ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Έτοιμη και η πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις»

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Πληθαίνουν οι περιοδείες και οι επαφές των υποψηφίων σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου

EKLOGES PSHFODELTIA2

• Έντεκα μόλις μέρες απομένουν για τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου και το προεκλογικό κλίμα αρχίζει σιγά να ζεσταίνεται! Εκτός από τους υποψηφίους που τρέχουν για άγρα ψήφων, ολοκληρώνεται και η προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. 

Από χθες μάλιστα έχει τεθεί σε λειτουργία και η ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις». Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται, μέσα από μία απλοποιημένη διαδικασία, για τον τόπο που θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο σχετικός σύνδεσμος είναι: https://mpp.ypes.gov.gr/

Παράλληλα, το υπουργείο έχει θέσει σε λειτουργία και τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500. Οι πολίτες  καθημερινά (από 08:00 μέχρι 20:00) μπορούν να πληροφορούνται το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές δεν ισχύουν οι ειδικοί κατάλογοι των ετεροδημοτών. Όσοι ήταν γραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών για τις βουλευτικές εκλογές, ψηφίζουν μόνο στον Δήμο της αρχικής εγγραφής τους και όχι στον τόπο κατοικίας τους.

Δημ. Παπαγεωργίου στην Πεδινή

Συναντήσεις με κατοίκους στην Πεδινή είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος Δημ. Παπαγεωργίου, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν, κάνοντας ειδική αναφορά στα έργα που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον ΣΥΔΛΙ και έδωσαν οριστική λύση στα προβλήματα ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού που αφορά ολόκληρο το Δήμο Ιωαννίνων και έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής τα οποία θα υποδειχθούν μέσα από την μελέτη για ολόκληρο το λεκανοπέδιο που εκπονείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ν. Γκόντας σε υπηρεσίες του Δήμου

Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων Ν. Γκόντας με μέλη της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», όπου συζήτησε με εργαζόμενους προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση όσων το δυνατόν περισσότερων από αυτά. Ιδιαίτερη συζήτηση είχε για το θέμα αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων καθώς και με το τμήμα καταστημάτων. Τέλος, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά την πάγια θέση του για το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς αυτούς. 

Τ. Καλογιάννη στο ίδρυμα «Γκανή»

Η υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Τατ. Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα_2023» επισκέφθηκε προχθές το ίδρυμα «Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή», στο οποίο παρουσιάζεται το έργο “Εις μνήμην…” της εικαστικού Κατερίνας Σαμαρά. 

Το απόγευμα παρευρέθηκε στη συναυλία από την σεφαραδίτικη και ρωμανιώτικη μουσική παράδοση, που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, στη Συναγωγή στο Κάστρο. 

Επαφές Π. Κολόκα

Με θεσμικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους, είχε επαφές ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη», υποψήφιος δήμαρχος, Παντελής Κολόκας. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, κ. Βασίλη Μουσελίμη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας, αλλά και με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, όπου τέθηκαν επί τάπητος προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς. Τέλος, ο κ. Κολόκας επισκέφθηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συνάντησε τα μέλη της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου… 

Αλ. Καχριμάνης στη Θεσπρωτία

Εκτενείς αναφορές στα έργα που υλοποιούνται στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, αλλά και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, έκανε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος  Περιφερειάρχης  Αλ. Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» που έγιναν προχθές βράδυ στην Ηγουμενίτσα. 

Σύμφωνα με τον Αλ. Καχριμάνη στους επόμενους στόχους της νέας Περιφερειακής περιόδου, περιλαμβάνεται  η ολοκλήρωση όλων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και νέα όπως, μεταξύ άλλων: 

- Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του παραλιακού άξονα, η  διαπλάτυνση της εθνικής οδού από Ηγουμενίτσα προς Πλαταριά, η παράκαμψη Σελεύκειας, η κατασκευή νέων κόμβων κ.α. 

  κατασκευή του Καταδυτικού Πάρκου στα Σύβοτα 

-Η υλοποίηση των έργων ανάδειξης του ιστορικού χώρου Σουλίου

- Η περαιτέρω βελτίωση των τουριστικών υποδομών

- Η ολοκλήρωση του αναδασμού Μαργαριτίου, των αρδευτικών στους Φιλιάτες, και η επίλυση του προβλήματος στη λίμνη Χότοβα

- Η πιστοποίηση τοπικών θεσπρωτικών προϊόντων 

- Η συνολική αναβάθμιση του παραλιακού οδικού άξονα.

Αύριο εκδήλωση του Στ. Ζούμπα στα Γιάννενα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ - «Τόπος να ζεις» με υποψ. Περιφερειάρχη τον Στεφάνο Ζούμπα, ο οποίος θα παρουσιάσει αύριο, Παρασκευή (8 μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Du Lac» το πρόγραμμα, αλλά και τους υποψηφίους απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη. 

«Κοινό των Ηπειρωτών» για Unesco

Σειρά ερωτημάτων, με αφορμή την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco, θέτει στην Περιφερειακή Αρχή, η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον υποψ. Περιφερειάρχη Γιάννη Στέφο. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πίσω από τις θριαμβολογίες του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου, αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων ότι η UNESCO θέτει μια σειρά από συστάσεις προς την ελληνική πλευρά – κάτι που σκοπίμως δεν εμφανίζεται στα επίσημα δελτία τύπου- οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2024. Μεταξύ άλλων, η παράταξη Στέφου ρωτά εάν η Περιφέρεια (και το Υπουργείο Πολιτισμού) ενημέρωσε για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από οικοδομικές εργασίες που θέτουν σε κίνδυνο ακριβώς τον πυρήνα όσων αναγνωρίστηκαν από την UNESCO και για τις παραβιάσεις μιας σειράς κανόνων και νόμων για την προστασία του πολιτισμικού περιβάλλοντος...

Ο Γ. Πρέντζας στο Πανεπ. Ιωαννίνων 

Κλιμάκιο της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργο Πρέντζα περιόδευσε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το κλιμάκιο συνομίλησε με το διοικητικό προσωπικό όπου ανάμεσα στα άλλα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους με την πρόθεση του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου να προχωρήσουν ακόμα πιο επιτακτικά μια σειρά αλλαγές όπως τα δίδακτρα στα Μεταπτυχιακά, τις διαγραφές φοιτητών και ιδιαίτερα για την αλλαγή στο οργανόγραμμα που θα φέρει περικοπή θέσεων εργασίας. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με σύσκεψη με μέλη ΔΕΠ, στο Πανεπιστήμιο. 

Κων. Καψάλης στα Κτίσματα 

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος Κων/νος Καψάλης με τους κατοίκους των Κτισμάτων, στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας στις Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου. Ο δήμαρχος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» ανέλυσαν το στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία που προτάσσει το δημότη και την ανάπτυξη.

Σήμερα, Πέμπτη το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής: Ζάβροχο (6 μ.μ.), Χρυσόδουλη (6.30 μ.μ.) και Μαυρόπουλο (7.30 μ.μ.)

Περιοδείες Γιάννη Καραμπίνα

Με επισκέψεις στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δωδώνης συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας της παράταξης «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας», με υποψ. δήμαρχο τον Γιάννη Καραμπίνα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε πτυχές του προγράμματος της παράταξή του, που έχει σκοπό να φέρει μια νέα αρχή στο Δήμο Δωδώνης. 

Ο Λεων. Λεντάρης στα Β. Τζουμέρκα

Στη σημασία του οργανωμένου αγώνα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Λεωνίδας Λεοντάρης, κατά τη συζήτησή του την περασμένη Κυριακή με κατοίκους στις περιοχές της Πλατανούσας και των Κατσαναχωρίων.