Τα δημοφιλή χωριά θα είναι γεμάτα, τα υπόλοιπα σχεδόν έρημα

Πάσχα με πλήθος επισκεπτών στα Γιάννενα και τα ορεινά!

- Υψηλές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, αυξημένη η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ, γεμάτες έρχονται οι πτήσεις από Αθήνα

- Κοινόχρηστους χώρους καθαρίζει ο Δήμος - Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: Θέλουμε να είναι όμορφη η πόλη μας…

PARALIMNIOS MOLOS KOSMOS

Με μεγάλο αριθμό επισκεπτών θα γιορτάσουν Πάσχα τα Γιάννενα, τα οποία είναι και φέτος ανάμεσα στους κορυφαίους γιορτινούς προορισμούς της χώρας. 

Το ίδιο ισχύει και για δημοφιλή χωριά, όχι όμως για την πλειοψηφία των ορεινών οικισμών της περιοχής μας που θα διατηρήσουν τη γνώριμη ησυχία. 

Πάντως, οι αεροπορικές πτήσεις έρχονται γεμάτες αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ενώ αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρός του Γρηγόρης Γκίκας. Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος της πόλης, με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να τονίζει χθες τη σημασία που έχει να αφήσει αυτή καλές εντυπώσεις σε δημότες και επισκέπτες. 

Ικανοποιητικές πληρότητες

Υψηλές είναι οι πληρότητες στα ξενοδοχειακά καταλύματα του Νομού Ιωαννίνων, χωρίς πάντως να αγγίζουν τα ποσοστά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που ήταν στο απόλυτο. Μέχρι και χθες έφταναν στο 80%, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια στην πόλη για εκείνους που θα αποφασίσουν τελευταία στιγμή να έρθουν στα Γιάννενα για το Πάσχα. Όσον αφορά στις τιμές, αυτές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, με το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό να κοστίζει από 70 έως 250 ευρώ στα πεντάστερα καταλύματα. 

Επισκέπτες από Αθήνα!

Οι περισσότεροι επισκέπτες των γιορτών έχουν προέλευση από Αθήνα όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο πρ. πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης. Οι επαγγελματίες του τουρισμού προσδοκούν επίσης επισκέπτες από τη Βόρειο Ελλάδα για μονοήμερες εκδρομές στην περιοχή μας.

Ο κ. Σιούτης έκανε παράλληλα γνωστό ότι οι πτήσεις αυτές τις ημέρες είναι πλήρεις, με την «Aegean» να έχει συμπεριλάβει μάλιστα τα Γιάννενα στους αγαπημένους προορισμούς του Πάσχα. Εξάλλου, ένα πρώτο θετικό αντίκτυπο εμφανίζεται ήδη, όπως είπε, από την παράδοση δύο τμημάτων του αυτοκινητόδρομου Ε65 που συντομεύει το ταξίδι από Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα προς Ήπειρο, καθώς και της Αμβρακίας Οδού που ευνοεί ιδιαίτερα την επικεψιμότητα σε Πρέβεζα και Λευκάδα. 

Κίνηση στα ΚΤΕΛ

Αυξημένη είναι όμως η επιβατική κίνηση και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Χθες ειδικά έφτασαν στον σταθμό του εκατοντάδες κόσμου. Μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.», ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Γρηγόρης Γκίκας ανέφερε ότι έχουν προστεθεί αρκετά έξτρα δρομολόγια από Αθήνα προς Γιάννενα σημειώνοντας ότι η αύξηση επιβατών είναι της τάξης του 40 με 50%. Από την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία, ενώ μετά την Κυριακή του Θωμά αναμένεται ένα μεγάλο κύμα επιβατών προς Γιάννενα. Πρόκειται για τους φοιτητές που θα επιστρέψουν έπειτα από τις πασχαλινές τους διακοπές. 

Έτοιμα τα Γιάννενα

Έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες οι οποίοι και φέτος επέλεξαν τα Γιάννενα για τις πασχαλινές τους διακοπές είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Όπως ανέφερε, ο μηχανισμός του Δήμου, είτε αυτός αφορά την καθαριότητα της πόλης, είτε τη συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία ακόμα και την Τροχαία, είναι σε ετοιμότητα, με στόχο να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και εξυπηρέτηση σε όλους όσοι θα περάσουν τις γιορτές στα Γιάννενα. 

«Όλος ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε τις μέρες αυτές η πόλη μας να παρουσιάσει την εικόνα που της πρέπει. Είναι μέρες γιορτινές, είναι μέρες χαράς και καταρχάς θέλουμε να είναι όμορφος ο τόπος μας για τους δημότες μας και βέβαια και για τους επισκέπτες. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν οι μηχανισμοί του Δήμου, κυρίως του Εργοταξίου, θα είναι σε πλήρη εγρήγορση όλες τις επόμενες μέρες και είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος μας θα έχει μια εξαιρετική εικόνα που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και στους δημότες και στους επισκέπτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πόλης για τις ημέρες του Πάσχα χθες συνεργεία από το Εργοτάξιο του Δήμου καθάρισαν την Πλατεία Παπανδρέου, την Πλατεία Δημοκρατίας και τις πύλες του Κάστρου. Παράλληλα, ξεκίνησε, όπως ανακοινώθηκε, το πλύσιμο των κάδων σε κεντρικά σημεία της πόλης. 

Με λίγο κόσμο…

Εκτός από τα Γιάννενα, πολύ κόσμο αναμένεται πως θα έχουν το επόμενο τετραήμερο οι δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί του Νομού, ιδιαίτερα το Ζαγόρι και το Μέτσοβο, με την Κόνιτσα να ακολουθεί. Πρόκειται κυρίως για ξένους επισκέπτες που επέλεξαν τα συγκεκριμένα χωριά για τις πασχαλινές τους διακοπές. 

Στον αντίποδα, με λιγοστό κόσμο, αποκλειστικά απόδημους που έρχονται για λίγες ημέρες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, θα γιορτάσει το Πάσχα η μεγάλη πλειοψηφία των χωριών του Νομού. Σ’ αυτή την κατηγορία εμπίπτουν περιοχές όπως η Λάκκα Σουλίου, το Πωγώνι, κάποια χωριά της Κόνιτσας και αρκετά χωριά των Τζουμέρκων. Πάντως, τελευταία στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη με την ίδρυση μάλιστα ειδικού γραφείου. Πρόκειται για προσπάθεια που μπορεί, εφόσον έχει συνέχεια, να αποδώσει καρπούς και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους μικρούς Δήμους της Ηπείρου. 

«Τερτίπια» ο καιρός!

Ανοιξιάτικα… τερτίπια άρχισε χθες ο καιρός στα Γιάννενα και αυτά θα έχουν συνέχεια, με βάση τουλάχιστον τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων. Συγκεκριμένα, σήμερα, Μεγ. Παρασκευή, το πρωί αναμένεται βροχή στο Λεκανοπέδιο ενώ στη συνέχεια βελτιώνεται ο καιρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι ως τους 17 βαθμούς Κελσίου στα Γιάννενα, ενώ στα ορεινά θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Αύριο, Μεγ. Σάββατο αναμένεται βροχή τα ξημερώματα, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει τους 19 βαθμούς. Βελτιωμένες ελαφρώς θα είναι οι συνθήκες την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα, με ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου.