Νέο κύμα ξεσηκωμού για το φορολογικό Νομοσχέδιο

- Στα… κάγκελα ταξιτζήδες, δικηγόροι, ελευθ. επαγγελματίες

- Τι τονίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

AADE FOROLOGIA

• Στην απόσυρση του νέου φορολογικού Νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η Κυβέρνηση και παρά τις βελτιώσεις, επιμένουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιστημονικοί φορείς, χαρακτηρίζοντας τις διατάξεις του αναχρονιστικές και ισοπεδωτικές. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων επιμένει ότι «η εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, η φορολόγηση δηλαδή για εισόδημα που δεν έχει αποκτηθεί, οδηγεί σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση μεγάλο τμήμα ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία έρχεται να προστεθεί πολλαπλασιαστικά στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά τους προβλήματα, ως αποτέλεσμα της υπερδεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού» και προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τρίτη στο Σύνταγμα.

 Στα… κάγκελα και οι ταξιτζήδες!

Την ίδια ώρα, σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι οδηγοί ταξί σε Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, αρχής γενομένης από σήμερα, Δευτέρα στις 5 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα. Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.».

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Στο μεταξύ, παρουσία των βουλευτών της Αντιπολίτευσης (Μ. Τζούφη, Ι. Τσίμαρη και Ν. Έξαρχου) πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων η σύσκεψη που είχαν συγκαλέσει οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς των Ιωαννίνων, ενόψει της ψήφισης του φορολογικού Νομοσχεδίου, το οποίο όπως επισημαίνουν οδηγεί τη μικρή και μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση. 

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Χριστίνα Τσέτσου, αφού εξέφρασε τη λύπη της που οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές (Κ. Τασούλας και Μ. Κεφάλα) δεν έδωσαν το «παρών» στην σύσκεψη, έκανε λόγο για ένα Νομοσχέδιο αναχρονιστικό, ισοπεδωτικό και παντελώς άδικο, ενώ χαρακτήρισε το επιχείρημα της φορολογικής δικαιοσύνης που επικαλείται η Κυβέρνηση ως πυροτέχνημα.

Οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό των ελεύθερων επαγγελματιών αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους.