Αποκαλύπτονται οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Ράμα…

Ομολογία - κόλαφος για σκευωρία κατά του δημάρχου Χειμάρρας!

- Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι πήρε χρήματα για να πει ψέματα σε βάρος του Φρ. Μπελέρη

- Για στημένη πολιτική υπόθεση κάνει λόγο ο ίδιος…

MPELERH FRENTH

Μία ξεκάθαρη σκευωρία στήθηκε από το αλβανικό κράτος σε βάρος του προφυλακισμένου εδώ και έξι μήνες Φρ. Μπελέρη, προκειμένου να του κλείσουν το δρόμο προς το δημαρχείο της Χειμάρρας. 

Ο εκλεγμένος δήμαρχος οδηγήθηκε στη φυλακή παραμονές των τοπικών εκλογών στην Αλβανία, με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων,  επειδή ήταν ξεκάθαρο στην αλβανική κυβέρνηση ότι θα δημιουργούσε προβλήματα στα σχέδιά της για τουριστική αξιοποίηση της περιοχής σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της. Ωστόσο, η ομολογία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ότι χρηματίστηκε για να ψευδομαρτυρήσει, ξεγυμνώνει τόσο την αλβανική πολιτεία όσο και τη δικαιοσύνη, η οποία δεν έδωσε καν ολιγοήμερη άδεια στον κ. Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος ώσπου να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του. 

Ψευδομαρτύρησε…

Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα πεπραγμένα του καθεστώτος Ράμα στη γειτονική Αλβανία, προκαλεί η αποκάλυψη πως ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του Φρέντι Μπελέρη και του στενού του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση, παραδέχτηκε ευθαρσώς πως χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει σε βάρος τους.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα «himara.gr», μαρτυρά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που όλοι υποψιάζονταν και ο «Π.Λ.» έχει επισημάνει επανειλημμένα από τον περασμένο Μάιο. Ότι η υπόθεση Μπελέρη αποτελεί μια καθαρά «καθοδηγούμενη στημένη πολιτική υπόθεση», όπως τη χαρακτήρισε και ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας. 

Στημένη κατηγορία

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Αρσέν Ράμα, ο οποίος κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο, παραδέχθηκε πως η κρατική αστυνομία τον χρημάτισε για να στήσει την κατηγορία της υποτιθέμενης εξαγοράς ψήφων τον περασμένο Μάϊο, παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Χειμάρρα. Στόχος, να κλείσει ο δρόμος προς τη δημαρχία στον Φ. Μπελέρη, ο οποίος δεν είναι... αρεστός στην κυβέρνηση Ράμα. Με την κατάθεσή αυτή επιβεβαιώθηκαν ουσιαστικά και τα όσα υποστήριξε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, μετά από αίτημα της Ειδικής Εισαγγελέως το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει την ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να καταθέσει ο Ράμα, ο οποίος υποστήριξε πως έχει δεχτεί απειλές και πως άγνωστοι κατέστρεψαν το όχημά του.

Το ηχητικό

Το «himara.gr» δημοσιοποίησε ηχητικό ντοκουμέντο από την κατάθεση του μάρτυρα, στο οποίο ακούγεται ο συνήγορος του Φρ. Μπελέρη να ρωτάει τον Ράμα «εάν έλαβε πληρωμή από την αστυνομία στο τέλος», για να λάβει ευθέως την απάντηση: «Ναι έλαβα μια ανταμοιβή για αυτή τη δουλειά. Όμως η ανταμοιβή μου δόθηκε στο τέλος, όταν τελείωσε η δουλειά και μετά». 

Στην ερώτηση του συνηγόρου ποιος του έδωσε την αμοιβή, ο Ράμα απαντάει: «Η κρατική αστυνομία». Όταν ο συνήγορος ρωτάει τον μάρτυρα «ποιο ήταν το ποσό» που έλαβε για τις «υπηρεσίες» του, εκείνος αποφεύγει να απαντήσει λέγοντας πως δεν θυμάται. Τον χρηματισμό του βασικού μάρτυρα Αρσέν Ράμα, παραδέχτηκε και ο πρώην αστυνομικός διοικητής Χειμάρρας που ενεπλάκη στην υπόθεση και αναβαθμίστηκε μετά από αυτήν.

O Πρόεδρος Χειμαρριωτών

Για χυδαίο σχέδιο σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Θοδωρής Γκούμας, μετά τη δημοσίευση του ηχητικού ντοκουμέντου με την ομολογία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη Μπελέρη. Μιλώντας  στο «protothema.gr» ο κ. Γκούμας τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτή η εξέλιξη αποτελεί τρανή απόδειξη πως ο μάρτυρας δεν μπήκε στην υπόθεση αυτοβούλως δρώντας ως καλός Σαμαρείτης, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά κάποιος του έταξε χρήματα σε περίπτωση που θα έφερνε εις πέρας την αποστολή. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντυς Μπελέρης, παραμένει έξι μήνες φυλακή με ανύπαρκτα στοιχεία εναντίον του και όσο προχωράει η δίκη, οι ενορχηστρωτές αυτού του χυδαίου σχεδίου ξεγυμνώνονται όλο και περισσότερο».

Τι λέει ο Μπελέρης

Δηλώσεις έκανε χθες και ο ίδιος ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», αναφέρθηκε στην παραδοχή χρηματισμού από την αλβανική αστυνομία του βασικού μάρτυρα, αφήνοντας αιχμές κατά του Έντι Ράμα. 

«Η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, όπως φαίνεται. Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίσθηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε κι αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία», δήλωσε.

Σχολιάζοντας δε την καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο για το αίτημά του να του χορηγηθεί ειδική άδεια προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρ. Μπελέρης τόνισε πως «η τάση αυτή δείχνει ότι κάθε άλλο μιλάμε παρά για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα».

Η έκθεση της Ε.Ε.

Όπως έγραψε χθες ο «Π.Λ.» το ζήτημα της προφυλάκισης του Φρέντυ Μπελέρη θέτει και η Κομισιόν στην έκθεση προόδου για την Αλβανία. Στην έκθεση επισημαίνεται πως η προφυλάκιση ενός νεοεκλεγμένου Έλληνα δημάρχου, ο οποίος συνελήφθη την παραμονή των τοπικών εκλογών και του οποίου η δίκη ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, έχει προκαλέσει διμερείς εντάσεις και εγείρει σοβαρές ανησυχίες. 

Τα αιτήματά του να του χορηγηθεί ειδική άδεια για να μπορέσει να ορκιστεί, έχουν απορριφθεί και το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να συζητήσει για την ανάθεση της σχετικής προσφυγής σε δικαστήριο. Παράλληλα, σημειώνει ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δέχθηκε τον Οκτώβριο να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα της ποινικής δικαστικής διαδικασίας μετά τη σύλληψή του.