Κωμικοτραγικά τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Κυβέρνηση

«ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

- Για «σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων», κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος

- Ν.Δ.: Το παραλήρημά τους χρήζει ψυχιατρικής παρέμβασης

TSIPRAS KAMMENOS

 • Το θέατρο του παραλόγου επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται στους κόλπους των δυο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δείχνουν τον πανικό που διακατέχει την εύθραυστη πια κυβερνητική πλειοψηφία!
Τα εθνικά θέματα και κυρίως το Σκοπιανό ήταν αυτό που προκάλεσε τριγμούς στο κόμμα του Π. Καμμένου, παρόλο που ο ίδιος ακόμη υποστηρίζει ότι διαφωνεί (!) με την συμφωνία που υπέγραψε ο Αλ. Τσίπρας, έχοντας… τρελάνει το πανελλήνιο!
Στελέχη του κόμματός του όμως δείχνουν ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι διαφωνούν μ’ αυτή τη συμφωνία, γι’ αυτό και το ένα μετά το άλλο εγκαταλείπουν το «καράβι» των ΑΝΕΛ. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πανικό στην Κυβέρνηση, η οποία τις τελευταίες ώρες βλέπει εφιάλτες παντού, με τα σενάρια συνωμοσίας να δίνουν και να… παίρνουν!
Άρχισαν τα όργανα!
Η τελευταία ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδη, ήταν αυτή που έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ενώ οι φήμες που κυκλοφορούν και για άλλες αποχωρήσεις, από μόνες τους, είναι ικανές να κλονίσουν την Κυβέρνηση. Γι’ αυτό και στελέχη της ως αντιστάθμισμα, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, με ένταση διαφημίζουν την πανηγυρική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, χωρίς όμως και να μπορούν να πείσουν γι’ αυτό τον ελληνικό λαό, που θα συνεχίσει να σηκώνει στις πλάτες του πολύ βαρύ φορτίο!
Η χθεσινή επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, μονοπώλησε τα των ΑΝΕΛ, με τα κυβερνητικά στελέχη, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, να κάνουν λόγο για δήθεν κλίμα εκφοβισμού από… ακροδεξιές ομάδες!
Δουλειά του Ρουβίκωνα!
Κι ενώ από την πρώτη στιγμή ο Κ. Κατσίκης, αλλά και πολλά κυβερνητικά στελέχη  συνέδεσαν την απόπειρα αυτή με σενάρια αποστασίας, αποκαλύπτοντας μάλιστα, όπως είπε o ίδιος ο βουλευτής μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «είχα δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής μου για την ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης, αν δεν ψηφίσω…», τελικά την επίθεση προς μεγάλη έκπληξη όλων στο κυβερνητικό πεδίο ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, η γνωστή αριστερή αναρχική ομάδα που δρα ανενόχλητη με την ανοχή της Κυβέρνησης!
Σε πανικό!
• Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του «δημοκρατικού τόξου» να απομονώσουν πλήρως τα ακροδεξιά στοιχεία, που όπως εκτίμησε επιχειρούν να εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση και ψήφο των βουλευτών, ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να μην τους δίνεται οξυγόνο να εκδηλωθούν.
• Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος με χθεσινή δήλωσή του, μίλησε για «συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων», κατηγορώντας μάλιστα ευθέως τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, ότι «το μόνο που θα πετύχει με την στρατηγική της αποσταθεροποίησης ο κ. Μητσοτάκης είναι να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την παράταξή του».
• Αμέτοχος απ’ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να μείνει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να μιλήσει, με ανάρτησή του στο twitter, για «απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος», ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα!
• Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, παρέμβαση για να… τονώσει το ηθικό των συντρόφων του έκανε και ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το Λονδίνο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας…».
Διαψεύδει ο Στ. Θεοδωράκης
Οι τελευταίες αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ μεταφράζονται από την Κυβέρνηση ως προσπάθεια αποσταθεροποίησής της, παρόλο που ο Π. Καμμένος καταπάτησε όλες τις «κόκκινες» γραμμές που είχε θέσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτη η απογοήτευση στους κόλπους του κόμματος και μεταξύ των ψηφοφόρων του.
Βέβαια, η Κυβέρνηση φροντίζει να καλλιεργεί σενάρια περί στήριξής της από τους βουλευτές του Ποταμιού. Όμως, ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, διέψευσε, με μήνυμα στο twitter, τις φήμες ότι βουλευτές του Ποταμιού θα στηρίξουν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να μη χάσει την πλειοψηφία. «Ας σταματήσουν κάποιοι την παραπληροφόρηση. Καταντάει εμμονή. Οι βουλευτές μας λένε ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση & αυτοί επιμένουν ότι η δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει μέχρι το Ποτάμι! Ο δικός μας δρόμος είναι άλλος. "Get up, stand up, don't give up the fight" - Bob Marley», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι αντιδράσεις κομμάτων
- Στο μεταξύ, άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αναφέροντας ότι «τα παραληρήματα αυτής της κυβέρνησης χρήζουν πλέον ψυχιατρικής παρέμβασης και όχι πολιτικού σχολιασμού. Το μόνο που απομένει να καταγγείλει ο καταρρέων κυβερνητικός θίασος είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και πίσω από το Ρουβίκωνα».
- Χαρακτηριστικό και το σχόλιο Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη στα social media, ο οποίος ανέφερε ότι «κάποιοι βιάστηκαν και σκόνταψαν. Η συνομωσιολογία γύρω από την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόπειρα Ρουβικωνα στο γραφείο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξέθεσε πολλούς. Να αναλογιστούν όλοι την ευθύνη τους στο δημόσιο διάλογο».