Ολοκληρώνονται αύριο περιοδείες και συγκεντρώσεις

Τελευταίες ομιλίες των υποψηφίων πριν… μιλήσουν οι πολίτες!

- Σήμερα οι κεντρικές εκδηλώσεις Λάμπρου Γεωργόπουλου και Γιάννη Στέφου, αύριο βράδυ η ομιλία του Ν. Γκόντα

EKLOGES PARABAN 25 6 23

Ημέρες κεντρικών προεκλογικών εκδηλώσεων οι τελευταίες που διανύουμε, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι αυτοδιοικητικές κάλπες. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έχουν μια τελευταία ευκαιρία για να μιλήσουν στους πολίτες, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά τους, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου το… λόγο θα έχουν οι πολίτες με την ψήφο τους. 

Σε επίπεδο Περιφέρειας, σήμερα Πέμπτη, με διαφορά μισής ώρας έχουν προγραμματιστεί οι κεντρικές εκδηλώσεις του Λάμπρου Γεωργόπουλου (8 μ.μ. στην ΟΑΣΗ) και του Γιάννη Στέφου (8.30 μ.μ.) μπροστά από την Περιφέρεια, στο προεκλογικό περίπτερο της παράταξής του.

Όσον αφορά το Δήμο Ιωαννιτών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Γκόντας θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία αύριο, Παρασκευή (9 μ.μ.) στην Πλατεία Πάργης. 

Κατά τ’ άλλα, συνεχίζονται εντατικά και οι περιοδείες τους, μαζί με υποψηφίους συμβούλους, οι οποίοι επιδίδονται σε… ανελέητο κυνήγι του σταυρού.

Επισκέψεις Δημ. Παπαγεωργίου

Σειρά συναντήσεων με φορείς της πόλης είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος Δημ. Παπαγεωργίου και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τις δασικές υπηρεσίες, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ συναντήθηκε και με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου. 

Ο κ. Παπαγεωργίου συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και επανέλαβε την ανάγκη για ίδρυση Υγειονομικής Περιφέρειας με αρμοδιότητα αποκλειστικά στην Ήπειρο, ώστε να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημόσιων δομών υγείας.

Η κεντρική εκδήλωση Μπέγκα

Την ικανοποίησή του για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θ. Μπέγκας, δηλώντας τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο Ιωαννιτών. 

«Έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να αλλάξουμε τη μοίρα του Δήμου μας, να γίνουμε κίνημα διεκδίκησης και επιτυχίας με την ενεργή συμμετοχή σας στην επόμενη πενταετία», τόνισε αρχικά ο κ. Μπέγκας και ακολούθως έστρεψε τα βέλη του στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν θα εμπιστευτούμε την ηγεσία του Δήμου μας σε ετερόφωτα πρόσωπα που τα ίδια δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και για να εισπράξουν την αποδοχή αναζητούν τη δανεική λάμψη.

Λάμψη ετερόφωτη που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου. Ήδη η παρούσα Δημοτική Αρχή πορεύεται στο ημίφως, και κατάφερε να παρασύρει σ΄ αυτό ολόκληρο το Δήμο. Αδιάψευστοι μάρτυρες ο παραλίμνιος δρόμος, η οδός Σπύρου Λάμπρου, η Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μακρυγιάννη, η Ναπολέοντος Ζέρβα, τα πάρκα και οι πλατείες της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων. Είναι η Δημοτική Αρχή της απώλειας κονδυλίων, με τη ζημιά που έχει προκληθεί στο Δήμο και στους δημότες από τις πράξεις και παραλείψεις της να ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Στη συνέχεια της ομιλίας του έκανε μια αναδρομή στην περίοδο 2014-2019, επισημαίνοντας ότι η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» άφησε θετικό αποτύπωμα στο Δήμο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της.

Κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος εστίασε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, υπογραμμίζοντας ότι είναι το μεγαλύτερο και ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο που έχει κατατεθεί στο Δήμο Ιωαννιτών.

Π. Κολόκας στο ΠΓΝΙ

Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Όμορφη Πόλη», υποψήφιος δήμαρχος, Παντελής Κολόκας. Συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, από τους οποίους και ενημερώθηκε για ανοικτά ζητήματα που αφορούν ασθενείς, εργαζόμενους και συνοδούς ασθενών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φλούδας ενημέρωσε τον κ. Κολόκα για το θέμα που υπάρχει με τα αδέσποτα, για ζητήματα καθαριότητας στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, καθώς και για το θέμα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τις μετακινήσεις τους και τις συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων.

Περιοδείες Αλ. Καχριμάνη

Περιοδείες και επισκέψεις σε όλη την Ήπειρο πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλ. Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους της παράταξής του, έχοντας επιλέξει το facebook για να ανεβάζει κείμενα και φωτογραφικό υλικό.

Σήμερα, Πέμπτη από τις 10 π.μ. θα επισκεφθεί διαδοχικά τις τοπικές κοινότητες:  Μπαλντούμα, Περιστέρι, Ανθοχώρι, Χρυσοβίτσα, Ανήλιο, Μηλιά, ενώ στις 7 το βράδυ θα μιλήσει στην Κεντρική Πλατεία Μετσόβου.

Σπ. Ριζόπουλος σε Επιμελητήριο και 8η Μεραρχία 

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο υποψ. Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάκη Χρυσοστόμου και τον Γ.Γ. Βασίλη Βασιλείου.

Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» εξέφρασε την στήριξή του προς τους επαγγελματίες. Τον κ. Ριζόπουλο συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων Ιορδάνης Ιωαννίδης, Δημήτρης Παππάς, Άλκης Λάνταβος και ο στενός συνεργάτης του υποψ. Περιφερειάρχη Ηλίας Πεντάζος.

Ο Σπ. Ριζόπουλος επισκέφθηκε και την 8η Μεραρχία, όπου συναντήθηκε με τον ταξίαρχο Γιώργο Παππά. Ο υποψ. Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη η επαναφορά της ταξιαρχίας σε μεραρχία με στόχο να αυξηθεί το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή. Τον κ. Ριζόπουλο συνόδευε ο υποψήφιος της Π.Ε. Πρέβεζας Μιχάλης Νάτσης. 

Γιάννης Στέφος στο ΠΓΝΙ

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με τον επικεφαλής της Γιάννη Στέφο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ιωάννου Αγγελική, Καραμήτσου Φωτεινή, Μαντά Χρήστο, Μπουροομήτρου Μαρία, Παπαγιάννη Βασίλη, Παχατουρίδη Δημήτρη, Σουλάκη Αλίκη, Τζιάλλα Δημήτρη, Τσούνη Βασιλική, Χαρίση Αλέξανδρο. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας σε χώρους του ΠΓΝΙ, αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν κρίσιμα προβλήματα που αφορούν τις σχέσεις της Περιφέρειας  με τις Μονάδες Υγείας, καθώς και τα κρίσιμα λειτουργικά προβλήματα του ΠΓΝΙ. 

Αύριο η κεντρική ομιλία Καψάλη

Με την επίσκεψη σε Κάτω Ραβένια και Δολιανά ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος  Κων/νος Καψάλης τις προεκλογικές επισκέψεις στις Κοινότητες, όπου συνομίλησε με τους δημότες για το έργο της Δημοτικής Αρχής αλλά και το πρόγραμμα της παράταξης για τη νέα θητεία. Η προεκλογική αυλαία κλείνει αύριο, Παρασκευή με την κεντρική ομιλία του στον Παρακάλαμο, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΔΑΠ.