Με πρόσχημα τη δήθεν ενδυνάμωσή του, επιχειρεί να το ελέγξει κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ

«ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΕΠ!

- Οι Κυβερνώντες επενδύουν προεκλογικά στη «συνταγή των προσλήψεων»

- Διαγράφουν 10.000 ιερείς από το Μητρώο Δ.Υ. για να προσλάβουν ημέτερους, ενώ ο ΟΑΕΔ θα απασχολήσει 24.000 άτομα και θα επιδοτήσει 5.000 με 36.000 ευρώ!

OAED ANERGOI OYRA

• Η Κυβέρνηση Τσίπρα, κάθε μέρα που περνάει, βουλιάζει όλο και περισσότερο στην αναξιοπιστία και στην αναποτελεσματικότητα. Η διαπίστωση είναι καθολική, εντός και εκτός Ελλάδος. Το έχουν συνειδητοποιήσει πλέον και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το μόνο που τους έχει απομείνει, είναι να βρουν τρόπους και μέσα, για να μειώσουν την έκταση της επερχόμενης εκλογικής τους συντριβής. Το αν αφήσουν πίσω τους συντρίμμια, λίγο τους ενδιαφέρει. Εκείνο που για αυτούς προέχει, είναι το Κόμμα και πώς ο Πρωθυπουργός, και ως ηττημένος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτρέψει την αμφισβήτησή του.
Στην πορεία αυτή, παραβιάζουν «κόκκινες εθνικές γραμμές», αποδυναμώνουν θεσμούς, ευτελίζουν τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, με αποκορύφωμα την αναθεώρηση του Συντάγματος, για την οποία η πρώτη ψηφοφορία διεξάγεται σήμερα.

Ολοταχώς… πίσω!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που… μάχεται το «παλιό» κομματικό σύστημα, με επιφανή στελέχη στις τάξεις του, αντιγράφει σήμερα ο, τι χειρότερο είχε να επιδείξει μετά τη μεταπολίτευση η Ελληνική Δημοκρατία, καταφεύγοντας σε ακόμη χειρότερες μεθόδους: Μετά την «κατάργηση» της αριστείας, προχώρησε στην απαξίωση των Ανεξάρτητων Αρχών και τώρα, «βάζει χέρι» ακόμη και στο ΑΣΕΠ!
Με πρόσχημα την δήθεν αναβάθμισή του, ουσιαστικά η Κυβέρνηση επιχειρεί να το ελέγξει πλήρως και μέχρι να γίνει αυτό, όπως έχει καταγγελθεί, χιλιάδες προσλήψεις έγιναν παρακάμπτοντάς το. Το ίδιο το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης πρόσφατα, έχει διαμηνύσει πώς εν ονόματι της… ενίσχυσης του ΑΣΕΠ, οι αποσπάσεις υπαλλήλων του Δημοσίου θα γίνουν κατά παρέκκλιση αυτού, εξυπηρετώντας έτσι τα κομματικά «ρουσφέτια» ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Δελτίο… προσλήψεων!
Οι μετατάξεις, οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις γενικών γραμματέων και διευθυντικών στελεχών, είναι οι τομείς στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ιδιαίτερη δραστηριότητα για άγρα ψήφων. Στην κορυφή βέβαια βρίσκονται οι προσλήψεις: Σε καθημερινή βάση, εν είδη δελτίου, ανακοινώνονται νέες προσλήψεις. Ακόμη και το θέμα που έχει προκύψει με τη μισθοδοσία των κληρικών από το Δημόσιο, αυτό το σκοπό εξυπηρετεί, όπως ανερυθρίαστα έχει δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Διαγράφουν» 10.000 ιερείς, τους οποίους μετακινούν σε υπό ίδρυση… ΔΕΚΟ και στη θέση τους, σχεδιάζουν να προσλάβουν 10.000 δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς κανένα πρόγραμμα και χωρίς ιεράρχηση των αναγκών.

Προτίμηση στους Δήμους
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε πως θα γίνουν προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία. Αριθμητική αναφορά έκανε στις προσλήψεις 8.166 εργαζομένων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. Εργαζόμενους, τους οποίους βεβαίως θα πληρώνουν οι δημότες και όχι φυσικά η Κυβέρνηση, που σπεύδει να τους «οικειοποιηθεί». Μάλιστα για πρώτη φορά ανατρέπεται και το ισχύον έως τώρα καθεστώς, που δεν επέτρεπε διορισμούς κατά την προεκλογική περίοδο.
«Θεσμική… εκτροπή!»
Ο στόχος είναι προφανής, αλλά παρά ταύτα ο αρμόδιος Υπουργός, όχι μόνο κάνει πώς δεν τον αντιλαμβάνεται, αλλά επιχείρησε να κάνει και μαθήματα… δημοκρατικού ήθους σε όσους επισημαίνουν την προφανή σκοπιμότητα για πολιτική- προεκλογική εκμετάλλευση των προσλήψεων, αποδίδοντας βαρείς χαρακτηρισμούς από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, λέγοντας πως «είναι απαράδεκτοι και αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής»!!! Κι όταν τα ισχυρίζεται αυτά υπουργός Κυβέρνησης που έχει μετατρέψει τη «Θεσμική εκτροπή» σε καθημερινή πρακτική, τότε μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί μέχρι που μπορεί να φθάσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο «παιχνίδι» ο ΟΑΕΔ
Στο «παιχνίδι» έχουν βάλει και τον ΟΑΕΔ, που συνεχώς διαφημίζει τα προγράμματα απασχόλησης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, τους πρώτους μήνες του 2019 θα απασχοληθούν 24.000 άτομα! Πέντε χιλιάδες (5.000) άτομα θα επιδοτηθούν από 12.000 έως 36.000 ευρώ, ανάλογα με το αν κάποιος ανοίξει μόνο τους επιχείρηση ή αν το κάνει συνεταιρικά.
Εντός του τρέχοντος μηνός προκηρύσσονται 8.933 θέσεις μέσω κοινωφελούς εργασίας σε 56 Δήμους και άλλους 37 περιβαλλοντικούς φορείς της χώρας. Ο Υπουργός Εσωτερικών πρόσφατα έχει δηλώσει ότι θα γίνουν και 1000 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ 940 άτομα θα προσληφθούν στις Περιφέρειες για τις ανάγκες της δακοκτονίας.

Παροχές σε ημετέρους!
Τα Κυβερνητικά στελέχη, κάνουν ότι μπορούν για να στηρίξουν και τους κομματικούς τους φίλους στην Αυτοδιοίκηση. Κάτι τέτοιο προκύπτει και από την ανακοίνωση για συμφωνία εκπόνησης ειδικού προγράμματος κατά της ανεργίας μεταξύ του υπό αποχώρηση Υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου και του στηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει μάλιστα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όταν άλλες περιφέρειες αναζητούν ανάλογη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο χρόνος της ανακοίνωσης, κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν, καθώς έγινε παραμονές της περιοδείας στη Δυτική Μακεδονία του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και ενώ ήδη ο βασικός αντίπαλος του σημερινού Περιφερειάρχη, βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης φέρεται ως το μεγάλο φαβορί για τις εκλογές του Μαΐου.

Βαρύ τίμημα!
Στο ερώτημα, γιατί οι προσλήψεις κατά κύριο λόγο αφορούν Περιφέρειες, Δήμους ή εξαγγέλλονται μέσω ΟΑΕΔ, η απάντηση βρίσκεται στην Ε.Ε.: Οι παροχές και οι συνεχείς εξαγγελίες για προσλήψεις έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία των εταίρων και όπως μετάφερε το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και εκτιμούν μάλιστα πως η αντίδραση των αγορών θα είναι αρνητική για την Ελλάδα. Αν τελικά συνεχιστεί αυτή η πολιτική, τότε το τίμημα θα είναι βαρύ για τη χώρα μας και θα το πληρώσουν ακριβά το σύνολο των Ελλήνων και όχι βέβαια οι «εγκέφαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Παροχές υποσχέσεις, «σκάνδαλα»
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως οι προσλήψεις από μόνες τους, δεν μπορούν να τον διασώσουν από τη συντριβή, αφού έχει επίσης να αντιμετωπίσει και τη δυσφορία αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών, έστω και αν αυτή δεν εκδηλώνεται φανερά. Αυτούς φροντίζει να τους αλλάξει τη διάθεση με μπόλικη… επαναστατικότητα, που ακούει στο «διαχωρισμό Κράτος – Εκκλησίας»! Υπάρχουν ακόμη και πολλοί Έλληνες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία, καθώς όλα αυτά τα χρόνια η ανάπτυξη που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα της οικονομίας και να προσφέρει αισιοδοξία για άμβλυνση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κρίση, δεν ήλθε. Έτσι ρίχνει στο «τραπέζι» πότε τις ρυθμίσεις δανείων, πότε την αύξηση των δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο, τη χορήγηση επιδομάτων. Και επειδή οι λύσεις που φαίνεται να καταλήγουν είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, από τις κατά καιρούς υποσχέσεις και «δεσμεύσεις», ρίχνουν στην… αρένα θέαμα: Πότε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, πότε με τη NOVARTIS. Nα έχουν να ασχολούνται οι Έλληνες, μην τυχόν και ξεχάσουν τα ανομήματα και τα εγκλήματα κατά της οικονομίας και των θεσμών που έχει διαπράξει ο Αλ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του, επί τέσσερα συναπτά έτη.