Σε εγκατάλειψη οι Kοινότητες, εικόνα διάλυσης

στις Υπηρεσίες

Η «βιτρίνα» δεν μπορεί να κρύψει

τα προβλήματα στο Δήμο Ιωαννιτών!

Οι περιοδείες των υποψηφίων αποκαλύπτουν την πραγματική

κατάσταση που επιχειρούν να κρύψουν Φίλιος και Μπέγκας

«Τα βαριά χαρτιά» τους ρίχνουν οι παρατάξεις στον προεκλογικό

αγώνα της τελευταίας εβδομάδας

• Μια εβδομάδα ακριβώς πριν τις εκλογές για τους Δήμους και την Περιφέρεια και οι παρατάξεις ετοιμάζονται να ρίξουν στον προεκλογικό αγώνα όλα τα «χαρτιά» τους, ενώ ορισμένες έχουν προγραμματίσει και ανοιχτές ομιλίες.
Ο σκληρός «πυρήνας» των υποστηρικτών έχει πλέον διαμορφωθεί και στόχος πλέον των υποψηφίων  είναι οι αναποφάσιστοι, που μπορεί να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις περιπτώσεις που οι διαφορές είναι οριακές.
Η πιο σκληρή «μάχη» γίνεται στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου εξακολουθεί να σχολιάζεται  αρνητικά η «παράλληλη» προεκλογική εκστρατεία που πραγματοποιεί ο απερχόμενος Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το διάδοχο του, Θωμά Μπέγκα.
Η στάση αυτή του Φ. Φίλιου, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχει δημοσιεύσει ήδη ο «Π.Λ.»,  συνδέεται με την προαναγγελία του Ν. Γκόντα ότι θα στείλει στη Δικαιοσύνη όλες τις υποθέσεις που αφορούν κακοδιαχείριση και ειδικά την υπόθεση της υπεξαίρεσης του 1, 5 εκ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.  

Εγκατάλειψη και δυσλειτουργίες
Οι συχνές εμφανίσεις του Δημάρχου και οι επικοινωνιακές «φιέστες» έχουν όμως και άλλο σκοπό: Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που προκαλούνται στους δημότες από την εικόνα εγκατάλειψης που διαπιστώνουν οι παρατάξεις που επισκέπτονται τοπικές κοινότητες και συνοικίες, αλλά και τα πρωτοφανή προβλήματα δυσλειτουργιών που καταγγέλλονται από εργαζόμενους για καίριες δημοτικές υπηρεσίες.
Οι διαπιστώσεις αυτές, έρχονται να εξηγήσουν το πολύ χαμηλό ποσοστό εκείνων που στην δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια, η σημερινή Δημοτική Αρχή, δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι από το έργο της.

Φωνή απόγνωσης…
Μόνο το τελευταίο 24ωρο αναδείχθηκαν πλήθος προβλημάτων.
Ενδεικτικά: Στη λίστα των τοπικών κοινοτήτων που διαμαρτύρονται κατά της Δημοτικής Αρχή για πλήρη εγκατάλειψη προστέθηκαν το Χαροκόπι, οι Μουζακαίοι, ο Πλάτανος και οι Λογγάδες, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπ. Δήμαρχος Νίκος Γκόντας. Μάλιστα στους Μουζακαίους τα παράπονα ήταν ακόμη πιο έντονα καθώς το χωριό είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από κατολισθήσεις.
Σωρεία παραπόνων εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΙ, επίσης κατά την επίσκεψη του Ν. Γκόντα. Πέρα από τα γενικής φύσεως, καταγράφηκαν προβλήματα στη συντήρηση των απορριμματοφόρων, απουσία γιατρού και νοσηλεύτριας, δυσλειτουργία λόγω διάσπασης των υπηρεσιών κ.α.

Βιολογικός: Άθλιες συνθήκες
Ακόμη σοβαρότερα είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΙ, όπως προκύπτει από την επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» Άρη Μπαρτζώκα.  Εκεί διαπιστώθηκαν κακές συνθήκες εργασίας, έλλειψη προσωπικού, άσχημη κατάσταση των εγκαταστάσεων. «Χώροι εντελώς ακατάλληλοι για να δουλεύουν οι άνθρωποι μέσα, λυματολάσπη που ξεραίνεται υπαίθρια χωρίς καμία προφύλαξη και αντίθετα σε όλες τις προδιαγραφές, ανεπάρκεια μέσων και ένας άσχημος περιβάλλων χώρος», είναι η περιγραφή που κάνει σε δήλωσή του ο Άρης Μπαρτζώκας.

Περί άλλων τυρβάζουν…
Παρ’ όλα αυτά η  Δημοτική Αρχή Φ. Φίλιου, η παράταξή της «Ενότητας Πολιτών» και κυρίως ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ασχολούνται με όλα τα άλλα, πλην των πραγματικών και ουσιαστικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους δημότες, αλλά και τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι για να απαντηθούν οι αναφορές της παράταξης του Ν. Γκόντα στα υπαρκτά προβλήματα της Νήσου, επιστρατεύτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γκέκας, που σε γραπτή του δήλωση υποστηρίζει ότι οι ανακοινώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα!

Ο Θ. Μπέγκας
Την ώρα  πάντως που οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων εξέφραζαν την αγωνία για την εγκατάλειψή τους από τη Δημοτική Αρχή, ο κ. Θωμάς Μπέγκας παρουσίαζε το πρόγραμμά του για τον αθλητισμό, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγω για ισόρροπη ανάπτυξη αθλημάτων, ορθολογική διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α., που ήταν άγνωστες έννοιες την τετραετία που πέρασε.
Επίσης ο Θ. Μπέγκας επισκέφτηκε την περιοχή του Μώλου όπου συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες, αλλά και το έργο για το αποχετευτικό δίκτυο, επαναλαμβάνοντας και αυτός τα περί ανακαίνισης του αντλιοστασίου, που ήδη έχει παρουσιάσει εν είδη τηλεοπτικού σόου πριν λίγα 24ωρα ο Φ. Φίλιος.  Μια ακόμη συνάντηση που είχε, ήταν με το Σωματείο περιπτερούχων.
Η τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών, που αρχίζει ουσιαστικά αύριο, αναμένεται να είναι και η πιο δύσκολη για την παράταξη της Θ. Μπέγκα, καθώς αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Ο Ν. Γκόντας
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Γκόντας, εκτός των επισκέψεων που προαναφέραμε χθες επισκέφθηκε τα δύο νοσοκομεία της πόλης, στα οποία ενημερώθηκε από τους διοικητές τους για προβλήματα που υπάρχουν καθώς και για ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας με το Δήμο Ιωαννιτών.

Ο Λ. Νάτσης
Μάχη με το χρόνο δίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Λάζαρος Νάτσης, προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδό του στο β΄ γύρο και να είναι αυτός που θα δώσει την τελική «μάχη» με τον Νίκο Γκόντα.
Το τελευταίο 24ωρο ο Λ. Νάτσης επισκέφθηκε σχολεία παιδικούς σταθμούς,  το Αστυνομικό Μέγαρο, την Πανηπειρωτική Έκθεση, ενώ περιόδευσε και την περιοχή της Νέας Ζωής.  Χθες η παράταξη του Λ. Νάτση «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή» παρουσίασε το πρόγραμμα της για την κοινωνική πολιτική.

Ο Στ. Σκοπούλης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης, επισκέφθηκε χθες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Ομιλία Χρ. Πατσούρα - Ν. Ζήκου
Ο υπ. Δήμαρχος με την «Αριστερή Παρέμβαση» Χρήστος Πατσούρας αναφέρεται στην ανεργία, λέγοντας πως η αντιμετώπισή της απαιτεί συνδυασμό μέτρων και δράσεων.
Ο Χρήστος Πατσούρας, μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της «Αριστερής Παρέμβασης» Νίκο Ζήκο θα μιλήσουν την Τρίτη, ώρα 8.30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία. Θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δ. Παππάς και Αργ. Ερωτοκρίτου.  

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
•  Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιόδευσε στους Φιλιάτες, Σύβοτα, Πέρδικα, Πλαταριά κ.α. Στις ομιλίες του αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή καθώς και σε αυτές που έχει προγραμματίσει, τονίζοντας ότι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας είναι το δίπολο στο οποίο στηρίζεται η ανάπτυξη της Θεσπρωτίας.
Σήμερα ο Αλ. Καχριμάνης, περιοδεύει στο Λεκανοπέδιο, αύριο στο Δήμο Μετσόβου και τη Δευτέρα σε περιοχές της Άρτας.
• Η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη θα πραγματοποιήσει την κεντρική της ομιλία την Πέμπτη, ώρα 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Χθες ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Β. Τσίκαρης επισκέφθηκε υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.  Αύριο  η κ. Γεροβασίλη  θα επισκεφθεί περιοχές των Βορείων Τζουμέρκων.
• Ο υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας πραγματοποίησε προχθές βράδυ τα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου. Στην ομιλία του έδωσε εξηγήσεις για τη συμπόρευση των δύο παρατάξεων «Ήπειρος τόπος να ζεις» και «Ήπειρος των Οριζόντων», λέγοντας ότι τους ένωσε η «αγωνία για το μέλλον της Ηπείρου». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μ. Χατζηεφραιμίδης. Τη Δευτέρα το βράδυ ο Γ. Ζάψας θα παρουσιάσει στο Εκλογικό Κέντρο Ιωαννίνων, το πρόγραμμα της παράταξής του.
• Στην προεκλογική εκδήλωση που οργάνωσε το ΚΚΕ στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, μίλησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλυ Τσουμάνη, ασκώντας κριτική κατά των άλλων παρατάξεων, αλλά και κατά Μέσων Ενημέρωσης, που καθορίζουν εκ των προτέρων τους νικητές, τους μονομάχους. Αύριο η Όλυ Τσουμάνη θα περιοδεύσει σε Κρύα, Περίβλεπτο, Κρανούλα, τη Δευτέρα στην Πάργα και το βράδυ της ίδιας μέρας στον Παρακάλαμο.
• Με ανακοίνωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» Γιάννης Παπαδημητρίου, αποδίδει ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή για τη μη αύξηση των εκλογικών τμημάτων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει να υπάρχουν εκλογικά τμήματα δυναμικότητας 580 και 590 εγγεγραμμένων εκλογέων.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, σήμερα θα περιοδεύσει σε: αγορά Ελεούσας, Περάτη, Λοφίσκο, Πετράλωνα, Ζωοδόχο. Αύριο σε Πρωτόπαππα, Πετσάλι, Ζωοδόχο.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Γαρδίκος σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί: Πρωτόπαπα, Ζίτσα, Καρίτσα και αύριο Άγ. Ιωάννη, Ελεούσα, Μεταμόρφωση.
O υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Ματσάγκας, σήμερα θα επισκεφθεί: Νοεχώρι, Ροδοτόπι, Ράϊκο, Βασιλόπουλο, Κληματιά, Καρίτσα και αύριο Περάτη, Βαγενίτη, Πολύλοφο, Λύγγο, Πετράλωνα, Λοφίσκο, Ανάργυρους και Γραμμένο.