Με τον Κ. Μητσοτάκη να αποθεώνεται χθες βράδυ στα Γιάννενα

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

- Σφυροκόπημα στον Αλ. Τσίπρα από τον Πρόεδρο της Ν.Δ.

- Εξήγγειλε μέτρα φύλαξης των συνόρων και στήριξης των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της περιφέρειας - «Κλειστές οι πόρτες της Ε.Ε. για Αλβανία, αν δεν σεβαστεί τη Μειονότητα…»

MHTSOTAKHS GIANNENA 1 9 5 19

• Τους Ηπειρώτες και όλους τους Έλληνες να δώσουν στις 26 Μαΐου σαφές μήνυμα για πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, έστειλε χθες βράδυ από τα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε μια εντυπωσιακή από πλευράς προσέλευσης κόσμου, ο οποίος είχε κατακλύσει το Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac» αλλά και το προαύλιό του.
«Αξίζουμε καλύτερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. που «σφυροκόπησε» τον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική του, την ταύτισή του με τον Π. Πολάκη, τη στάση του απέναντι στις «ελίτ», ως επίσης και για τις παροχές που ανακοίνωσε πρόσφατα κάτω από τον πανικό που του προκαλεί η επερχόμενη εκλογική ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αφού «ξεζούμισε» τη μεσαία τάξη, αφού έκοψε τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, ουσιαστικά μας γυρίζει πίσω τέσσερα χρόνια, στην κατάσταση που ήταν η Ελλάδα πριν αναλάβει ο ίδιος τη διακυβέρνηση, ανέφερε μεταξύ άλλων για να προσθέσει: «Μοιράζει ψίχουλα. Είναι πολύ λίγα, είναι πολύ αργά για τον ίδιο».

Μήνυμα προς Αλβανία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε όμως και τρία μηνύματα που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την Ήπειρο, την οποία όπως είπε θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, θυμίζοντας τους δεσμούς που είχαν με την περιοχή μας, τόσο ο παππούς του Κυριάκος, όσο και ο πατέρας του Κωνσταντίνος.
Το πρώτο είχε αποδέκτη τη γειτονική Αλβανία. Οι πόρτες της Ε.Ε. θα είναι κλειστές για την Αλβανία ενόσω δεν υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, μεταξύ των οποίων και το περιουσιακό, υπογράμμισε για να προσθέσει: Θέλουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά για μας είναι «κόκκινη γραμμή» η προστασία του εκεί Ελληνισμού.

«Σφράγισμα» συνόρων
Το δεύτερο θέμα, ήταν η κατηγορηματική του τοποθέτηση για ασφάλεια της περιοχής μας (χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων) και το τρίτο ήταν η στήριξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ηπείρου, θέτοντας ως προτεραιότητα τη «φέτα», αλλά και την διεύρυνση των δυνατοτήτων τα ποιοτικά προϊόντα να μπουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ ξένων αγορών.
Ο Κ. Μητσοτάκης με βάση την εμπειρία του από τις χειμερινές διακοπές που έκανε και τον περασμένο χειμώνα σε ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων, τόνισε ακόμη ότι στόχος του είναι να επιδιωχθεί το μοντέλο του Ζαγορίου να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, ώστε να γίνει πράξη ο τουρισμός δώδεκα μήνες το χρόνο.

«Σφυροκόπημα» κατά Τσίπρα
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ταύτισή του με τον Πολάκη και τα όσα εκείνος ανέφερε για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλο, ενώ αναρωτήθηκε αν θα ξαναμιλήσει για ελίτ μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του σε κότερο εφοπλιστή.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα συναντά ένα «βουβό» κλίμα, μια «βουβή» οργή και κάλεσε τους νέους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. «Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Να αντιληφθούν ότι στις 26 Μαΐου ανατέλλει μια άλλη Ελλάδα», υπογράμμισε.

Αναπτυξιακές προοπτικές
Ως μέτρο «σύγκρισης» Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ληφθούν και οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη ως προς την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει η Κυβέρνησή του μετά τις βουλευτικές εκλογές, που περιλαμβάνουν στοχευμένες μειώσεις ΕΝΦΙΑ και φορολογικών συντελεστών, μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να παραχθεί πλούτος (στόχος μας είναι -είπε- να μεγαλώσουμε την πίτα, κι όχι να μοιράζουμε μια πίτα που ολοένα μικραίνει) κ.α.
Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτέλεσε και η αναφορά του στην κατάργηση την επομένη των εκλογών του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Καχριμάνης - Τασούλας
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συχνές επισκέψεις του στην Ήπειρο αλλά και την πίστη που εξέφρασε πως η ανάπτυξη της περιοχής μας περνάει μέσα από τον πρωτογενή τομέα, ενώ υπενθύμισε και την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη σε συνάντηση που είχε μαζί του, πως η προστασία της φέτας δεν απαιτεί χρήματα, παρά μόνο πολιτική βούληση.
Στην ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του κ. Αλ. Καχριμάνη στην Περιφέρεια, τόνισε πώς την έφερε στην κορυφή της ανάπτυξης, εκτίμησε πως θα επανεκλεγεί και θα συνεχιστεί έτσι η συνεργασία μαζί του.
Τον Περιφερειάρχη στο βήμα διαδέχθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος πρόβλεψε πως την επόμενη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Γιάννενα θα τον υποδεχθούν τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. και όχι ένας, προδιαγράφοντας την εκλογική νίκη του κόμματος του. Ο κ. Τασούλας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις ενός αδιόριστου εκπαιδευτικού και μιας αρχιτέκτονος, που έθιξαν ζητήματα των κλάδων τους.

Οι υπ. ευρωβουλευτές
Στην ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. ήταν παρόντες και έγιναν δεκτοί με θερμά χειροκροτήματα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Άννα Ασημακοπούλου, Γιώργος Αμυράς, Νίκος Γιαννής (που κατάγονται από τα Γιάννενα) και η Βίκυ Φλέσσα. Ο κ. Μητσοτάκης έπλεξε το εγκώμιο όλων των υποψήφιων ευρωβουλευτών, ενώ αναφέρθηκε και στην χθεσινή συγκυρία που εορτάστηκε η Ημέρα της Ευρώπης, θυμίζοντας τη συμβολή που είχαν για την συμμετοχή της Ελλάδος στην Ε.Ε. οι πρώην πρωθυπουργοί της παράταξης Κ. Καραμανλής, Κ. Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς, ενώ μνημόνευσε και την καθοριστική συμβολή της Ν.Δ. επί Προεδρίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη το 2015, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε.
Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας, Γιώργος Στύλιος, οι πρώην υπουργοί Αντ. Μπέζας - Στ. Καλογιάννης, οι δήμαρχοι Άρτας Χρ. Τσιρογιάννης, Πάργας Αντ. Νάστας, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί – δημοτικοί σύμβουλοι, πάρα πολλοί υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς επίσης και πολιτευτές της Ν.Δ..
Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε οδικώς από το Αγρίνιο στα Γιάννενα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και συνάντησε διαδοχικά ταξιτζήδες και ενώσεις αστυνομικών. Αμέσως μετά την ομιλία αναχώρησε αεροπορικώς για Αθήνα.