Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπόσχονται «διευκολύνσεις» και εξαγγέλλουν προσλήψεις

ΤΑ «ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ» ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ!

«Βαφτίζουν» κοινωνική την επιδοματική πολιτική που συνειδητά ακολουθούν, δημιουργώντας εξαρτώμενους πολίτες…

KALPH EKLOGES

 «Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο» ήταν η απάντηση του Αλ. Τσίπρα παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές, αν και η… κινητικότητα στο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα, δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή, ο κομματικός μηχανισμός δουλεύει εντατικά, προετοιμάζοντας το έδαφος και για το ενδεχόμενο οι εκλογές να στηθούν πολύ νωρίτερα! 

Όπως και να’ χει πάντως, το 2019 είναι μια χρονιά εκλογική, γι’ αυτό από εδώ και πέρα οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ν’ ακούσουν πολλά και… εντυπωσιακά, όσα δεν ακούστηκαν όλη την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας!

Εξαρτημένοι πολίτες…
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας να διεκδίκησε την ψήφο των Ελλήνων με «σημαία» του το καινούργιο, το άφθαρτο, την ελπίδα που είχε χαθεί από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δυστυχώς, όχι μόνο ακολούθησε την παλαιοκομματική τακτική «Μαυρογιαλούρου», αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τα προσχήματα! Τι σημαίνει αυτό; Η εξήγηση που δίνουν πολλοί είναι ότι, αντί να δώσει κίνητρα για να ξεκολλήσει ο ιδιωτικός τομέας, που αποτελεί και την «ατμομηχανή» μιας υγιούς οικονομίας, με τις πολιτικές που υιοθέτησε, φτωχοποίησε μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού και τσάκισε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Κι αυτό, για να μπορέσει στη συνέχεια να «βαφτίσει» κοινωνική την επιδοματική πολιτική που συνειδητά ακολούθησε, δημιουργώντας πολίτες εξαρτώμενους από ένα επίδομα, μέρισμα ή σχολικό γεύμα, για να επιβιώσουν!
Έπεσε το ηλεκτρονικό σύστημα λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν μαζικά οι Έλληνες έσπευσαν να κάνουν αίτηση για το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα! Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο επίδομα ή παροχή ανακοινώνει με την πρώτη ευκαιρία η Κυβέρνηση, γεγονός όμως που δείχνει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, λόγω της εξοντωτικής φορομπηχτικής πολιτικής και της απουσίας κινήτρων που θα έδιναν ώθηση στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση στην πραγματική οικονομία.

Τα δίνουν όλα!
Αν και η παροχολογία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, οι κυβερνώντες θα δώσουν τα πάντα! Μεγάλο «αγκάθι» για τη συνοχή της Κυβέρνησης είναι η δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η συμφωνία των Πρεσπών, τόσο σε μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, όσο και στον κυβερνητικό εταίρο Π. Καμμένο. Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια να υπερκερασθεί με τις υποσχέσεις και «διευκολύνσεις», που τώρα θυμήθηκε να κάνει προς τους αγρίως φορολογούμενους πολίτες, πολλές από τις οποίες μάλιστα γίονται τελικά για το «θεαθήναι»! Έτσι λοιπόν εκτός της τακτικής των επιδομάτων, που η σημερινή Κυβέρνηση έχει αναγάγει σε… επιστήμη, λίγες ώρες πριν μπει το 2019, ανακοινώθηκε δίμηνη παράταση (έως 28 Φεβρουαρίου) του Νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αλλά ακόμη και η μη περικοπή (τώρα!) συντάξεων, η επιστροφή αναδρομικών, οι παρατάσεις διάφορων ρυθμίσεων και μια σειρά άλλων «διευκολύνσεων» που αναμένονται το επόμενο διάστημα, στόχο έχουν να προετοιμάσουν το προεκλογικό έδαφος!
Όμως, οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι οι ίδιοι άνθρωποι, λίγο καιρό πριν παραδέχονταν κυνικά την συνειδητή υπερφολόγηση της μεσαίας τάξης, γεγονός που συνέβαλε στην δημιουργία των πλεονασμάτων, για τα οποία σήμερα επαίρεται η Κυβέρνηση!

Χρησιμοποιούν τους άνεργους!
Από την προεκλογική ατζέντα του Αλ. Τσίπρα φυσικά δεν λείπουν ούτε οι προσλήψεις, αλλά και οι υποσχέσεις για επιπλέον προσλήψεις από το 2020, δηλαδή μετά τις εκλογές, κρατώντας έτσι «ομήρους» χιλιάδες νέους που ακόμη δεν έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και ψάχνουν εναγωνίως μια θέση εργασίας.
Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ «πάνε κι έρχονται» τελευταία. Μόλις χθες αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού (www.oaed.gr) ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς».
Μάλιστα, άλλα τέσσερα αναμένεται να «τρέξουν» το πρώτο τρίμηνο του 2019 και αφορούν συνολικά την πρόσληψη 24.933 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.
Την ίδια ώρα, πανηγυρίζουν για μείωση της ανεργίας, επειδή τα ποσοστά δείχνουν μια αποκλιμάκωση. Όμως παραβλέπουν το γεγονός ότι αυτή δεν συνεπάγεται με σταθερή και μόνιμη εργασία. Αντίθετα η μερική απασχόληση, με μισθούς πείνας έχει εκτοξευθεί και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η εικονική μείωση των ποσοστών!
Έτσι φθάσαμε σήμερα στο μοίρασμα επιδομάτων, τροφίμων και σχολικών γευμάτων, μια κατάσταση για την οποία μόνο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερηφανεύεται!