Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν χθες στην Ηγουμενίτσα 

«Πλοκάμια» στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών!

Πάνω από 102 κιλά χασίς στα χέρια της Δίωξης έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη

• Στο… δόκανο της Ασφάλειας μέλη σπείρας που άνοιγαν σπίτια στα Γιάννενα

PERIPOLIKO ASTYNOMIA

• «Πλοκάμια» που απλώνονται ακόμα και στον χώρο της Αστυνομίας έχουν κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Αυτό τουλάχιστον αποδείχθηκε χθες με τη σύλληψη δύο αστυνομικών στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης χασίς. 

Η σύλληψη του ενός εκ των δύο, ο οποίος οδηγούσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο ήταν περιπετειώδης και έγινε έπειτα από καταδίωξη. Πάντως, πέρα από το γεγονός ότι η Δίωξη έβαλε «φρένο» σε ένα μεγάλο φορτίο που προορίζονταν για την εγχώρια αγορά, θετικό είναι ότι οι άνδρες της, παρόλο που είχαν απέναντί τους συναδέλφους, έδρασαν απερίσπαστοι, όπως κάνουν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση. Φυσικά, θα απαιτηθεί ενδελεχής έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς η εμπλοκή αστυνομικών περιπλέκει τα πράγματα. Εξάλλου, στα Γιάννενα αυτή τη φορά, συνελήφθησαν μέλη σπείρας που είχε… ειδικευθεί την τελευταία διετία σε διαρρήξεις σπιτιών, αποκομίζοντας εντυπωσιακή λεία από την παράνομη δράση τους.  

Εμπλοκή αστυνομικών

Σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, όχι μόνο επειδή κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς, αλλά κυρίως επειδή υπάρχει εμπλοκή και δύο αστυνομικών. Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, αστυνομικός που οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, με συνεπιβάτη έναν Αλβανό, δεν σταμάτησε σε σήμα συναδέλφων του της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και τελικά ακινητοποιήθηκε. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνα συνολικά 102 κιλά και 670 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία εισήχθησαν στην περιοχή μας από τη γειτονική Αλβανία. 

Οι συλλήψεις

Η ανακάλυψη των ναρκωτικών είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν ο αστυνομικός και ο συνεπιβάτης του οχήματος, καθώς και ακόμη ένας άνδρας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος, κατά πληροφορίες, είχε αποβιβαστεί από το υπηρεσιακό όχημα πριν από την καταδίωξη. O δεύτερος αστυνομικός συνελήφθη στην περιοχή της Σαγιάδας. Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ ο συνοδός του είχε αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το τροχαίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό της Αστυνομίας. 

Σπείρα διαρρηκτών

Η επικαιρότητα έχει μία ακόμη σοβαρή υπόθεση αστυνομικού ενδιαφέροντος, καθώς άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων κατάφεραν να εξιχνιάσουν οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών, συλλαμβάνοντας μέλη της σπείρας που τις είχε διαπράξει. 

Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθησαν στα Γιάννενα δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και νομοθεσία περί όπλων. Πρόκειται για έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, από την οποία προέκυψε ότι μαζί με συνεργούς τους που προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. 

Μεθοδική δράση

Μεθοδικός ήταν ο τρόπος δράσης της σπείρας των διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, δραστηριοποιούνταν από τα τέλη του 2022. Αρχικά, επέλεγαν με προσοχή τα σπίτια τα οποία θα διαρρήγνυαν, προβαίνοντας προηγουμένως σε κατόπτευσή τους, ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε αυτά κατά την απουσία των ενοίκων τους. 

Στη συνέχεια, παραβίαζαν σημεία εισόδου και, αφού έφερναν τα πάνω – κάτω στα σπίτια, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, λίρες, κοσμήματα και ακριβά είδη ρουχισμού, ενώ σε δύο περιπτώσεις πήραν χρηματοκιβώτιο και σε άλλη περίπτωση σκοπευτικό πιστόλι. 

Πλούσια η λεία!

Από την αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή της σπείρας σε συνολικά τέσσερις κλοπές και ισάριθμες απόπειρες, ενώ η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 175.000 ευρώ. Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τη σύλληψη των δραστών κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο εκείνοι επέβαιναν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, γυναικεία τσάντα και ρολόι χειρός, προερχόμενα από μία από τις κλοπές που είχαν διαπράξει, πέντε κινητά τηλέφωνα και ένας σουγιάς.

Οι δύο συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Ασφάλειας για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους συνεχίζεται.