και εντείνοντας τις περιοδείες και τις επαφές τους με φορείς και απλούς ψηφοφόρους. Οι υποσχέσεις, ανέξοδες, μοιράζονται αφειδώς, ενώ εκτός από τις δια ζώσης περιοδείες, σ’ αυτή την προεκλογική μάχη δυνατά «παίζουν» και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που συνήθως επιλέγουν οι νεότεροι υποψήφιοι. Οι πιο παλιοί βέβαια γνωρίζουν ότι το «πόρτα – πόρτα» έχει καλύτερα αποτελέσματα, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που… θυμώνουν με τους υποψηφίους, που τους θυμούνται μόνο όταν είναι να ζητήσουν την ψήφο τους.  

Επαφές Δημ. Παπαγεωργίου

Τον Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό στη Λεωφόρο Γράμμου, την Λαϊκή Αγορά στους Αμπελοκήπους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Στον Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό ο Δήμαρχος συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για το έργο τους και εξήρε το ρόλο της Πυροσβεστικής, η οποία είναι παρούσα σε όλα τα σοβαρά θέματα που ανακύπτουν, ενώ συχνά καλείται να συνδράμει σε επιχειρήσεις εκτός Ηπείρου.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο ο Δημ. Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση συζήτησε με την Προϊσταμένη Βαρβάρα Παπαδοπούλου τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας με σκοπό να καταστεί μόνιμα επισκέψιμος ο Αρχαιολογικός χώρος της Καστρίτσας.  

Θ. Μπέγκας σε ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα»

Τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων, το ΠΓΝΙ και το «Χατζηκώστα», επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας. Εκεί είχε συνάντηση με τους δύο διοικητές, αλλά και με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Στη διάρκεια των συζητήσεων, τόσο με τον κ. Κατσακιώρη όσο και με τον κ. Δερδεμέζη τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος και των δύο νοσοκομείων στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των Ιωαννίνων και όχι μόνο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία με τις δομές του δήμου Ιωαννιτών.

Στο μεταξύ, τον τέταρτο άξονα του προγράμματος της «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» που αφορά στην παιδεία και τον πολιτισμό παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Αριστέα Λίτου και Δημήτρης Σιώρος, ενώ παρόντες εκτός του υποψ. δημάρχου ήταν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Αλεξίου, Μαρία Μπράγια, Ανδρομάχη Καταπόδη, Δημήτριος Ραπακούσης και Αλεξάνδρα Μάντζιου.

Στο πρόγραμμα της παράταξης, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για ενίσχυση των Σχολών που λειτουργούν στο Πνευματικό Κέντρο, για αναβάθμιση της συμφωνικής ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου, για δημιουργία χορωδίας ενηλίκων, για ενίσχυση των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων, για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο σε όλους τους τομείς κ.α. Στον τομέα της παιδείας, η παράταξη Μπέγκα μιλάει για βελτίωση και εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων, ανέγερση νέων, δημιουργία εφαρμογής άμεσης ενημέρωσης των υπηρεσιών του Δήμου για υλικές ζημιές στις σχολικές υποδομές κ.α.

Τ. Καλογιάννη σε κεντρικές οδούς και Κατσικά

Στις οδούς Αβέρωφ, Ανεξαρτησίας και στην περιοχή Γυαλί Καφενέ περιόδευσε η υποψ. δήμαρχος Ιωαννίνων Τατ. Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα_2023». Εκτός από τις κεντρικές οδούς επισκέφθηκε χθες το πρωί τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του Δήμου στον Κατσικά.

Περιοδείες Κων. Καψάλη

Μπορεί τα προγνωστικά να τον θέλουν φαβορί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, όμως ο δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος Κων. Καψάλης δεν εφησυχάζει, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα χωριά του ορεινού Δήμου. 

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε στο Ωραιόκαστρο και την Κάτω Μερόπη, όπου συνομίλησε με τους δημότες και τους παρουσίασε το πρόγραμμα για τη νέα θητεία, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που έχουν εκτελεστεί στη Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου αλλά και στις συγκεκριμένες Κοινότητες. 

«Οργώνει» την Ήπειρο ο Αλ. Καχριμάνης 

Στο μέτωπο της Περιφέρειας Ηπείρου, τα… στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το εάν ο νυν Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης που παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί θα καταφέρει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να επαναπαύεται και «οργώνει» ολόκληρη την Ήπειρο, αφού ανησυχεί μήπως το ποσοστό του πέσει κάτω του 50%.

Σήμερα και αύριο πάντως θα περιοδεύσει σε πόλεις και τοπικές κοινότητες Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα, το απόγευμα θα περάσει από Κατσικά, Κουτσελιό, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Βασιλική, Λογγάδες

Αύριο, Πέμπτη θα περιοδεύσει στην Π.Ε. Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα το πρωί σε Γοργόμυλο –Γυμνότοπο – Αγ. Γεώργιο – Φιλιππιάδα - Ν. Κερασούντα– Πέτρα – Λούρο. Το απόγευμα θα βρεθεί στην πόλη της Πρέβεζας, όπου στις 8.30 μ.μ. θα εγκαινιάσει το Εκλογικό Κέντρο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και θα παρουσιάσει τους υποψήφιους περιφ. συμβούλους Πρέβεζας. 

Ομιλία Ριζόπουλου σήμερα στα Γιάννενα

Την… τιμητική του έχει σήμερα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει στο ξενοδοχείο «Du Lac» (7 μ.μ.) την κεντρική του ομιλία. Ο υποψ. Περιφερειάρχης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και το όραμά του για τη διακυβέρνηση της Ηπείρου.

Εξάλλου, χθες επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στα Γιάννενα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντήσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ, να συνομιλήσει και να ακούσει τα προβλήματα τους.