Αυξημένη αναμένεται από αύριο η κίνηση…

Στην Ήπειρο οδηγούν ξανά όλοι οι δρόμοι το τριήμερο!

Έντονη η παρουσία της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο…

Ο καιρός δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα…

TROXONOMOS

• Ένα ακόμη τριήμερο… ανάπαυλας βρίσκεται προ των πυλών, μετά από αυτό της Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Νόμος Ιωαννίνων «βούλιαξε» από επισκέπτες. Σειρά έχει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, που και πάλι η περιοχή μας θα έχει την… τιμητική της! 

Εξάλλου, η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακά δημοφιλή προορισμό για χειμερινές και ανοιξιάτικες αποδράσεις, καθώς βοηθάει σημαντικά και το οδικό δίκτυο: Για τους επισκέπτες του Βορρά η Εγνατία Οδός και για εκείνους από Δυτική Ελλάδα η Ιόνια! Γι’ αυτό εξάλλου και οι πληρότητες κινούνται σε υψηλά επίπεδα, αφού εκτός από τους μεμονωμένους επισκέπτες, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι σχολικές εκδρομές…

Παρόλο που τα τριήμερα, οι αργίες και οι γιορτές, δεν φθάνουν για να… απογειώσουν την περιοχή μας τουριστικά, ωστόσο για τους επαγγελματίες του τουρισμού αποτελούν μια σημαντική – έστω και πρόσκαιρη – τονωτική ένεση, απολύτως αναγκαία σε μια περίοδο που οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών είναι αυξημένες και τα κόστη τεράστια!

Η πρόγνωση του καιρού…

Ο καιρός πάντως δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα, παρά τις πρόσκαιρες και κατά τόπους βροχοπτώσεις που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θ. Κολυδά αύριο, Παρασκευή η έξοδος θα γίνει με αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, όχι όμως ιδιαίτερα έντονη. Η ΕΜΥ προβλέπει μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Σάββατο στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή, οι προβλέψεις της ΕΜΥ κάνουν λόγο για νεφώσεις στα δυτικά, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια και ανατολικά.

Σε επιφυλακή η Τροχαία!

Στο οδικό δίκτυο από αύριο, Παρασκευή έως και τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ θα υπάρξει και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών. 

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες κ.α.

Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών 

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 3,5 τόνου στις εθνικές οδούς.

Συγκεκριμένα για ρεύματα εξόδου η απαγόρευση θα ισχύσει αύριο, Παρασκευή από 16:00 έως 21:00 και μεθαύριο, Σάββατο από 08:00 έως 13:00. Σε τοπικό επίπεδο η απαγόρευση ισχύει για τον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο. Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύσει τη Δευτέρα 25 Μαρτίου από 15:00 έως 21:00 στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.