Στην τελική ευθεία μπαίνει σιγά - σιγά ο προεκλογικός αγώνας

«Μάχη» πόρτα - πόρτα στα Γιάννενα και στα χωριά όλης της Ηπείρου!

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι περιοδείες και οι συναντήσεις υποψηφίων με θεσμικούς φορείς και πολίτες

KALPES AYTODIOIKHSH

• Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου εντείνουν τον αγώνα τους οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Ηπείρου και δήμαρχοι Ιωαννίνων, οι οποίοι επιδίδονται πλέον σε αγώνα πόρτα – πόρτα, προκειμένου να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νυν Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης θα περιοδεύσει το ερχόμενο τριήμερο σε χωριά των Ιωαννίνων και της Άρτας, ενώ ο Γιάννης Στέφος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο και ετοιμάζεται για Ηγουμενίτσα. Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ριζόπουλος στην κεντρική του ομιλία στα Γιάννενα ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξή του, ενώ ο Στέφανος Ζούμπας σήμερα (8 μ.μ.) θα παρουσιάσει στο «Du Lac» πρόγραμμα και υποψηφίους. Περιοδείες πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο σε όλο το Λεκανοπέδιο ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Ν. Γκόντας, η Τατιάνα Καλογιάννη και οι Γιώργος Πρέντζας και Όλυ Τσουμάνη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ η παράταξη του Θωμά Μπέγκα ανέλαβε τη δέσμευση να υποστηρίξει την ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων στον Δήμο.

Καχριμάνης σε χωριά

Συνεχίζει ο Αλέκος Καχριμάνης τις περιοδείες του σε χωριά της περιοχής μας. Από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα επισκεφθεί οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Άρτας. 

Συγκεκριμένα, σήμερα, από τις 10.30 π.μ. ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με την «Αξιωβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» θα περιοδεύσει σε Πεστά, Τέροβο, Μουσιωτίτσα, Κρυφοβό, Μπιζάνι. Αύριο, Σάββατο από τις 10 π.μ. θα επισκεφθεί με τη σειρά Ελληνικό, Πλαίσια, Καλέντζι, Μονολίθι, Πλατανούσα και Πράμαντα, ενώ από τις 6 μ.μ. θα πάει σε Άγναντα, Καταρράκτη και Βουργαρέλι. Τέλος, μεθαύριο, Κυριακή θα βρεθεί στην περιοχή της Άρτας και θα περιοδεύσει, ξεκινώντας από τις 10.30 π.μ. σε Χαλκιάδες, Αγ. Σπυρίδωνα, Ανέζα, Νεοχώρι, Κολομόδια και Κομπότι.

Στέφος στο Πανεπιστήμιο

Με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννης Στέφος στο γραφείο της. Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους της παράταξης οι υποψήφιοι Φωτεινή Καραμήτσου, Νίκος Μάνθος, Χρήστος Μαντάς και Λάμπρος Φλιτούρης, ενώ παραβρέθηκαν ο Αντιπρύτανης Ιωάννης Λεωνάρδος  και ο  πρώην πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Στο πλαίσιό της αναπτύχθηκαν οι βασικές θέσεις του «Κοινού των Ηπειρωτών» για τον ρόλο του Ιδρύματος στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Στο μεταξύ, ο κ. Στέφος θα βρεθεί αύριο, Σάββατο στην Ηγουμενίτσα, όπου ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα «Πάνθεον» θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξής του για την Ήπειρο και ειδικότερα για τη Θεσπρωτία και τους υποψήφιους του συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

 Το πρόγραμμα Ριζόπουλου

Την κεντρική του ομιλία στα Γιάννενα έκανε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της παράταξής του με έργα εμβληματικής σημασίας για τα Γιάννενα, όπως η πεζογέφυρα στη λίμνη και το τελεφερίκ που θα ενώνει το Συρράκο με τους Καλαρρύτες. Μάλιστα, όπως τόνισε, πολλοί βιάστηκαν να τα χλευάσουν ωστόσο βλέποντας αντίστοιχα έργα σε χώρες του εξωτερικού, συνειδητοποίησαν πως είναι απόλυτα εφικτά, λέγοντας πως έφτασαν σε σημείο να τον πάρουν τηλέφωνο και να ζητήσουν συγνώμη για την αρχική τους στάση. Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-moma με στόχο την πάταξη της διαφθοράς. Την ισόρροπη ανάπτυξη του οδικού δικτύου σε όλη την Περιφέρεια. Την άμεση ανάγκη για αναβάθμιση του οδικού δικτύου Ιωάννινα - Καλπάκι, καθώς δεν γίνεται να μένουμε στην αναμονή για εξελίξεις του έργου που αφορά τον δρόμο Ιωάννινα – Κακαβιά και την επέκταση του δρόμου προς τη Λάκκα Σούλι. Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στην έννοια του κοινωνικού προϋπολογισμού, στην ανάγκη για αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αντί της κατασκευής κόμβων και στη έλευση φυσικού αερίου στην Ήπειρο μέσω μονάδων CNG, από τη στιγμή που τα δίκτυα φυσικού αερίου βρίσκονται ακόμα πίσω. Τέλος μίλησε και για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκο στη Βελλά. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας πως ήρθε ο καιρός για τη μεγάλη αλλαγή στην Ήπειρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι δείκτες είναι αμείλικτοι και αυτοί δείχνουν στασιμότητα, ύφεση και εσωστρέφεια. Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή ό,τι ήταν να κάνει το έχει κάνει, καιρός να αναλάβουν οι ‘Ορίζοντες Ηπείρου’, να δώσουμε τις μάχες με τη μετριότητα και να βγούμε νικητές». 

Παπαγεωργίου στο Πέραμα

Με τους κατοίκους του Περάματος συναντήθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, καθώς και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή». O Δήμαρχος παρουσίασε τα έργα που έγιναν όπως και τις πρωτοβουλίες που πήρε η Δημοτική Αρχή και συζήτησε για όσα θα δρομολογηθούν τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου από τις υπηρεσίες του Δήμου σημειώνοντας ότι απομένουν οι τελικές εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Υπογράμμισε ότι για την Δημοτική Αρχή η λειτουργία του είναι προτεραιότητα καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που ολοκλήρωσε η ΔΕΥΑΙ στην περιοχή του Περάματος όπως και στην μεγάλη παρέμβαση που γίνεται στον βιολογικό. 

Ο κ. Παπαγεωργίου και υποψήφιοι της παράταξης επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Σπύρο Δερδεμέζη και εργαζόμενους. 

Μπέγκας για ενεργειακά

Τη Διακήρυξη Ενεργειακής Κοινωνικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπέγραψε από τους πρώτους φορείς πανελλαδικά η παράταξη του Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο τόπος μας, η Ελλάδα και η Ευρώπη διανύει μία παρατεταμένη ενεργειακή κρίση η οποία εξωθεί δεκάδες εκατομμύρια πολίτες σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας. Οι ενεργειακές κοινότητες μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης καθώς σύμφωνα με τον νόμο 5037/2023 αποτελούν συνεταιρισμούς, μέσω των οποίων πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ΟΤΑ και άλλοι φορείς της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να συν-επενδύσουν σε έργα καθαρής ενέργειας, παράγοντας έτσι συλλογικά και τοπικά τη δική τους ενέργεια». Καταλήγοντας, η «Ενότητα Πολιτών» δεσμεύεται «να υποστηρίξει την ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων στον Δήμο ώστε να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια και ανθεκτικότητα, να ενισχύσει την τοπική οικονομία προσφέροντας ελκυστικές νέες θέσεις εργασίας (ειδικά για τους νέους) και να συμβάλλει στην προστασία του τοπικού περιβάλλοντος». 

Ν. Γκόντας στο Αστυνομικό Μέγαρο

Το Μέγαρο της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Ν. Γκόντας και μέλη της παράταξης, όπου είχαν συναντήσεις με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, τους Διοικητές των υπηρεσιών, καθώς και το προσωπικό. Ιδιαίτερη συνάντηση έγινε με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση για θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Ο κ. Γκόντας δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα στα αιτήματα όπως έχει υποχρέωση, θυμίζοντας μάλιστα ότι είχε την τιμή να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως δικηγόρος στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Ακολούθησε συνάντηση με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ιωαννίνων όπου είχε, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο καθώς και γενικότερα θέματα που απασχολούν την πόλη μας. 

Περιοδείες Τατ. Καλογιάννη

Σε τμήμα της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου περιόδευσε η Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Ιωάννινα_2023». Συζήτησε με καταστηματάρχες και περαστικούς για τα θέματα της περιοχής και τους διένειμε το έντυπο του προγράμματος της παράταξης, ενώ τους ενημέρωσε για το σχεδιασμό της που περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις και έργα, ικανά να αλλάξουν την εικόνα και τη λειτουργία του Δήμου. Ακολούθως, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ, στη ΒΙ.ΠΕ., όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Κώστα Νιτσιάκο.

ΛΑΣΥ στο «Χατζηκώστα» 

Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» βρέθηκαν η Όλυ Τσουμάνη και ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων και υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου αντίστοιχα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκο Έξαρχο, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

Κοινή εκδήλωση για ΑΡΠΗ

Κοινή προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι παρατάξεις Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο-Αγωνιστικό Μέτωπο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα-Αγωνιστικό