Δεν δέχτηκε πρόταση  του ΗΠΕΙΡΟΣ TV1

για Debate

Ο Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ

ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ Ν. ΓΚΟΝΤΑ!

Ανεξ. Δημοτ. Πρωτοπορία:  Προφανείς οι λόγοι….

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, καμία παράταξη δεν

στηρίζει την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα-

Κοινωνία Πολιτών»

• Τον ασφαλή δρόμο,  του μονολόγου προς τους πολίτες, επέλεξε ο Θωμάς Μπέγκας στην τελική ευθεία προς τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής, αποφεύγοντας τον τετ-α-τετ διάλογο και την  αντιπαράθεση θέσεων με τον Νίκο Γκόντα.
Συγκεκριμένα ο Θ. Μπέγκας  δεν δέχτηκε την  πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού «ΗΠΕΙ­ΡΟΣ TV1» για κοινή εμφάνιση (debate) με το Ν. Γκόντα, την οποία αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη συζήτηση ο πρώην Δήμαρχος. Αντίθετα, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών -  Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών» ανακοίνωσε την πραγματοποίηση για απόψε (8.30) ανοιχτής συγκέντρωσης στην πλατεία Καλούτσιανης.
Η άρνηση του Θ. Μπέγκα να αντιπαρατεθεί στα ίσα με τον Ν. Γκόντα, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο κύμα αρνητικών εντυπώσεων στους δημότες των Ιωαννίνων, ειδικά μάλιστα όταν αυτό έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση «οξύτητας» που είχε εξαπολύσει ο εκπρόσωπός του κατά της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».  

Φοβάται κάτι;
Από  πολλούς θεωρείται ανεξήγητη η άρνηση συμμετοχής σε μια τηλεοπτική συζήτηση, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν επί εβδομάδες οι της παράταξης Μπέγκα, μέχρι και προχθές ακόμη,  ως πρώτο επιχείρημα προτάσσουν το δημοκρατικό διάλογο. Η γενική αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι ο Θ. Μπέγκας κάτι φοβάται, κάτι επιχειρεί να περάσει «αβρόχοις ποσί» από τους δημότες παραμονές των επαναληπτικών εκλογών. «Ο Θ. Μπέγκας την απέρριψε ( την πρόταση) για τους δικούς του προφανείς λόγους», ήταν το σχόλιο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».

Χαμηλοί τόνοι από Ν. Γκόντα
Από την πλευρά του πάντως ο Νίκος Γκόντας, παρά την στάση των αντιπάλων του και ιδίως με την απόπειρα όξυνσης του προεκλογικού κλίματος, εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλούς τόνους, προτιμώντας την άμεση επαφή με τους δημότες, προβάλλοντας τις λύσεις που προτείνει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνοικίες και χωριά του Δήμου.
Η παράταξη του Ν. Γκόντα,  αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες μπορούν και διαμορφώνουν μόνοι τους άποψη, χωρίς να χρειάζονται καθοδήγηση, σεβόμενη παράλληλα και τις θέσεις που διατύπωσαν δημόσια οι παρατάξεις που έμειναν εκτός β’ γύρου, απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους και όχι στις ηγεσίες τους. Η τακτική αυτή φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς καθώς, μέχρι και χθες τουλάχιστον, στην «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» επικρατούσε ιδιαίτερη αισιοδοξία από την ανταπόκριση που υπάρχει τόσο στην πόλη, όσο και στις τοπικές κοινότητες.

Θα συζητήσουν για… μετά τις εκλογές!!!
Η πλευρά Θ. Μπέγκα, ακολουθεί διαφορετική στάση, παραμένοντας προσκολλημένη σε πρακτικές του «χθες» που κατά τα άλλα καταδικάζει: Επιδιώκει επαφές και συμφωνίες κορυφής, την ώρα μάλιστα που εισπράττει από παντού απορρίψεις. Χαρακτηριστικό της αμηχανίας που την διακατέχει, είναι οι προχθεσινές αναφορές   ότι η παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα - Κοινωνία Πολιτών», θα επιδιώξει συναντήσεις με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων πριν τις εκλογές, για να συζητήσουν τη συνεργασία τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο!!!  Αιτιολογία που προκάλεσε καγχασμούς και ειρωνικά σχόλια σε στελέχη και των τεσσάρων παρατάξεων που έμειναν εκτός β΄ γύρου (Λ. Νάτση, Αρ. Μπαρτζώκα, Δ. Τασιούλα και Στ. Σκοπούλη). «Είναι κωμικό και προσβλητικό   να λένε ότι θα ζητήσουν να μας συναντήσουν όχι για τις εκλογές που θα γίνουν σε τέσσερις ημέρες, αλλά για το τι θα γίνει μετά από τέσσερις μήνες», ήταν το σχόλιο στελέχους παράταξης που πήρε μέρος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Α. Μπαρτζώκας: Δεν κάνουμε υποδείξεις
Μετά τον Λάζαρο Νάτση, τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Αριστερή Παρέμβαση, που έχουν πάρει ξεκάθαρες θέσεις για μη «καθοδήγηση» των ψηφοφόρων τους προς άλλες παρατάξεις – κάτι που επιδίωκε για λογαριασμό του ο Θ. Μπέγκας- χθες το ίδιο ζήτημα ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της και η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα «Γιάννενα Τώρα».  Αφού συγχαίρει τους Ν.Γκόντα και Θ. Μπέγκα για την πρώτη και δεύτερη θέση που κατέλαβαν την Κυριακή, τονίζει και βάζει τέλος στα σενάρια που διακινούνταν από την παράταξη του δεύτερου: «Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι, τηρώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δεν θα προτρέψουμε τους πολίτες να ψηφίσουν κάποια συγκεκριμένη από τις δύο παρατάξεις, καθώς οι ψηφοφόροι μας είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι πολίτες».

Παραπληροφόρηση…
Η σαφέστατη θέση της παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» προκάλεσε «μούδιασμα» στο επιτελείο της παράταξης Μπέγκα και ορισμένοι στην προσπάθειά τους να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις, εστίαζαν σε ένα άλλο σημείο της ανακοίνωσης,  στο οποίο  αναφέρεται ότι «τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής έδειξαν ότι για ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας το αίτημα για ανανέωση συμπεριφορών και πρακτικών στο Δήμο μας είναι επιτακτικό». Τη συγκεκριμένη παράγραφο την ερμήνευαν κατά το δοκούν και σε αναντιστοιχία με τη ρητή αναφορά για μη προτροπή προς τους πολίτες  να ψηφίσουν κάποια συγκεκριμένη από τις δύο παρατάξεις.
Η στάση αυτή ερμηνεύεται ως έλλειψη ψυχραιμίας και αβεβαιότητας. Ενισχύεται μάλιστα αυτή από την εκ νέου ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ για στήριξη στο β΄ γύρο της παράταξης Θ. Μπέγκα, που διαφορετικά είναι ανεξήγητη γιατί κανείς δεν το είχε αμφισβητήσει, καθώς το κόμμα Φ. Κουβέλη σε όλους τους τόνους και προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά εμφάνιζε ως δική της τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
Η έλλειψη επιχειρημάτων για να αναμετρηθούν τα στελέχη του Θ. Μπέγκα με αυτά του Ν. Γκόντα είναι φανερή και στις ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις που γίνονται.  Έτσι… ανακαλύπτουν υποσχέσεις για «διορισμούς», επεκτάσεις συμβάσεων των «πενταμηνιτών» κ.α., χωρίς να  παραθέτουν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, παρά μόνο σχόλια καφενοβιακού τύπου.