Όσο η 8η Οκτωβρίου πλησιάζει, οι υποψήφιοι… τρέχουν και δεν φτάνουν

Όλοι πλέον σε θέση εκλογικής μάχης!

Οι διεκδικητές Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζουν τις περιοδείες και τις επαφές, προετοιμάζοντας τις κεντρικές τους εκδηλώσεις

PERIFEREIA DHMARXEIO KTHRIA EKLOGES

 Καθώς βαδίζουμε στην τελική ευθεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι διεκδικητές των Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου, δίνουν με κάθε μέσο την τελική μάχη. 

Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, μπορεί να μην έχει το άγχος της εκλογής από την πρώτη Κυριακή, καθώς από πολλούς θεωρείται το απόλυτο φαβορί, όμως, όπως λέγεται, με τίποτα δεν θα ήθελε να δει τα ποσοστά του να πέφτουν κάτω από 50% (σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει σχεδόν 57%). 

Σ’ αυτές τις εκλογές όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Απέναντί του έχει πιο δυνατές υποψηφιότητες, τόσο από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής πρωτοκλασάτο τοπικό στέλεχος, τον πρ. βουλευτή Γιάννη Στέφο, όσο και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, τον Στέφανο Ζούμπα. Ο δεύτερος μετρά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα στην χθεσινοβραδινή κεντρική εκδήλωση της παράταξή του το «παρών» έδωσε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, γεγονός που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει βαρύτητα στην Ήπειρο. 

Δυναμικά έχει μπει όμως και από το χώρο της κεντροδεξιάς ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, γνωστός στην περιοχή μας από την επιτυχημένη θητεία του ως Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει πολύ ζεστά αυτή την εκλογική μάχη. 

Επίσης υπάρχει και η υπολογίσιμη υποψηφιότητα του Σπ. Ριζόπουλου, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε τερματίσει στην τρίτη θέση με ποσοστό κοντά στο 10%. 

Πιο… θολά βέβαια είναι τα πράγματα στο Δήμο Ιωαννιτών, που ας σημειωθεί ότι η ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι την τελευταία αυτή εβδομάδα θα δώσουν των… υπέρ πάντων αγώνα! Εκτός από τις περιοδείες που συνεχίζονται πρωί και βράδυ, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί και οι κεντρικές εκδηλώσεις των συνδυασμών.

Ομιλίες και περιοδείες Δημ. Παπαγεωργίου

Προεκλογική εκδήλωση στην Ανατολή θα πραγματοποιήσει, μεθαύριο, Δευτέρα στις 8:30 το βράδυ η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».  Η εκδήλωση θα γίνει στο «Γράδο» και θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου.

Όσον αφορά τις περιοδείες του, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους συναντήθηκε με κατοίκους στα Καρδαμίτσια και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου. Όπως ανέφερε ο Δημ. Παπαγεωργίου από την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής έχουν συμβασιοποιηθεί έργα άνω των 2,5 εκατ.

Εκδήλωση Μπέγκα την Τρίτη

Την ερχόμενη Τρίτη, 3 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Du Lac» ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική ομιλία. Θα προηγηθεί προεκλογική συγκέντρωση στην Ανατολή σήμερα, Σάββατο και ώρα 8 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα «Το Γράδο».

Εξάλλου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων επισκέφτηκε χθες κλιμάκιο της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Στις συναντήσεις τόσο με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Απόστολο Βασδέκη, όσο και με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Σωματείων Ηπείρου, Βασίλη Βράστο, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ δήμου και πυροσβεστικής.

Επαφές Ν. Γκόντα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και οι Υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, ήταν οι επόμενοι σταθμοί του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», υποψ. δημάρχου Ν. Γκόντα.

Επίσης, μαζί με υποψηφίους συμβούλους περιόδευσαν και στην περιοχή της Καλούτσιανης, διαπιστώνοντας πλήρη εγκατάλειψη. Δεσμεύτηκε με όλες του τις δυνάμεις για την απόλυτη στήριξη στην ιστορική συνοικία, που άλλωστε έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Περιοδείες Τ. Καλογιάννη 

Συνεχίζει τις περιοδείες της και η υποψήφια δήμαρχος Τ. Καλογιάννη, ενώ προετοιμάζεται για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης «Ιωάννινα_2023», που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Δευτέρα και ώρα 7.30 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac». 

Προχθές περιόδευσε στην περιοχή Ζευγάρια και στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών χορών Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της έναρξης μαθημάτων για την περίοδο 2023-2024.

Κολόκας για «Ζωσιμάδες»

Η παράταξη «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο τον Π. Κολόκα επαναφέρει πρόταση για  ολικό λίφτινγκ στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ως πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ είχε ζητήσει να γίνει μια προμελέτη, ώστε η έδρα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, να δώσει την σκυτάλη της σε ένα σύγχρονο γήπεδο.

Στα Καρδαμίτσια η Όλυ Τσουμάνη

Σύσκεψη με κατοίκους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής των Καρδαμιτσίων πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ιωαννιτών με την επικεφαλής της, υποψ. δήμαρχο Όλυ Τσουμάνη να αναδεικνύει μια σειρά προβλημάτων της περιοχής. Πάνω στο υπόμνημα που δόθηκε από εκπροσώπους πολιτιστικού συλλόγου και καταγγέλλει την εγκατάλειψη των γειτονιών, ανάφερε ότι τα Γιάννενα μετατρέπονται σε μία πόλη δύο ταχυτήτων, αλλού θα είναι στο 2050 και αλλού στο 1950!

Αλ. Καχριμάνης στην Πρέβεζα

Σύντομο απολογισμό της τρέχουσας περιόδου έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλ. Καχριμάνης, κατά τα προχθεσινά εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στην Πρέβεζα.  Όπως ανέφερε η νυν Περιφερειακή Αρχή έχει επενδύσει στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Π.Ε. Πρέβεζας, που είναι ο τουρισμός και απαρίθμησε έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ειδική αναφορά έκανε για το νέο Νοσοκομείο Πρέβεζας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί και αίτημα της Περιφέρειας, αλλά πρόκειται για ζήτημα που  ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας…».

Πατάει γκάζι το «ΦΩΣ»!

Δυναμικά συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία και η παράταξη «ΦΩΣ» με επικεφαλής τον υποψ. Περιφερειάρχη Ηπείρου Λάμπρο Γεωργόπουλο, δίνοντας στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των ανοικτών εκδηλώσεών της την τελευταία εβδομάδα! Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη, 3 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα (MANOIR 19:30), την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου στην Πρέβεζα (Ρολόι, 19:00), την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου στα Γιάννενα (ΟΑΣΗ, 20:00) και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην Άρτα (Βυζάντιο, 20:00).

Βέβαια, γεμάτες συναντήσεις και συζητήσεις με ανθρώπους και φορείς απ’ όλη την Ήπειρο ήταν και οι προηγούμενες μέρες για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Λάμπρο Γεωργόπουλο. Με υποψηφίους της παράταξης «ΦΩΣ», μεταξύ άλλων, βρέθηκε σε Μέτσοβο, Χρυσοβίτσα και Περιστέρι, Αθαμάνιο, Βουργαρέλι και στην πόλη της Άρτας. 

Επίσης υπήρξαν συναντήσεις με τη διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και Ιωαννίνων, με την παράταξη του Λάμπρου Γεωργόπουλου να τονίζει ότι «είναι αναγκαία η δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων όπως και η μόνιμη δημιουργία Βάσης Ορεινής Διάσωσης στα πρότυπα και στο μοντέλο της αντιμετώπισης που έχουν όμοιες με εμάς (αλλά προηγμένες διασωστικά) περιοχές όπως της Βόρειας Ιταλίας και της Αυστρίας».

Οι επαφές στη Θεσπρωτία περιελάμβαναν συζητήσεις με τους κατοίκους στους Φιλιάτες, αλλά και επίσκεψη στο Νοσοκομείο, όπου υπήρξε συνάντηση με τον Διοικητή και εργαζόμενους στις διοικητικές, τις ιατρικές και τις νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Στην Ηγουμενίτσα, ο υποψ. Περιφερειάρχης συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.