Σ’ ένα κατάμεστο Grand-Serai αποθεώθηκε ο Πρωθυπουργός

ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Χείμαρρος κατά του Τσίπρα, τον οποίον θεωρεί «ατύχημα

που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα»

Οι επισκέψεις του σε Αστυνομία-Αρχαία Δωδώνη

• Η Ήπειρος δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα τη νέα περίοδο.
Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες από τα Γιάννενα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκεπτόμενος τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και επικαλούμενος ως παράδειγμα το πρόγραμμα για την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, που εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ. «Μέσω αυτού, όπως είπε, συμπυκνώνεται ο πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται στον τουρισμό, στα δικά μας αγροτικά προϊόντα, στη δική μας καινοτομία, με νέους τρόπους, να τους δείχνουμε τα αρχαία μας, τους θησαυρούς μου».
Το δεύτερο σημείο στο οποίο εστίασε ο Πρωθυπουργός είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδα μας, επικαλούμενος μάλιστα και μετεκλογική δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.  
Παράλληλα ο Πρωθυπουργός είχε αναλυτική και εκτεταμένη ενημέρωση για τα ζητήματα ασφάλειας που υπάρχουν στην Ήπειρο, με ιδιαίτερη έμφαση στη διακίνηση ναρκωτικών και τη διέλευση λαθρομεταναστών, διαβεβαιώνοντας ότι από τούδε και στο εξής η κατάσταση θα βελτιώνεται.

«Να νικήσει η Ελλάδα την Κυριακή…»
Η επίσκεψή του στα Γιάννενα ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με ομιλία για τις ευρωεκλογές της Κυριακής  στο Grand Serai- Xenia, στην οποία υπήρξε εντυπωσιακή προσέλευση φίλων και οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής, ζητώντας από τους Έλληνες πολίτες να σταθούν δίπλα του, ώστε  να παλέψει και να νικήσει τελικά η Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να κοιτάξουμε πίσω:  «Είμαστε ένα βήμα πριν την κορυφή και όσο δύσκολο ήταν να φθάσουμε ως εδώ, άλλο τόσο εύκολο είναι να πέσουμε εκεί που ήμασταν. Και τώρα, που η Ελλάδα, έτοιμη, σηκώνεται και αυτή να τρέξει, ετοιμάζεται να τρέξει,  σηκώνεται στα πόδια της, κάποιοι θέλουν πάλι να την ξαναγυρίσουν στον εφιάλτη που τόσο κουράστηκε και τόσες θυσίες έκανε αυτή η Ελλάδα να ξεπεράσει…».

«Ατύχημα» ο Τσίπρας
Ο Αντώνης Σαμαράς έστρεψε τα «πυρά του» προς τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «είναι το ατύχημα, που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα. Δεν έχω να πω κάτι για αυτόν. Ποτέ στη ζωή μου δεν άκουσα τόσα ψέματα. Είναι σε παραλήρημα. Έφθασε να εκλιπαρεί και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Τέτοια κατάντια δεν έχω ξαναδεί».   

Βγαίνουμε από τα μνημόνια
Ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας έναν επιγραμματικό απολογισμό, είπε ότι «έγιναν πολλά τα τελευταία δύο χρόνια», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι  «ο κόσμος υπέφερε πολύ».     
«Όλοι- συνέχισε-  θέλουμε να ξεχάσουμε τι περάσαμε αυτόν τον καιρό.
Όμως καλό είναι να μη ξεχνάμε έτσι εύκολα… Γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας ξαναγυρίσουν πίσω! Βγαίνουμε από την κρίση…
Και κάποιοι επιχειρούν να μας ξαναφέρουν πίσω στην κρίση.  Βγαίνουμε από τα Μνημόνια.
Και κάποιοι διακηρύσσουν πάλι ότι θα… «σχίσουν» τα Μνημόνια και ότι θα μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας.
Που – προσέξτε - μας δάνεισαν με επιτόκια χαμηλότερα απ’ ό,τι δανείζονται οι ίδιοι! Σταθεροποιήσαμε την κατάσταση μέσα στην Ελλάδα.
Κι όμως κάποιοι υπόσχονται να σβήσουν με μια μονοκονδυλιά ό,τι έγινε και να μας φέρουν πίσω στη εξάρτηση από δανεικά.
Αποκαταστήσαμε πλήρως την αξιοπιστία, το κύρος, το μέτωπο της χώρας στο εξωτερικό.  
Όμως, την ίδια ώρα, εδώ κάποιοι θυμούνται το σύνθημα «Έξω από το ΝΑΤΟ»
Και προσπαθούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην απομόνωση τώρα που εξαπλώνεται η αναταραχή παντού γύρω από την Ελλάδα…
Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, η ασφάλεια, τα συμφέροντά μας.
Είναι κολλημένοι στις εμμονές τους από την εποχή των ψυχροπολεμικών παγετώνων».

«Παντού χωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ...»
Αιχμηρός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς για το ρόλο και την ευθύνη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας:
«Μας λέει σήμερα με «ιερή – δήθεν - αγανάκτηση»: «Το κόμμα μου δεν κυβέρνησε ποτέ, άρα δεν ευθύνεται για την κρίση»! Δεν μας τα λέει καλά. Και δεν μας τα λέει όλα: Το κόμμα του μπορεί να μην κυβέρνησε, αλλά το ξέρουμε όλοι καλά, ότι ήταν παντού χωμένο μέσα σε όλο το κράτος, σε όλα τα κυκλώματα, εκεί που μοίραζαν κονδύλια και προνόμια και συντεχνίες. Παντού! Γι’ αυτό και τώρα δεν θέλουν να κοπούν αυτά… Γι’ αυτό και αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση. Γι’ αυτό και δεν ψήφισαν ποτέ καμία περικοπή σπατάλης. Ούτε μία!»

Στο στόχαστρο οι καταθέσεις;
Συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αποκαλυπτικός:
«Δεν μπορεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) να αρθρώσει ούτε μια πρόταση. Γιατί πρόταση δεν έχει. Επαναλαμβάνει μόνο συνέχεια, ότι θα «σχίσει τα μνημόνια», ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ!
Και πότε-πότε τους ξεφεύγει κάποια πρόταση και πάντα είναι ότι θα κάνουν «αναγκαστικό δανεισμό! Δηλαδή; να βάλουν χέρι στις καταθέσεις;
Ή να επιβάλουν νέους βαρύτερους φόρους; Ή και τα δύο;».

«Ξέρω τις στεναχώριες»
Ο Πρωθυπουργός καταλήγοντας αναγνώρισε τις πικρίες και τις στεναχώριες που έχουν οι Έλληνες πολίτες, λέγοντας πως έδωσε και δίνει και  την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να ορθοποδήσει οριστικά η Πατρίδα μας.
«Μακάρι- συνέχισε-  να μπορούσα να σας είχα οδηγήσει από δρόμους ευκολότερους. Ποιος δεν θα το ήθελε; Όμως το ξέρετε δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Τώρα όμως φτάσαμε ένα βήμα πριν από την κορυφή. Όσο εύκολο είναι τώρα να φτάσουμε στην κορυφή, άλλο τόσο εύκολο είναι να ξαναγυρίσουμε, να ξανακυλήσουμε πίσω στον πάτο από όπου ξεκινήσαμε.  Το ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να το δώσετε στις κάλπες αυτής της Κυριακής.  Όλοι μαζί σταθερά μπροστά! Δεν γυρίζουμε πίσω! Δεν πρέπει, δεν κάνει για τον τόπο μας να γυρίσουμε πίσω!».

Η επίσκεψη στην Γ.Α.Δ. Ηπείρου
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, άρχισε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση που επικρατεί από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κ. Τρομπούκη.   Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό  για την πρόθεση της  Περιφέρειας  να συνδράμει στην εκπόνηση μελέτης για την ηλεκτρονική φύλαξη των συνόρων, για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Αστυνομίας κ.α..
Την ηθική και υλική στήριξη του αστυνομικού προσωπικού έθεσε ο γενικός  γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυν. Υπαλλήλων Γ. Παπατσίμπας, ο οποίος επεσήμανε αφενός μεν το διαχρονικό ενδιαφέρον που δείχνει ο Πρωθυπουργός για την Αστυνομία, αφετέρου δε τις σημαντικές μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί οι αστυνομικοί.
Το έργο της Αστυνομίας, εξήρε μετά το τέλος της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας να διαφανεί ότι σταδιακά θα επέλθει και η οικονομική αποκατάσταση των αστυνομικών.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, που μαζί με το λιμενικό μας, νυχθημερόν παλεύουν για την ασφάλεια και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών. Ιδιαίτερα εδώ στην Ήπειρο, είναι γνωστό ότι έχετε αυξημένες υποχρεώσεις- θαλάσσια και χερσαία σύνορα- τα οποία προστατεύετε επιτυχώς. Έχετε να αντιμετωπίσετε τη διακίνηση των ναρκωτικών. Το κάνετε κι αυτό με μεγάλη επιτυχία. Όπως έχετε να αντιμετωπίσετε και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Θέλω, γι’ αυτό το λόγο, να πω ότι αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια και να γνωρίζετε ότι ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως και τις αντίξοες συνθήκες, με τους μεγάλους κινδύνους που πολλές φορές ελλοχεύουν στο έργο σας, κι αναγνωρίζει το έργο αυτό. Και γι’ αυτό το λόγο και η Πολιτεία, κι εγώ προσωπικά, εξάροντας την πολύ μεγάλη προσφορά σας θέλω να σας πω ότι  θα έρθει η στιγμή που αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν θα γίνουν! Γιατί μπήκαμε σε μια φάση που η Ελλάδα από εδώ και πέρα θα πηγαίνει προς τα πάνω κι όχι προς τα κάτω».

Στη Δωδώνη
«Είχα έρθει ως Υπουργός, έρχομαι ως πρωθυπουργός, και θα έρχομαι πάντα ως επισκέπτης. Είναι μια περιοχή που ξεχειλίζει η ομορφιά», τόνισε επισκεπτόμενος τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη, τους βουλευτές Κ. Τασούλα, Στ. Καλογιάννη, Α. Ασημακοπούλου, τη Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Β. Ευταξά, ενώ τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δωδώνης.  
Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε αναλυτικά από τον προϊστάμενο της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Σουέρεφ για την πορεία των έργων συντήρησης και αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, συνεχάρη τους συντηρητές για το έργο που επιτελούν, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το «Διάζωμα» και εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ.