Και τα Γιάννενα στο πρόγραμμα περιοδειών του Αντ. Σαμαρά

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ!

Στο κυνήγι του σταυρού οι υπ. ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων

Σε πλήρη εξέλιξη και ο αγώνας στην Περιφέρεια Ηπείρου

• Με την κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές και την ανακήρυξη των υποψηφίων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, έκλεισαν πλέον όλες οι «εκκρεμότητες» για τις κάλπες και πλέον τα επιτελεία κομμάτων και παρατάξεων, επικεντρώνονται αποκλειστικά στις προεκλογικές τους εκστρατείες.
Ήδη μέρα με την μέρα ο αγώνας «φουντώνει» και στη μάχη μπαίνουν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Στην Ήπειρο αναμένεται εντός των ημερών ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σήμερα βρίσκεται στα Γιάννενα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Καμμένος, ενώ ήδη έχουν έλθει οι αρχηγοί άλλων κομμάτων, ήτοι οι Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης, Αλ. Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης του νεοεμφανιζόμενου κόμματος «Το ποτάμι».
Το ενδιαφέρον από πολιτικής πλευράς έχει στραφεί στις Ευρωεκλογές και κατά δεύτερο λόγο στις Περιφερειακές εκλογές. Αντίθετα στις Δημοτικές εκλογές, παρατηρείται μεγαλύτερη ένταση, ωστόσο αυτές έχουν λιγότερα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς το σύνολο σχεδόν των συνδυασμών αποτελούνται από υποψηφίους που ανήκουν σε διαφορετικούς κομματικούς χώρους.
Οι ευρωκλογές
Η καθιέρωση σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές, έχει αλλάξει τον χαρακτήρα τους, καθώς ένας μεγάλος αριθμός υποψήφιων ευρωβουλευτών από αρκετά κόμματα περιοδεύει προκειμένου να εξασφαλίσει υποστηρικτές και ψηφοφόρους.  
Τα «βαριά χαρτιά» είναι όμως οι πολιτικοί αρχηγοί. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι προεκλογικές ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχοντας στο ενεργητικό του τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, αναμένεται να θέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολίτες. Το πολιτικό δίλημμα που φαίνεται να τίθεται, είναι η σταθερότητα της χώρας ή το ενδεχόμενο εισόδου της σε περιπέτειες με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, δείχνουν αλλαγή συσχετισμών δυνάμεων ως προς την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καθώς η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να αποκτά ξανά το προβάδισμα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και να εμφανίζεται φαβορί για την πρωτιά, αν και  ακόμη παραμένει υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.
Η ημερομηνία επίσκεψης του Πρωθυπουργού στα Γιάννενα μέχρι χθες βράδυ δεν είχε γίνει γνωστή. Ωστόσο η πρωτεύουσα της Ηπείρου, είναι μία από τις 5-6 περιφερειακές πόλεις στις οποίες πρόκειται να μιλήσει για τις ευρωεκλογές, ενώ στην ατζέντα του θα είναι και η προώθηση των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου
Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο προεκλογικός αγώνας και στην Περιφέρεια Ηπείρου. Οι έξι παρατάξεις που δήλωσαν συμμετοχή έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες ενώ παράλληλα οργανώνουν και τις κεντρικές τους πολιτικές εκδηλώσεις. Τον κύκλο ολοκληρώνει σήμερα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με την παρουσίαση των υποψηφίων της Π.Ε. Πρέβεζας και την παρουσίαση των βασικών προγραμματικών θέσεων της παράταξής του, κάτι που έκανε χθες βράδυ και στη Θεσπρωτία.  
Ο προεκλογικός αγώνας στην Περιφέρεια μέχρι στιγμής γίνεται σε ήπιο και χωρίς εντάσεις κλίμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις, ακόμη και αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, η παράταξη του κ. Καχριμάνη, φέρεται να έχει σαφές προβάδισμα για την πρωτιά στην εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαϊου. Στη δεύτερη θέση, φαίνεται ότι παγιώνεται η κ. Όλγα Γεροβασίλη, που κάνει μια στοχευμένη προεκλογική εκστρατεία.
Η παράταξη του Γ. Ζάψα μπήκε τελευταία στον προεκλογικό αγώνα και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο χρόνο, ενώ η Όλυ Τσουμάνη που είναι επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», στηρίζεται περισσότερο στην οργανωτική δομή του ΚΚΕ και στόχος της είναι να βρεθεί πάνω από τον κ. Ζάψα.
Ο Ν. Ζήκος της «Αριστερής Παρέμβασης» συνεχίζει τις περιοδείες του στην Ήπειρο, ενώ το Σαββατοκύριακο σε χωριά της Ηπείρου έκαναν την εμφάνισή τους και κλιμάκια της «Ελληνικής Αυγής», που είναι παρακλάδι της «Χρυσής Αυγής».
Ο Αλεξ. Καχριμάνης
Η πολιτική του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στις περιοδείες και στις ομιλίες του, είναι διττής κατεύθυνσης. Προβάλλει το έργο που έχει επιτελεστεί στα πρώτα 3,5 χρόνια της θητείας του και παράλληλα αναφέρεται στον προγραμματισμό για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτό το Σαββατοκύριακο εστίασε σε τρία ζητήματα: Στην ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι η Περιφέρεια μπορεί να διαθέσει έκταση για την δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στα Γιάννενα, σε ζητήματα οδικών υποδομών, σημειώνοντας ότι εμπόδιο για την άμεση βελτίωσή τους αποτέλεσε η μείωση των αναπτυξιακών πόρων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι στον προγραμματισμό της Περιφέρειας είναι η σύνδεση των Τζουμέρκων με τον κόμβο Τερόβου της Ιόνιας Οδού.  Έμφαση έδωσε επίσης στην ανάπτυξη του τουρισμού στις ορεινές περιοχές, μέσω της διαφημιστικής προβολής της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών.
Η Όλγα Γεροβασίλη
Η υποψήφια Περιφερειάρχης με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ήπειρος της Ανατροπής» Όλγα Γεροβασίλη, σήμερα θα επισκεφθεί υπηρεσίες στα Γιάννενα και συγκεκριμένα της Πυροσβεστικής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Το  μεσημέρι θα δέχεται συμπολίτες στο εκλογικό κέντρο, ενώ το απόγευμα υποψήφιοι σύμβουλοι θα επισκεφθούν την Καλούτσιανη, τον πεζόδρομο της Καλλάρη και τα Σεισμόπληκτα.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, με την Όλγα Γεροβασίλη Βασίλης Τσίκαρης, με χθεσινή του δήλωση αναφέρεται στο ζήτημα που είχε προκύψει προ του Πάσχα για τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης δίπλα από το Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΙ. «Με αφορμή την έγκριση της ΜΠΕ από την Επιτροπή της Περιφέρειας, θα ήθελα να καυτηριάσω το ρόλο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής η οποία, ενάντια σε κάθε πολιτική και ηθική δεοντολογία, προχώρησε στην έγκρισή της ένα μήνα νωρίτερα και αντίθετα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ζίτσας», υποστηρίζει μεταξύ άλλων.
Ο Γιώργος Ζάψας
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, που ηγείται της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» περιόδευσε σε χωριά του Μετσόβου.  Είχε επαφές με κατοίκους, επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων, ενώ στη Χρυσοβίτσα εξετάστηκε και το πρόβλημα που υπάρχει με τον αναδασμό Πολιτσών Χρυσοβίτσας, για τον οποίο ο κ. Ζάψας επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια και την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων.
Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Γ. Ζάψας θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο, λίγο αργότερα τον ΚΠΑ του ΟΑΕΔ και το απόγευμα θα επισκεφθεί τις τοπικές κοινότητες: Κοσμηρά, Αμπελιά, Πεδινή, Ασφάκα, Καρυές, Πετσάλι, Λαψίστα, Ροδοτόπι, Σερβιανά, Αυγό και Κρυφοβό.
Οι άλλες παρατάξεις
*  Ο υπ. Περιφερειάρχης Ν. Ζήκος, περιόδευσε σε Παραμυθιά, Καναλάκι και Γλυκή όπου συζήτησε με κτηνοτρόφους για τα προβλήματά τους.
*  Σήμερα η υπ. Περιφερειάρχης Όλυ Τσουμάνη θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Περιοδείες υποψηφίων Ευρωβουλευτών
• Επίσκεψη  στο Νομό Ιωαννίνων πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς, ο οποίος θα επισκεφθεί τοπικές επιχειρήσεις κτηνοτροφίας και καινοτομίας.
• Στα Γιάννενα για επαφές και συναντήσεις με φορείς και συλλόγους θα βρίσκεται σήμερα η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Χριστίνα Χαλιλοπούλου.
• Ο υπ. Ευρωβουλευτής της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» Χρήστος Ζώης, στη 11 π.μ. θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
• Σήμερα το μεσημέρι, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Δημήτρης Χατζησωκράτης και Βασίλης Μαστρογιάννης.