Απανωτές οι συλλήψεις μεγαλεμπόρων στο λιμάνι…

Εισαγωγή σκληρών ναρκωτικών εκατ. ευρώ μέσω Ηγουμενίτσας!

Τα «βαποράκια» θα… χάσουν τη δουλειά τους «Πλούσιο» το αστυνομικό δελτίο της Ηπείρου

NARKOTIKA KOKAINH HGOYMENITSA 15 4 24

Δεν περνά μέρα που οι αστυνομικές ή οι λιμενικές αρχές στην Ήπειρο να μην εξιχνιάζουν έστω και μια υπόθεση μεταφοράς ή διακίνησης ναρκωτικών, καθώς η περιοχή μας αποτελεί για τα διάφορα κυκλώματα πραγματικό «σταυροδρόμι»!

Ρουτίνα έχουν γίνει πλέον οι συλλήψεις των διακινητών των απαγορευμένων ουσιών σε παραμεθόριες περιοχές, λιμάνια και φυσικά κατά μήκος του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού, ενώ οι διωκτικές αρχές καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να «ξεσκεπάσουν» τα διάφορα κυκλώματα. 

Λίγα εικοσιτετράωρα πέρασαν από την γιγαντιαία επιχείρηση των λιμενικών αρχών στην Ηγουμενίτσα που είχαν βάλει μπλόκο σε εκατοντάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (σχετικά έγραψε ο «Π.Λ.» του Σαββάτου) και η ιστορία επαναλήφθηκε στον ίδιο χώρο το βράδυ της Κυριακής, όπου το Κεντρικό Λιμεναρχείο σημείωσε μια ακόμη επιτυχία στη διαρκή μάχη κατά των ναρκωτικών. Σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, η οποία είχε εκφορτωθεί στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία. Κι αυτό μετά από έλεγχο που έγινε  από την Ομάδα Κ-9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας μαζί με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και  με τη συνδρομή του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής. 

Φορτίο αξίας 2 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, κατόπιν ένδειξης από τον «Βλαντ», τον σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν σε ειδική κατασκευή – κρύπτη, 54 δέματα συνολικού βάρους 59 κιλών κοκαΐνης. Αξίζει να σημειωθεί πως η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας εκτιμάται έως του ποσού των 2.085.300 ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθη ο 54χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες, τα στελέχη του λιμενικού κατέσχεσαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το μέσο μεταφοράς.

Συνελήφθη «βαποράκι»

Στα Γιάννενα συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης ένα άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. 

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, για κατοχή. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι ο ημεδαπός κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο αφού προηγουμένως είχε προμηθεύσει τους άλλους δύο ημεδαπούς με συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,7 γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ημεδαπού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 148 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό 120 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο 

Έκλεψε ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Και πάλι στα Γιάννενα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ανήλικη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Στο πλαίσιο της ίδιας  υπόθεσης συνελήφθη επίσης ημεδαπή για παραμέληση της εποπτείας της. Ειδικότερα, η ανήλικη λίγη ώρα πριν την σύλληψή της αφαίρεσε από περίπτερο στην πόλη των Ιωαννίνων, συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου. 

Με κλεμμένο μοτοποδήλατο…

Στην Άρτα συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί μοτοποδήλατο που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, όπως και ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα. Επιπλέον, προέκυψε ότι το μοτοποδήλατο είχε αφαιρεθεί προ ετών από περιοχή της Άρτας και ακολούθως κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.

Έκλεψε τα φιλοδωρήματα!

Συνελήφθη στα Γιάννενα ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε το δοχείο φιλοδωρημάτων του προσωπικού που περιείχε χρηματικό ποσό 120 ευρώ. 

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία της και ύστερα από αναζητήσεις, προέβησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή της, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ. 

15 μήνες για κλοπή…

Σε άλλη υπόθεση του πλούσιου αστυνομικού δελτίου, συνελήφθη χτες μετά τα μεσάνυχτα στα Γιάννενα από αστυνομικούς, ένας Έλληνας ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Επίσης, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στα Γιάννενα ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για κλοπή. 

Και επικίνδυνη οδήγηση!

Μια ακόμη σύλληψη έγινε στα Γιάννενα, αυτή τη φορά ενός αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση. 

Ειδικότερα, ο συλληφθείς έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν, παραβίασε διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και ύστερα από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούνταν άδειας οδήγησης, ενώ το όχημα ήταν ανασφάλιστο.