Με εμπρηστικές δηλώσεις του εκπροσώπου της

παράταξής του

ΟΞΥΝΕΙ ΤΟ ΗΠΙΟ ΚΛΙΜΑ Ο Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ!

Ν. ΓΚΟΝΤΑΣ: Πολιτική αντιπαράθεση πολιτισμένη,

για να αναδειχθούν τα προβλήματα της πόλης…

• Μία ημέρα κράτησε ο «πολιτικός πολιτισμός» και οι ήπιοι τόνοι στο Δήμο Ιωαννιτών.  Από χθες άρχισε «στροφή» προς μετωπική αντιπαράθεση, μέσω της οξύτητας, που την προκαλεί, συνήθως, ο πιο «αδύναμος κρίκος». Και στην περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών, αυτός είναι η παράταξη του Θωμά Μπέγκα.
Ο εκπρόσωπός της Μανώλης Καπελίδης, έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, προέβη σε μια εμπρηστική δήλωση, χωρίς καν να έχει προκληθεί από τον Νίκο Γκόντα, που ήταν ο νικητής του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης. Κατέφυγε σε παρελθοντολογία, έκανε λόγο για δυνάμεις του παρελθόντος (λίγο ακόμη και θα ανακάλυπτε τη ρήση του αείμνηστου Κουτσόγιωργα για δυνάμεις του σκότους..), φθάνοντας ακόμη στο σημείο- προφανώς για να χαϊδέψει αυτιά από το χώρο της ευρύτερης αριστεράς- να συνδέσει την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, με την … έλευση του μνημονίου!. Συγκεκριμένα καταλόγισε στην παράταξη του Ν. Γκόντα «αλόγιστη σπατάλη στην άσκηση εξουσίας», πολιτικές, που όπως πρόσθεσε, «συνέβαλαν και αυτές να φθάσει η χώρα μας στην κρίση και στα μνημόνια»!
Από το «κατηγορώ» έλλειπε η παραμικρή αναφορά για   τα έργα που είχε δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή του Νίκου Γκόντα, με τα οποία επί δύο μήνες βομβάρδιζε τους Γιαννιώτες, παρουσιάζοντάς τα ως αποκλειστικά δικά τους, πότε ο Φ. Φίλιος και πότε ο Θ. Μπέγκας.
Το μόνο  δε που απέφυγε  να «χρεώσει» στον Ν. Γκόντα, ο εκπρόσωπος της παράταξης Μπέγκα, όπως έλεγαν χθες αναγνώστες του «Π.Λ.», ήταν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που «πέταξε» από τα ταμεία του Δήμου επί θητείας της Δημοτικής Αρχής Φίλιου- Μπέγκα και το οποίο μετεκλογικά θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες.

Ο Ν. ΓΚΟΝΤΑΣ
Ο Νίκος Γκόντας έχοντας και  την αίσθηση της υπεροχής, δεν φαίνεται πάντως διατεθειμένος, να ακολουθήσει το δρόμο της οξύτητας που ακολουθεί η παράταξη του Θωμά Μπέγκα.
Αυτό άλλωστε το ξεκαθάρισε και σε αιχμηρή δήλωση που έκανε χθες σε ερώτηση του «Π.Λ.»:
«Κάποιοι- τόνισε- εξέλαβαν τη Δημαρχία ως κληρονομικό δικαίωμα. Όμως θα συμφωνείτε ότι η καταξίωση όλων μας πρέπει να προηγείται της ενασχόλησής μας με τα κοινά. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία απευθύνεται σ’ όλους τους συμπολίτες, με ευθύ και καθαρό λόγο, γιατί η επιτυχία θα είναι πρωτίστως δική τους επιτυχία. Στις προθέσεις μας είναι η πολιτική αντιπαράθεση να διεξαχθεί σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα, προκειμένου ν΄ αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου».

Τάσεις αποσυσπείρωσης…
Η οξύτατη επίθεση της παράταξης Μπέγκα κατά Ν. Γκόντα και η επιλογή της «πόλωσης και της οξύτητας» οφείλονται στη διαπίστωση που γενικεύεται τις τελευταίες ώρες ότι όχι μόνο δεν προσελκύονται ψηφοφόροι που ψήφισαν άλλες παρατάξεις στον πρώτο γύρο, αλλά και ότι διαφαίνεται και μια τάση αποσυσπείρωσης των δικών της ψηφοφόρων και ιδίως εκείνων που εκπλήρωσαν τις «υποχρεώσεις» τους προς υποψήφιους συμβούλους της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Οι βασικοί λόγοι πάντως παραμένουν και είναι αυτοί που τους ανέλυσε και χθες ο «Πρωινός Λόγος»:
Η  παράταξη Θ. Μπέγκα έχει εξαντλήσει ουσιαστικά τις δυνατότητες άντλησης ψηφοφόρων από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως αποδεικνύεται και από τις ανακοινώσεις και τις τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων. Ο Λάζαρος Νάτσης από τη Δευτέρα πήρε αποστάσεις και από τους δύο μονομάχους, ο Άρης Μπαρτζώκας ανακοίνωσε ότι δεν τίθεται θέμα καθοδήγησης των ψηφοφόρων του, το ΚΚΕ οδηγείται στην αποχή, η Γενική Συνέλευση της Αριστερής Παρέμβασης με απόφασή της επιτίθεται με δριμύτητα τόσο κατά του Ν. Γκόντα (αναμενόμενο), όσο και κατά του Θ. Μπέγκα, καλώντας τα μέλη και τους ψηφοφόρους της παράταξης να μη στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά τους.

«Μπούμερανγκ» οι επιθέσεις!
Τις επόμενες ημέρες - και όσο δεν βγαίνουν οι αριθμοί- εκτιμάται ότι οι τόνοι από την παράταξη Θ. Μπέγκα θα ανέβουν περαιτέρω, αν και είναι ορατός ο κίνδυνος όλα αυτά να γυρίσουν μπούμερανγκ σε βάρος της. Ειδικά μάλιστα όταν οι επιτελείς του υποψήφιου Δημάρχου, στην προσπάθειά τους να «χτυπήσουν» και να απαξιώσουν το Ν. Γκόντα – όπως και χθες έκανε ο εκπρόσωπός του- χρησιμοποιούν εκφράσεις  περί  συλλογικότητας, διαφάνειας, για ανθρώπους του χθες, «παλιό και φθαρμένο», επαναφέροντας στη μνήμη των δημοτών την πορεία και τα έργα της σημερινής Δημοτικής Αρχής των Φ. Φίλιου – Θ. Μπέγκα , που όχι μόνο δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που σήμερα υπόσχεται να τα λύσει στο μέλλον, αλλά άφησε στο έλεος του Θεού ολόκληρες συνοικίες και τοπικές κοινότητες.  Άρα για ποιο Δήμο «δίπλα στους δημότες»  μπορούν να μιλάνε οι εκπρόσωποι και συνεχιστές της σημερινής Δημοτικής Αρχής; Αναρωτιούνται αναγνώστες του «Π.Λ.».