Έδωσε τέλος στη ζωή του σε δρόμο μέσα στο περιαστικό δάσος

Τραγικό «φινάλε» για 50χρονο Γιαννιώτη χθες το πρωί στον λόφο του Φρόντζου!

Η έρευνα των Αρχών ανέτρεψε τα σενάρια περί εγκληματικής ενέργειας

• Άφησε πίσω του εκτενές σημείωμα εξηγώντας την πράξη του • Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης

AYTOKTONIA DASAKI FRONTZOY 22 3 24

• Πρώτο θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης όλης της χώρας έγιναν χθες τα Γιάννενα, όχι όμως με καλή αφορμή, αλλά εξαιτίας του εντοπισμού του πτώματος ενός άνδρα στον λόφο του Φρόντζου, με τα πρώτα σενάρια να θυμίζουν… αστυνομική ταινία.

Τελικά, οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών και της ιατροδικαστή κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοχειρία, με το θύμα να φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Εξάλλου, βρέθηκε πάνω του σημείωμα στο οποίο εξηγούσε την πράξη του, κάτι που διέλυσε και την παραμικρή αμφιβολία όσον αφορά στο τι ακριβώς συνέβη. Πάντως, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, με την ΕΛ.ΑΣ να εστιάζει στο παρελθόν του θύματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ήδη γίνει γνωστά. 

Σήμανε… συναγερμός!

Την καθημερινή βόλτα με τον σκύλο του μέσα στο δασύλλιο στο λόφο του Φρόντζου έκανε χθες το πρωί ένας ηλικιωμένος Γιαννιώτης, όταν βρέθηκε μπροστά σε μακάβριο θέαμα. Ενώ περπατούσε αμέριμνος, είδε λίγα μόλις μέτρα από τον κεντρικό δρόμο, το πτώμα του 50χρονου μεγάλο τμήμα του οποίου και συγκεκριμένα, το κεφάλι και τα πόδια μέχρι τη μέση, ήταν καλυμμένο με πλαστικές σακούλες. Στο ένα του χέρι ήταν περασμένη χειροπέδα δεμένη με αλυσίδα και ένα πιστόλι. 

Ταραγμένος ο άνδρας κάλεσε τις Αρχές και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο ώστε να μην πειραχθεί κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στη συνέχεια έφτασαν εκεί άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας και η ιατροδικαστής.  

Πλήρης ανατροπή

Αρχικά είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια που αφορούσαν σε εγκληματική ενέργεια και μάλιστα έγινε λόγος για εκτέλεση με μαφιόζικο χαρακτήρα με αφορμή τις πρώτες αναφορές από αστυνομικές πηγές για τα αίτια θανάτου του 50χρονου άνδρα στον λόφο του Φρόντζου. 

Ωστόσο, το μεσημέρι, ήρθε η… πλήρης ανατροπή, καθώς η ιατροδικαστής η οποία εξέτασε το πτώμα, κατέληξε πως πρόκειται για αυτοκτονία και παρέπεμψε σε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Το ίδιο, εξάλλου, αποδείκνυαν και στοιχεία που είχε συλλέξει το Εγκληματολογικό. Η εικόνα ξεκαθάρισε πλήρως χάρη στο εκτενές σημείωμα που βρέθηκε στις τσέπες του 50χρονου, με το οποίο ο ίδιος εξηγούσε ότι είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του και περιέγραφε με λεπτομέρειες πώς θα το έπραττε. Στο σημείωμα έκτασης πέντε σελίδων που άφησε πίσω του ο άνδρας, έδινε, μεταξύ άλλων, οδηγίες στους αστυνομικούς και για το πώς να χειριστούν το όπλο του για να μην χτυπήσουν καθώς ήταν οπλισμένο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την αυτοψία, έδεσε στο χέρι του το ένα άκρο από χειροπέδες και στο άλλο το πιστόλι με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε. Ως προς τον τρόπο με τον οποίο έκοψε ο ίδιος το νήμα της ζωής του, εξετάζεται το σενάριο να έβαλε τις σακούλες σκουπιδιών στα πόδια και το κεφάλι του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ψυχολογικά προβλήματα…

Στο μεταξύ, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα αναφέρουν πως ο 50χρονος, ο οποίος έμενε στο κέντρο των Ιωαννίνων, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Πριν δύο χρόνια, μάλιστα, είχε προσπαθήσει ξανά να δώσει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αστυνομικές Αρχές έχουν στα χέρια τους και βιντεοσκοπημένο υλικό από κάμερες, οι οποίες «έπιασαν» τον άνδρα πολύ νωρίς χθες το πρωί να κατευθύνεται μόνος του προς τον χώρο όπου αργότερα εντοπίστηκε νεκρός. Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η Αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει αν παλαιότερα είχε νοσηλευτεί ο συγκεκριμένος για κάποια ψυχική νόσο.