ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!

Κορυφώνεται ο αγώνας των υποψηφίων

για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές…

Οι ευρωβουλευτές εντείνουν τις περιοδείες τους ανά τη χώρα…

• Μήνας τριπλών εκλογών ο Μάιος και όσο πλησιάζουμε στις επίμαχες ημερομηνίες, τόσο πιο πολύ στενεύουν τα περιθώρια για τους υποψηφίους των διπλών Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών που ακολουθούν.
Βέβαια, το ενδιαφέρον των πολιτών στρέφεται κυρίως στις κάλπες που θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, αφού θα κληθούν να αποφασίσουν σε ποιους θα δώσουν την εντολή να διαχειριστούν τα του οίκου τους για τα επόμενα πέντε χρόνια.
ΟΙ υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και σύμβουλοι κάνουν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, για να φθάσουν σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά, ώστε να συναντήσουν όσο τον δυνατόν πιο πολλούς ψηφοφόρους και να τους πείσουν για το πρόγραμμά τους. Περιοδείες παντού, ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη, συνεντεύξεις τύπου, εκδηλώσεις και ομιλίες, διανομή προεκλογικού υλικού και καρτών, δίνουν τις τελευταίες μέρες που απομένουν τον υπερπάντων αγώνα.  

Στην Περιφέρεια Ηπείρου
Οι περιοδείες των υποψηφίων Περιφερειαρχών δίνουν και παίρνουν, αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν να καλύψουν περιοχές και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.
• Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και υποψήφιος εκ νέου Αλ. Καχριμάνης το Σάββατο περιόδευσε σε χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, ενώ χθες το πρωί έδωσε το «παρών» στον αγώνα RUN GREECE. Το βράδυ μίλησε στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου.
• Η υποψ. ευρωβουλευτής Όλγα Γεροβασίλη προετοιμάζεται για την κεντρική ομιλία που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στα Γιάννενα στην πλατεία, ενώ ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης συναντήθηκε με τον Ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρο Παπαγιάννη στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής». Κοινή διαπίστωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν ότι η δημιουργία και η ενίσχυση χώρων πολιτισμού  είναι ένα από τα ισχυρότερα μέσα για την ανάδειξη, αλλά και την προστασία του τόπου μας.
• Την υποψηφιότητά του με την παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη γνωστοποίησε ηλεκτρονικά ο πρ. Δήμαρχος Παμβώτιδας Γιώργος Κρανάς και σε σχετικό μήνυμα αναφέρει ότι «ο λόγος που αποφάσισα να σας κοινοποιήσω την υποψηφιότητά μου με αυτόν τον τρόπο, πηγάζει απ’ το ότι κατανοώ το πόσο δύσκολο είναι για τον πολίτη να γνωρίσει τους υποψηφίους και τις απόψεις τους, προκειμένου να κάνει μια συνειδητή επιλογή ψήφου που είναι και το ζητούμενο αυτή την περίοδο».

Στον Δήμο Ιωαννιτών
Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο Ιωαννιτών. Υποψήφιοι δήμαρχοι και στελέχη επισκέπτονται καθημερινά διάφορες γειτονιές του διευρυμένου Δήμου, συζητούν με τους κατοίκους και… μετρούν τις δυνάμεις τους.
• Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα με βεβαιότητα θεωρείται ότι θα είναι πρώτη δύναμη την ερχόμενη Κυριακή, ενώ οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις τον φέρνουν και σαν το φαβορί για την ανάληψη της δημαρχίας την δεύτερη Κυριακή. Αυτό βέβαια συμπεραίνεται και από τον παλμό και ενθουσιασμό που υποδέχονται οι πολίτες το Ν. Γκόντα και τα στελέχη της παράταξης στις γειτονίες και τα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα που επισκέπτονται. Χθες μαζί με στελέχη της παράταξής του επισκέφθηκαν Μάρμαρα, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, ενώ άλλο κλιμάκιο παραβρέθηκε στον αγώνα RUN GREECE.
Επίσης υποψήφιοι και φίλοι της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»  στα πλαίσια της Γιορτής της Μητέρας προσέφεραν  συμβολικά στις μητέρες από ένα λουλούδι.
Το Σάββατο το πρωί ο Ν. Γκόντας και δημοτικοί σύμβουλοι περιόδευσαν στην αγορά των Ιωαννίνων, όπου συνομίλησαν με πολίτες και καταστηματάρχες. Το απόγευμα βρέθηκαν σε Αμπελόκηπους, Σεισμόπληκτα, Νέα Ζωή και Πλάτανο, ενώ για σήμερα το πρωί προγραμματίζονται επισκέψεις σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.
• Ο Θωμάς Μπέγκας βρέθηκε το Σάββατο στα χωριά της Δ.Ε. Παμβώτιδας.  Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών», συνοδευόμενος από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, επισκέφτηκε τον Πλάτανο, το Χαροκόπι, τους Μουζακαίους, το Δροσοχώρι, την Καστρίτσα και το Κουτσελιό (απ’ όπου και κατάγεται) και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής.
Χθες ο Θωμάς Μπέγκας και άλλα μέλη της «Ενότητας Πολιτών» συμμετείχαν στο RUN GREECE, στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ.
• Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», με υποψήφιο δήμαρχο τον Άρη Μπαρτζώκα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναγνωρίζει ότι οι πολιτικές εξελίξεις και η αποτυχία του παλαιού πολιτικού συστήματος έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε μια στάση απάθειας και αποχής από τα πολιτικά δρώμενα.  Για το λόγο αυτό και προσπαθώντας να προτρέψει τους πολίτες να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές, διένειμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα που δείχνει ένα παραβάν στο οποίο αναγράφεται από έξω «αν λείπεις όταν αποφασίζεται το μέλλον σου, μη διαμαρτυρηθείς αν δεν θα σου αρέσει το μέλλον».
• Σήμερα το βράδυ στις 8 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτ. Συμβουλίου η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση, με υποψ. δήμαρχο τον Στέφανο Σκοπούλη,  θα παρουσιάσει τους υποψηφίους της για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Σε άλλους Δήμους…
Κινητικότητα όμως επικρατεί και στους άλλους Δήμους των Ιωαννίνων.
• Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ζίτσας - Αυτοδιοικητική Ενότητα» Βασίλης Γαρδίκος μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων επισκέφθηκαν τη Βιομηχανική Περιοχή όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Δ.Σ της ΒΙΠΕ κ. Νικόλαο Μηλιώνη.  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό  Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» όπου συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. και με τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Δημητρίου.  
Για τις Ευρωεκλογές…
Αν και μέχρι τις Ευρωεκλογές μας χωρίζουν δυο εβδομάδες, οι υποψήφιοι συνεχίζουν και εντείνουν τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα, προκειμένου να επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές.
• Στα Γιάννενα βρέθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης και είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Ο κ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική κατάσταση της χώρας και εκτίμησε ότι στις 26 Μαΐου, οι δύο σημερινοί συγκυβερνήτες, θα πρέπει να απολογηθούν στα κόμματά τους, για τη συντριβή στην οποία τα οδήγησαν.
Στη συνέχεια, προήδρευσε σύσκεψης των στελεχών της Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων, όπου ο Κώστας Τσάγκας έθεσε εαυτόν εκτός ΛΑ.Ο.Σ. Ο  πρώην αντιδήμαρχος, που είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2012 με το ΛΑ.ΟΣ. και είχε έρθει δεύτερος σε σταυρούς, αποχώρησε από το κόμμα εξαιτίας της παρουσίας του Γραμματέα της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων Γ. Παπαγιάννη, στο ψηφοδέλτιο της «Ενότητας Πολιτών» του Θ. Μπέγκα.
• Σήμερα θα βρίσκονται στα Γιάννενα τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ.: ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασ. Κορκίδης, ο γνωστός καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης και η νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Ρόδη Κράτσα.