Σήμερα 3.30 πρωινή

Ο νυν Περιφερειάρχης τα ξημερώματα ξεπερνούσε

το 50%, εξασφαλίζοντας τη νέα του θητεία

ΜΕ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΞΑΝΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ!

➤ Τα αποτελέσματα στα 763 από τα 995

τμήματα της Ηπείρου: ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (25,16%),

ΖΑΨΑΣ (9,51%), ΤΣΟΥΜΑΝΗ (8,05%),

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ (3,92%), ΖΗΚΟΣ (2,92%)

• Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης αναδείχθηκε θριαμβευτής του α’ γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ήπειρο, αφού κατάφερνε μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα (σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπ. Εσωτερικών) να ξεπερνά το 50% των ψήφων, γι’ αυτό και κατά πάσα πιθανότητα (αφού γίνει η καταμέτρηση και στα υπόλοιπα τμήματα) μπορεί να έχει ήδη καθαρίσει την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή.
Τα ποσοστά του καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς ήταν τόσο υψηλά που για ασφαλή αποτελέσματα η παράταξη του Αλ. Καχριμάνη θα έπρεπε να περιμένει μέχρι το τέλος της καταμέτρησης.
Πάντως στις 3.30 σήμερα το πρωί (στα 763 από τα 995 τμήματα) ο Αλ. Καχριμάνης λάμβανε 50,45%, ακολουθούσε η Όλγα Γεροβασίλη με 25,16%, ο Γιώργος Ζάψας με 9,51%, η Όλυ Τσουμάνη με 8,05%, ο Κων/νος Αναγνώστου με 3,92% και η Νίκος Ζήκος με 2,92%.
Τα τόσο υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η υποψηφιότητα Αλ. Καχριμάνη έδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο νυν Περιφερειάρχης έχει καταφέρει να εισχωρήσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους και ουσιαστικά να επιβεβαιώσει αυτό που από την αρχή διακήρυττε, περί «ακηδεμόνευτης υποψηφιότητας».

Δηλώσεις Καχριμάνη
Σε δηλώσεις του χθες, γύρω στα μεσάνυχτα, ο Αλ. Καχριμάνης ευχαρίστησε όλους τους Ηπειρώτες που τίμησαν με την ψήφο τους την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη», μια παράταξη, που όπως είπε «είναι ανεξάρτητη και πάνω από τα κόμματα».
Και τόνισε ότι «εμείς ζητήσαμε ψήφο από τους Ηπειρώτες για να δώσουμε κάτι διαφορετικό στον τόπο μας. Ένα μήνυμα ότι μέσα από την παραγωγή, από την αξία, από τον αγώνα, αλλάζουμε σελίδα πρώτα για την Ήπειρο. Και θέλουμε να είμαστε πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Δεν μπορεί άλλο να μην σκεφτόμαστε το αύριο για την πατρίδα μας. Η Ήπειρος έχει πλεονεκτήματα».
Και σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «εμείς δεν πήραμε εντολή από κανένα κόμμα για να κατέβουμε στις εκλογές. Εμείς κατεβήκαμε μόνο για την Ήπειρο και μόνο στους Ηπειρώτες θα δώσουμε λόγο την πενταετία που θα περάσει, αγωνιζόμενοι για αυτή την Περιφέρεια η οποία έδωσε πολλά στην Ελλάδα και έχει πάρει λίγα…».
Δηλώσεις Γεροβασίλη
Από την πλευρά της, η υποψ. Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε χθες αργά το βράδυ από το εκλογικό της κέντρο ικανοποιημένη για τα ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το γεγονός ότι περνάει στον δεύτερο γύρο. «Έχουμε εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις παρατάξεις που έχει στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, έκανε λόγο για μια κρίσιμη εβδομάδα και πρόσθεσε ότι «η μάχη δεν έχει κριθεί». Παράλληλα ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που στήριξε τον συνδυασμό «Ήπειρος της Ανατροπής».