Η Δημοτ. Αρχή πρέπει να παρουσιάσει μια καθαρή πόλη…

Τα Γιάννενα στους κορυφαίους προορισμούς για το Πάσχα!

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ: Έτοιμος ο Νομός να υποδεχθεί τους επισκέπτες…

PARALIMNIO MOLOS KOSMOS KARABAKI 27 3 23

• Με απόδημους που θα επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά και αρκετούς επισκέπτες αναμένεται να «πλημμυρίσει» το Πάσχα ο Νομός Ιωαννίνων, ο οποίος τελευταία αποτελεί σταθερά έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Το φυσικό τοπίο, τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία, η υψηλή παροχή υπηρεσιών στα καταλύματα και στα καταστήματα εστίασης αλλά και η άμεση πρόσβαση στην περιοχή μέσω των αυτοκινητόδρομων και του αεροδρομίου, είναι χαρακτηριστικά που κάνουν την περιοχή μας ιδιαίτερα ελκυστική, ακόμα και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Εξάλλου, η περίοδος του Πάσχα είναι ιδανική για όσους θέλουν να βιώσουν τη θεία κατάνυξη στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της περιοχής. Από αύριο, λοιπόν, αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι επισκέπτες στο Νομό ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ κάποιοι άλλοι θα παρατείνουν τις διακοπές τους μέχρι και την Πρωτομαγιά που φέτος θα μεταφερθεί την Τρίτη μετά το Πάσχα.

Οι «ξενιτεμένοι» περιμένουν πώς και πώς το Πάσχα για να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες, να δουν τον τόπο τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τα οποία θα τηρήσουν μαζί τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης. 

Παράλληλα, προάγγελος της υψηλής επισκεψιμότητας αποτελούν και τα στοιχεία της Aegean που περιλαμβάνει τα Γιάννενα στους κορυφαίους αεροπορικούς εσωτερικούς προορισμούς. Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη που οφείλεται στις καλές επιδόσεις της πόλης όσον αφορά την ικανοποίηση των πελατών, που διαμορφώνεται κυρίως από την τοποθεσία, την ποιότητα των υπηρεσιών και λιγότερο από τη σχέση ποιότητας - τιμής. Εκτός από τα Γιάννενα, οι βασικοί πασχαλινοί προορισμοί των δρομολογίων από την Αθήνα είναι η Κέρκυρα, η Ικαρία, η Σητεία, η Ζάκυνθος και η Κως. 

Η Ένωση Ξενοδόχων 

Ένας από τους ακούραστους φορείς που συμβάλλουν εδώ και χρόνια στο να αποκτήσει η πόλη ισχυρό τουριστικό brand name σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι αναμφίβολα η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, καθώς η πληρότητα στα καταλύματα είναι υψηλή σε κάθε εορταστική περίοδο. Με χθεσινή της ανακοίνωση, η Ένωση αφού αναφέρθηκε στις υψηλού επιπέδου παροχές των ξενοδοχείων, τόνισε ότι ο Νομός Ιωαννίνων είναι έτοιμος να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες του και αυτή την εορταστική περίοδο.

Στα πλαίσια της ανάδειξης του Νομού, η Ένωση Ξενοδόχων ανέφερε ότι είναι μια ιδανική εποχή για ευκολότερες εξορμήσεις στη φύση για όλη την οικογένεια, αλλά και για extreme sports, όπως ράφτινγκ ή ορειβασία.

Η Ένωση δεν μπορούσε να μην αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο ότι η περιοχή προσφέρεται για πολλών ειδών τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, ο αθλητικός, ο γαστρονομκός, ο θρησκευτικός και ο τουρισμός της ευεξίας.

Οι… παραφωνίες

Μπορεί η πόλη να ελκύει ντόπιους και επισκέπτες, ενόψει και της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, ωστόσο κάποιες παραφωνίες στο κέντρο ειδικά της πόλης είναι αυτές που μπορούν να μετριάσουν κάπως τις καλύτερες εντυπώσεις, με τις οποίες φεύγουν οι επισκέπτες από τα Γιάννενα στο τέλος κάθε εορταστικής περιόδου. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά και το κυκλοφοριακό αποτελούν μόνιμο μπελά για την πόλη, με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή να αδυνατεί να δώσει λύση στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Είναι νωπές εξάλλου οι μνήμες από την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου η εικόνα γύρω από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης γεμάτους σκουπίδια, πάνω στο πεζοδρόμιο, απ’ όπου πέρασαν χιλιάδες επισκέπτες, σκόρπιζε θλίψη και απογοήτευση, ενώ οι φωτογραφίες αυτές έκαναν το γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας καυστικά σχόλια ντόπιων και τουριστών.   

Αρκετή δουλειά!

Πάντως, ενόψει του Πάσχα η νυν Δημοτική Αρχή έχει αρκετή δουλειά μπροστά της στο να παρουσιάσει μια καθαρή πόλη, μιας και σε πολλά σημεία υπάρχουν σκουπίδια πεταμένα παντού, κοινόχρηστοι χώροι έχουν βανδαλιστεί, μουτζουρωθεί η καταληφθεί από αφίσες αλλά και τα χορτάρια έχουν… θεριέψει. 

Όσο για την καθαριότητα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων χτύπησε το καμπανάκι στη Δημοτική Αρχή από τον Μάρτιο, όταν προειδοποίησε ότι τις ημέρες του Πάσχα τα Γιάννενα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων επειδή δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Μάλιστα, με χτεσινή του παρέμβαση έκανε γνωστό ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα στην υπηρεσία τα οκτώ από τα δώδεκα νέα απορριμματοφόρα.

Επιπλέον, μεγάλο πρόβλημα το οποίο ακόμη ψάχνει λύση στα Γιάννενα είναι το κυκλοφοριακό, μιας και σε κάθε εορταστική περίοδο επικρατεί μποτιλιάρισμα εντός και εκτός πόλης, ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης.