Στην τελική ευθεία η μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών

Τα… παίζουν όλα για όλα οι υποψήφιοι σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου!

Κεντρικές ομιλίες, επαφές και υποσχέσεις, συνθέτουν την εικόνα των τελευταίων 24ωρων πριν ανοίξουν οι κάλπες 

EKLOGES PSHFOFORIA PARABAN

• Τελευταία «καυτή» εβδομάδα πριν τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου και ο χρόνος που απομένει θεωρείται ο πιο καθοριστικός, αυτός που μπορεί ν’ αλλάξει πολλές ισορροπίες.

Οι υποψήφιοι σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου τις επόμενες μέρες και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα δώσουν την τελική μάχη, θα τα παίξουν όλα για όλα, προκειμένου να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Γιατί εκτός από τους φανατικούς υποστηρικτές των παρατάξεων, τους «σίγουρους» όπως λένε τα επιτελεία τους, υπάρχουν και οι αναποφάσιστοι, εκείνοι που ακόμη δεν έχουν σχηματίσει άποψη, που ζυγίζουν όσα υπόσχονται οι διεκδικητές των Δήμων και της Περιφέρειας και που μέχρι την τελευταία στιγμή η ψήφος τους θα… παίζεται!

Χάθηκε η ευκαιρία για το DEBATE!

Πάντως, χάθηκε μια καλή ευκαιρία να ακούσουν οι δημότες των Ιωαννίνων και τους επτά υποψηφίους δημάρχους σε μια κοινή τηλεοπτική εμφάνιση. Η πρόταση για διεξαγωγή debate, δυστυχώς, δεν έγινε αποδεκτή από τους Δημ. Παπαγεωργίου, Θ. Μπέγκα και Τατ. Καλογιάννη, με τους συνυποψηφίους τους να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την αποτυχία του εγχειρήματος. 

Το πρώτο σχόλιο ήρθε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψ. δήμαρχο την Όλυ Τσουμάνη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Θ. Μπέγκας, Δ. Παπαγεωργίου και Τ. Καλογιάννη, με αστείες προφάσεις τορπίλισαν την πραγματοποίηση debate από τηλεοπτικό σταθμό της πόλης». 

Λίγο αργότερα η παράταξη «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη» του Π. Κολόκα σε ανακοίνωσή της σημείωσε ότι «ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν εκτενώς τα «πιστεύω» και τις θέσεις της κάθε παράταξης για τα μείζονα ζητήματα του τόπου», προσθέτοντας ότι οι τρεις που αρνήθηκαν «επικαλέστηκαν φθηνές δικαιολογίες, προκειμένου να αποφύγουν μια ευθεία πολιτική αντιπαράθεση».

Κατά την «Αριστερή Παρέμβαση – Αγωνιστικό Μέτωπο» με επικεφαλής τον Χρ. Πατσούρα όσοι αρνήθηκαν «δεν θέλουν να μιλήσουν ανοιχτά και να αντιπαρατεθούν για τα επίδικα των επικείμενων δημοτικών εκλογών, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της πόλης και γενικά για την διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών…».

Τη θέση της γνωστοποίησε χθες βράδυ και η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Ν. Γκόντα, τονίζοντας ότι εξαρχής ήταν θετική στην διεξαγωγή της τηλεμαχίας οποιαδήποτε ημέρα και ώρα θα επέλεγαν οι διοργανωτές της και οι υπόλοιποι ανθυποψήφιοι. «Οι δημότες των Ιωαννίνων, έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να μάθουν τις θέσεις της καθεμίας παράταξης, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν την ερχόμενη Κυριακή σε ποιον θα εμπιστευτούν τα ηνία της πόλης μας την επόμενη πενταετία.  Όσοι αρνήθηκαν οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στο Γιαννιώτικο λαό», αναφέρει στην ανακοίνωσή της. 

Σήμερα η κεντρική εκδήλωση Θ. Μπέγκα 

Με το σύνθημα «Ελάτε να δημιουργήσουμε μέλλον για τα Γιάννενα», η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με υποψ. δήμαρχο τον Θ. Μπέγκα, καλεί τους πολίτες στην σημερινή (8 μ.μ.) κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης.

Εξάλλου, χθες ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του τελευταίου μέρους του προγράμματος που αφορά στην τοπική ανάπτυξη. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Ηρακλής Αντωνίου, που ανέλαβε την παρουσίαση μαζί με τον επίσης υποψήφιο, Νίκο Παύλου, σημείωσε αρχικά ότι «δημιουργούμε μέλλον για τα Γιάννενα σημαίνει ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα σε όλες τις μορφές της».

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις προτάσεις της παράταξης για να την στήριξη της καινοτομίας και της κοινωνικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, προτείνεται δημιουργία κόμβου κοινωνικής οικονομίας και ανοιχτής καινοτομίας στο κέντρο της πόλης, αναλύθηκαν οι δεσμεύσεις για την πρωτογενή παραγωγή, ενώ εκτενής αναφορά έγινε για τον τομέα του τουρισμού. Στη συνέντευξη  παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Θεόδωρος Μπάσιος και Άρης Βελογιάννης.

 Περιοδείες και επαφές Ν. Γκόντα

Συνεχίζεται όλο και πιο εντατικά η καθημερινή επαφή του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Ν. Γκόντα με φορείς, επιχειρήσεις και απλό κόσμο, τους οποίους και ενημερώνει για το πρόγραμμα της παράταξης και τα σχέδιά του για το μέλλον. 

Τις τελευταίες μέρες ο υποψ. δήμαρχος μαζί με υποψηφίους της παράταξης επισκέφθηκαν τα χωριά Καστρίτσα, Βασιλική και Λογγάδες. Επίσης επισκέφθηκε τις κοινότητες Περάματος, Κρανούλας, Κρύας, Περιβλέπτου και Μαρμάρων, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Άκουσε τα προβλήματα και τις παρατηρήσεις των συνδημοτών σε έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό και χρήσιμο διάλογο.

Χθες ο Ν. Γκόντας και μέλη της παράταξης επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου είχαν συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σπύρο Δερδεμέζη και μέλη του Δ.Σ., οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο. Ο κ. Γκόντας ευχαρίστησε τη διοίκηση για την ενημέρωση δηλώνοντας ότι η πόλη μας διαθέτει δύο από τα μεγαλύτερα και καλύτερα νοσοκομεία της χώρας και αισθάνεται ασφαλής στο πολύ δύσκολο χώρο της υγείας. Η αντιπροσωπεία της παράταξης είχε επίσης διεξοδική συζήτηση με εργαζόμενους. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στον Σύνδεσμο Τυφλών Ιωαννίνων όπου ο υποψ. δήμαρχος άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τον πολύ ευαίσθητο τομέα, δηλώνοντας ότι θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα τους αντιμετωπίζοντας το θέμα της εύρεσης χώρου εκπαίδευσης. Παράλληλα τόνισε ότι για την παράταξή του πρώτη προτεραιότητα είναι η επίλυση θεμάτων των ΑμεΑ με κυρίαρχο την ισότιμη προσβασιμότητα σε όλους. 

Στον Πανεπ. Νοσοκομείο ο Δημ. Παπαγεωργίου 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δημ. Παπαγεωργίου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση έγινε μία γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση με τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Ν. Κατσακιώρη, με τον Δημ. Παπαγεωργίου να τονίζει ότι είναι ώριμες οι συνθήκες να προχωρήσει η ίδρυση Υγειονομικής Περιφέρειας που θα έχει στην αρμοδιότητά της μόνο την Ήπειρο. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου τους οποίους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που παρείχαν στο δύσκολο διάστημα της πανδημίας αλλά και για την καθημερινή τους προσφορά.

Επίσης μαζί με μέλη της παράταξης επισκέφθηκαν ακόμη τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου όπου συναντήθηκαν με εργαζομένους των υπηρεσιών της. Τέλος επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου συζήτησε με πολίτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 

Περιοδείες Τατ. Καλογιάννη

Περιοδείες πραγματοποιεί και η υποψ. δήμαρχος με την παράταξη «Ιωάννινα_2023» Τατ. Καλογιάννη. 

Το Σάββατο επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά Αγίας Μαρίνας και περιόδευσε στην Καλούτσιανη, ενώ το απόγευμα παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την εγγραφή των χρηστήριων μολύβδινων ελασμάτων της Δωδώνης. Ακολούθως επισκέφθηκε τη Δημοτική Κοινότητα Εξοχής.

Την Κυριακή παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων και στη συνέχεια περιόδευσε στο Πέραμα και στο Δροσοχώρι.

Περιοδείες Αλ. Καχριμάνη 

Μέρες τρεξίματος όμως και για τους υποψηφίους στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Αλ. Καχριμάνης έχει «φουλ» πρόγραμμα μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα θα επισκεφθεί διαδοχικά τις εξής περιοχές: Σήμερα, Τρίτη: Πρωί (11:30 π.μ.): Ραδοβίζι, Γρανίτσα, Βουτσαράς, Παλιουρή - Απόγευμα (από 6:30 μ.μ.): Πεδινή, Κοσμηρά, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι. Αύριο, Τετάρτη: Πρωί (από 10 π.μ.) Λούρος, Κανάλι – (πέρασμα Λυγιά -Λούτσα) – Αμμουδιά – Μεσσοπόταμος – Καναλάκι - Απόγευμα: 7 μ.μ. Αγ. Κυριακή – Ανθούσα - Πάργα. Μεθαύριο, Πέμπτη: Πρωί (Από 10 π.μ.) Μπαλντούμα, Περιστέρι, Ανθοχώρι, Χρυσοβίτσα, Ανήλιο, Μηλιά - Aπόγευμα (8:30 μ.μ.) Ομιλία στο Μέτσοβο (Κεντρική Πλατεία).

Ο Σπ. Ριζόπουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο 

Επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων πραγματοποίησε χθες ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Τον υποψ. Περιφερειάρχη Ηπείρου υποδέχτηκαν η πρόεδρος  Χριστίνα Τσέτσου, η αντιπρόεδρος Μαρία Κατσαράκη και το μέλος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Κατσάνος.

Ο Σπ. Ριζόπουλος εξέφρασε στους εκπροσώπους του Συλλόγου την πρόθεση να συζητηθεί και να διερευνηθεί ένα πλαίσιο αξιοποίησης των στελεχών του Συλλόγου μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια. Από τη μεριά τους, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «Ορίζοντες Ηπείρου» τα τρία μέλη του συλλόγου υποδέχτηκαν θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς αποτελεί και δικό τους αίτημα η αξιοποίηση του νομικού προσωπικού. Τον επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων Δημήτρης Παππάς, Έλενα Σταύρου, Γιάννης Δέρβας,  Άλκης Λάνταβος και ο συνεργάτης Ηλίας Πεντάζος.

Η ΛΑ.ΣΥ. στην Πολιτική Προστασία 

Την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούμενο από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργο Πρέντζα, την υποψήφια Δήμαρχο Ιωαννίνων Ολυ Τσουμάνη και πλειάδα υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Ο Γ. Πρέντζας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την απαράδεκτη κατάσταση της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με συμβασιούχους προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. 

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ομιλητές τον υποψ. Περιφερειάρχη Γ. Πρέντζα και την υποψ. δήμαρχο Όλυ Τσουμάνη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στο Άλσος.