Η Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας υποσχέθηκε χθες από τα Γιάννενα…

Θα ενισχυθούν με προσωπικό τα Νοσοκομεία της Ηπείρου

Αρχές του νέου χρόνου θα υπάρξουν κίνητρα για συγκεκριμένες ειδικότητες…

Οι προϋπολογισμοί θα καταρτίζονται με βάση το έργο που παράγουν τα Ιδρύματα

BILDIRIDH GG YP YGEIAS EPISKEPSH XATZHKOSTA

Την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Ηπείρου με συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρικού προσωπικού από τη νέα χρονιά υποσχέθηκε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, η οποία βρέθηκε χθες στα Γιάννενα και επισκέφθηκε τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. 

Η κ. Βιλδιρίδη, την οποία συνόδευαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Υποδιοικητής της Γιάννης Νικόπουλος, συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του «Χατζηκώστα» και επισκέφθηκε τμήματα και κλινικές.

Πλάνο κινήτρων…

Όπως είπε, με αφορμή την προκήρυξη από τη νέα χρονιά περίπου 6.000 θέσεων προσωπικού για τα νοσηλευτικά ιδρύματα, το πρόβλημα της υποστελέχωσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη κάποιων ειδικοτήτων. «Υπάρχουν ειδικότητες που είναι κρίσιμες, αλλά βγαίνουν άγονες οι θέσεις. Γι’ αυτό στοχευμένα αρχές του νέου χρόνου θα δώσουμε ένα πλάνο κινήτρων για συγκεκριμένες ειδικότητες σε συγκεκριμένες περιοχές. Κίνητρα που δεν θα είναι μόνο οικονομικά, αλλά και εξέλιξης και εκπαιδευτικά και οικογενειακής κατάστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα δε για τις μετακινήσεις γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, οι οποίες προκαλούν αντιδράσεις, τόνισε πως «γίνονται εκεί όπου δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει, καθώς οι προκηρύξεις για θέσεις γιατρών όπως αναισθησιολόγοι βγαίνουν άγονες». Η κα Βιλδιρίδη έκανε δε γνωστό ότι γίνονται διεργασίες με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να παραμείνουν στο ΕΣΥ οι επικουρικοί γιατροί, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν. Τέλος, σημείωσε πως από τη νέα χρονιά οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων θα καταρτίζονται  με βάση το έργο που παράγουν.

Με τη Διοίκηση του «Χατζηκώστα»

Η Γενική Γραμματέας έκανε ειδική αναφορά στο έργο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», το οποίο πρωταγωνιστεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς. Ενδεικτικά έχουν καταγραφεί 100.000 επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, καθώς και πάνω από 4.500 επεμβάσεις το χρόνο! «Μέλημά μας η παραπέρα στελέχωση του νοσοκομείου σε όλες τις γραμμές αφού την επόμενη χρονιά θα γίνουν προσλήψεις στον χώρο της υγείας, ενώ θα γίνει ειδική μοριοδότηση στους επικουρικούς των τελευταίων ετών», σημείωσε μεταξύ των άλλων η κ. Βιλδιρίδη στην πολύωρη συνεργασία που είχε με την Διοίκηση και εργαζόμενους του νοσοκομείου. Από την πλευρά του ο Διοικητής Σπ. Δερδεμέζης έκανε εκτενή αναφορά σε όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, τα οποία φέρνουν στην πρώτη γραμμή στην λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και σε όσα ακόμη πρέπει να γίνουν.

Ο Μαστογράφος στο ΠΓΝΙ

Στο μεταξύ, έχει δρομολογηθεί η επισκευή του Μαστογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείων, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες παραμένει εκτός λειτουργίας. Αυτό διαβεβαίωσε χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, κάνοντας γνωστό ότι από τη Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. εγκρίθηκε ποσό της τάξης των 120.000 ευρώ περίπου, για την αποκατάσταση του Μαστογράφου. Εξάλλου, ο κ. Καρβέλης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και ο νέος σύγχρονος Μαστογράφος στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων.