Πλούσιο για μια ακόμη φορά το Αστυνομικό Δελτίο…

ΠΡΟΣΟΧΗ (!) οι διαδικτυακές απάτες πληθαίνουν ανησυχητικά στην Ήπειρο!

- Πιο συχνά τελευταία και η διακίνηση σκληρών ναρκωτικών…

APATH

Σε μάστιγα έχουν μετατραπεί οι διαδικτυακές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι όλο και πιο συχνά πέφτουν θύματα επιτηδείων που με διάφορα τεχνάσματα, τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Παρ’ όλα αυτά, η ΕΛ.ΑΣ. ακόμη και με καθυστέρηση εξιχνιάζει τέτοιες υποθέσεις, γι’ αυτό και συστήνει στους πολίτες να προχωρούν σε καταγγελία εάν πέσουν θύματα! 

Μια τέτοια απάτη εξιχνίασε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας που έγινε, μέσω διαδικτύου, τον περασμένο Αύγουστο! Η έρευνα όμως που συνεχίστηκε, έπιασε τόπο αφού οι αστυνομικοί έφτασαν στον ένοχο, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού. Ειδικότερα ο κατηγορούμενος ανάρτησε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την πώληση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών συσκευών, καταφέρνοντας να αποσπάσει χρηματικό ποσό 780 ευρώ από ημεδαπή, που κατέθεσε εκείνη σε τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά τους, τα οποία ουδέποτε παρέλαβε.

• Εξάλλου, μόλις πριν λίγες μέρες και πάλι στην Άρτα εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη με πρόσχημα την πώληση ηλεκτρονικής παιχνιδομηχανής, μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Αυτά τα περιστατικά κρούουν καμπανάκι στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να μην εμπιστεύονται δήθεν «ευκαιρίες» για αγορές μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ή αμφιβόλου προέλευσης ιστοσελίδες. 

Διακίνηση σκληρών ναρκωτικών 

Στο μεταξύ, δυο ακόμη υποθέσεις κατοχής σκληρών ναρκωτικών, στην οποία εμπλέκονται Έλληνες, εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο.

- Το βράδυ της Κυριακής συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία με κοκαΐνη σε μορφή «βράχου», βάρους 72,22 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον 50 ευρώ και κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

- Σε περιοχή της Πρέβεζας συνελήφθησαν βραδινές δυο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση κοκαΐνης και απείθεια. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς την ώρα που προσέγγιζαν υπαίθριο σημείο («καβάτζα») με σκοπό να παραλάβουν ναρκωτικά, που ήταν εκεί κρυμμένα, και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής, πλην όμως τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. 

Κατά την έρευνα του χώρου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 10,7 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκε επιπλέον χρηματικό ποσό 1.282,50 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους. 

Μετέφερε παράτυπη μετανάστρια…

Το αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου περιελάμβανε και άλλες υποθέσεις: Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο μετέφερε αλλοδαπή, στερούμενη των νόμιμων προϋποθέσεων για την είσοδο και παραμονή της στη χώρα. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι είχε παραλάβει νωρίτερα την αλλοδαπή από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου να τη μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας έναντι αμοιβής 100 ευρώ. Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ. 

Άλλες συλλήψεις 

Τρεις συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων διασκέδασης σημειώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία του κοινού από τους θορύβους που προέρχονται από τη λειτουργία τους. 

- Ειδικότερα, συνελήφθη μετά τα μεσάνυχτα στα Γιάννενα αλλοδαπή που έκανε χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το επιτρεπόμενο όριο θορύβου. Και πάλι στα Γιάννενα, σε άλλη περίπτωση, συνελήφθη ημεδαπός για την ίδια παράβαση. 

- Στην Πρέβεζα συνελήφθη ημεδαπός, που έκανε χρήση μουσικής, στερούμενος άδειας από την αρμόδια αρχή.