O ΣΥΡΙΖΑ τακτοποιεί «ημετέρους» και «ναρκοθετεί» τη νέα Κυβέρνηση

ΟΡΓΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ!

- Τρέχουν να προλάβουν για μετατάξεις, μετακινήσεις, μεταθέσεις, παρατάσεις συμβάσεων κ.α.

- Στο προεκλογικό παιχνίδι Υπ. Εξωτερικών και ΕΛ.ΑΣ.!

BOYLH ESOTERIKO TSIPRAS

• H οικονομική ζωή της Ελλάδος έχει «παραλύσει» τις τελευταίες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου.
Η προβλεπόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, έχει δώσει «ανάσα» αισιοδοξίας και προοπτικής, όπως αποτυπώνεται στο Χρηματιστήριο και στις αποδόσεις των ομολόγων, πλην όμως η πορεία της χώρας «ναρκοθετείται» συνειδητά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις χωρίς πρόγραμμα παροχές και το απίστευτο όργιο ρουσφετιών των τελευταίων 24ωρων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμά πως τα μέτρα με τον τρόπο που λαμβάνονται και ανακοινώνονται οδηγούν την Ελλάδα σε νέα «στενωπό».
Οι θριαμβολογίες Τσίπρα για έξοδο από την κρίση και στέρεα οικονομία καταρρίπτονται και αποδομούνται από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι στην Έκθεση που δημοσιοποιήθηκε προχθές επισημαίνουν πως η Ελλάδα βρίσκεται εκτός στόχων σε όρους πρωτογενούς πλεονάσματος, χρέους αλλά και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Καταγράφουν 22 μετέωρα προαπαιτούμενα, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και ότι αναστρέφονται όσα έχουν ήδη γίνει!
Η Κυβέρνηση Τσίπρα περί άλλων όμως τυρβάζει, ή για την ακρίβεια κοιτάζει μόνο πως θα περιορίσει την «ψαλίδα» που την χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί μετεκλογικά η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και θα έχει μειωθεί στο ήμισυ σχεδόν η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Παίζει τα «ρέστα» της
Τα τελευταία 24ωρα παίζει τα «ρέστα» της, επιχειρώντας να τακτοποιήσει όσες περισσότερες εκκρεμότητες έχει, να «βολέψει» στελέχη της και συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα υπουργών, να ικανοποιήσει συντεχνιακά αιτήματα, παίρνοντας πίσω νόμους που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε. Κατά το κοινώς λεγόμενο, «έχει χαθεί κυριολεκτικά η μπάλα» και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή έκταση που έχουν λάβει οι ρουσφετολογικές «τακτοποιήσεις», καθώς αυτές αφορούν διορισμούς, μεταθέσεις, μετατάξεις, προαγωγές, επιδόματα, παρατάσεις συμβάσεων και άλλες ων ουκ έστιν αριθμός.
Κινήσεις και αποφάσεις που δείχνουν με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι Τσίπρας, Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη αποδεχθεί την ήττα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν χρειαζόταν να εκτίθενται με κραυγαλέο τρόπο στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίσπευσή τους και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Η «χιονοστιβάδα» των προεκλογικών ρουσφετιών ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη, μετά την παράταση κατά μια εβδομάδα της παραίτησης της Κυβέρνησης, αλλά και της «άκαμπτης» στάσης που τήρησε ο Τσίπρας στο ζήτημα διορισμού της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και τις επισημάνσεις Συνταγματολόγων για την παραβίαση του Συντάγματος.

Πινάκιο… ρουσφετιών
Τις τελευταίες μόνο ώρες έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, σωρεία μετατάξεων και διορισμών στη Βουλή, με τον Πρόεδρό της Νίκο Βούτση, το πρωϊ να υπεραμύνεται της νομιμότητάς τους και το απόγευμα – και μετά την κατακραυγή της Αντιπολίτευσης και της κοινωνίας- να ανακοινώνει πως μετά από εντολή του Πρωθυπουργού «παγώνει» το δεύτερο «κύμα» 32 μετατάξεων, ενώ είχαν προλάβει να διεκπεραιωθούν άλλες 32.
Μεταξύ των «βολεμένων» είναι θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή και συνεργάτιδες υπουργών. Ο κυνισμός των κυβερνητικών στελεχών δεν έχει όρια, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, που είπε πως η κόρη της για τη μετάταξή της στη Βουλή «αξιοποίησε κάποιες διασυνδέσεις»! Τελικά η κόρη της Χριστοδουλοπούλου μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν «παραιτήθηκε» της ευεργετικής μετάταξης.

Πήραν πίσω νόμο τους!
Χθες με τροπολογία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ικανοποιήθηκε αίτημα της ΑΔΕΔΥ και καταργήθηκε νόμος της πρώην Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, σύμφωνα με την οποία δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων όσοι αξιολογητές απείχαν από τη διαδικασία αξιολόγησης των υφισταμένων τους. Επιπλέον, παρατείνονται για έξι επιπλέον μήνες από τη λήξη τους οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, καθώς και οι φύλακες αρχαιοτήτων.

Διορισμοί και για τις φωτιές
Με την ίδια τροπολογία δεν ισχύουν οι περιορισμοί που ισχύουν στις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων που έχουν εγκριθεί ήδη από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, (για αποδεδειγμένα σοβαρούς λόγους υγείας και για συνυπηρέτηση συζύγων) καθώς και οι διορισμοί ή προσλήψεις κάθε προσωπικού που επλήγη ή είναι σύζυγοι ή συγγενείς θυμάτων των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, οι αποσπάσεις του προσωπικού που λήγουν στις 28 Ιουνίου 2019 παρατείνονται έως το τέλος του έτους.

Προσλήψεις του… μέλλοντος
Είχαν προηγηθεί οι προχθεσινές ανακοινώσεις για προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, οι μισές από τις οποίες ακόμη και αν ισχύει το χρονοδιάγραμμά του, αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021), όταν δηλαδή θα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία!

Μεταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Ιδιαίτερα μεγάλο ηθικό, πολιτικό και επιχειρησιακό ζήτημα έχει προκληθεί με τις μεταθέσεις στην Αστυνομία. Για αύριο, δύο μόλις 24ωρα πριν προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές, συγκαλούνται τα συμβούλια μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν προέλθει από τους συνδικαλιστές τους Σώματος, ενώ χθες η Υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε γραπτή της δήλωση αναφέρει πως «δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο στην Κυβέρνηση. Δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο. Συγκαλούν τα δύο συμβούλια, λίγες μέρες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές για να βολέψουν ημέτερους Αστυνομικούς και Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Θα τους ζήλευε ακόμη και ο Μαυρογιαλούρος»!

Και στο Υπ. Εξωτερικών
Από το «χορό» της ρουσφετολογίας δεν ξεφεύγει ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, η ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί με υπουργικές αποφάσεις να διευθετήσει «εκκρεμότητες ημετέρων υπηρεσιακών στελεχών». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η επέκταση της θητείας δύο ατόμων που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις σε κομβική για τα Ελληνικά συμφέροντα πρεσβεία του Εξωτερικού, παρά το γεγονός πως συμπληρώνουν το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση των 65 χρόνων. Τις κινήσεις που γίνονται στο Υπουργείο, τις κατήγγειλε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι «την τελευταία στιγμή, και λίγο πριν αποχωρήσει, φέρνει ρυθμίσεις-τακτοποιήσεις, που αφορούν ακόμη και την εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματικής υπηρεσίας». Διεμήνυσε δε ότι οι «απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».

Ο ευτελισμός της Αριστεράς
Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, είχε υποσχεθεί πως θα είναι η «κάθε λέξη του Συντάγματος». Εγκαταλείποντας την εξουσία, «πέτυχε» το εντελώς αντίθετο: Χρησιμοποίησε το Σύνταγμα ως «κουρελού», μην τηρώντας ούτε καν τα προσχήματα σε καίρια εθνικά, πολιτικά και οικονομικά ζητήματα. Το ρουσφετολογικό όργιο στο οποίο έχει αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατήγγειλαν μέχρι και πρόσφατα ο πρωθυπουργός και η παρέα του για το «παλιό κομματικό σύστημα», εν αντιθέσει με αυτούς που -δήθεν- τους διέκρινε το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Όπως αποδείχθηκε για πολλοστή φορά, αυτό δεν υπάρχει και αντίθετα έχει εξελιχθεί σε πλήρη ευτελισμό της Αριστεράς.

* * *
Αν σε κάτι, όντως ξεχωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις χειρότερες εκδοχές του παλαιοκομματικού συστήματος, είναι οι «σύγχρονες» μεθοδεύσεις που εισήγαγε για να υλοποιήσει τα σχέδιά του. Ο Πρωθυπουργός, στις 26 Μαΐου, παραδέχτηκε πως η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση, αλλά αντί να παραιτηθεί, επέλεξε απλά να προαναγγείλει την αποχώρηση. Στη συνέχεια μετέφερε την ημερομηνία εκλογών ώστε να μπορέσει τα τακτοποιήσει στον ενδιάμεσο χρόνο νομοθετικές ρυθμίσεις που είχε όλο το χρόνο να το πράξει νωρίτερα, κυρίως όμως να μην αφήσει στο… δρόμο τα κομματικά του στελέχη. Η απάντηση στις κάλπες, να μην έχει καμία αμφιβολία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι εκκωφαντική...