Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

- «Θα είμαι εδώ για ΟΛΟΥΣ», τονίζει ο θριαμβευτής των χθεσινών εκλογών, που σήμερα σχηματίζει αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ. σε εξακομματική Βουλή…

Η Ν.Δ. εξασφάλισε το 39,85% (158 έδρες) ο ΣΥΡΙΖΑ 31,53% (86 έδρες), το ΚΙΝΑΛ 8,09% (22 έδρες), το ΚΚΕ 5,31% (15 έδρες), η Ελληνική Λύση 3,69% (10 έδρες), το ΜέΡΑ25 3,44% (9 έδρες)

MHTSOTAKHS KYRIAKOS 7 7 19

• Γυρίζει σελίδα από σήμερα η χώρα, μετά την θριαμβευτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εθνικές εκλογές, καταφέρνοντας όχι απλώς να επικρατήσει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση! Ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι αυτός δεσμεύτηκε ότι δεν θα τον διαψεύσει.
Στο 98,47% των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Επικράτεια η διαφορά των δυο κομμάτων κυμαίνονταν στο 8,3%. Η Ν.Δ. λάμβανε 39,85% και 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 31,53% και 86 έδρες, το Κίνημα Αλλαγής 8,09% και 22 έδρες, το ΚΚΕ 5,31% και 15 έδρες, ενώ στη Βουλή κατέφερε να μπει τόσο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστό 3,69% και 10 έδρες, αλλά και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,44% και 9 έδρες. Στα αξιοσημείωτα όμως των χθεσινών εκλογών ήταν επίσης η έξοδος της Χρυσής Αυγής από την Βουλή, ενώ δεν διαψεύστηκαν και οι δημοσκοπήσεις που εκτός κρατούσαν και την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Εν αναμονή της νέας Κυβέρνησης…
Σήμερα το μεσημέρι ο Κ. Μητσοτάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός και είναι πολύ πιθανό αργότερα να ανακοινώσει και τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης.
Εξάλλου, ο αρχηγός της Ν.Δ. εμφανιζόταν έτοιμος από καιρό, διακηρύσσοντας προεκλογικά ότι δεν θα χάσει ούτε μια μέρα, έχοντας μάλιστα έτοιμα και τα πρώτα Νομοσχέδια.
Η νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου θα απαρτίζεται τόσο από δοκιμασμένα και έμπειρα στελέχη, όσο και από νεότερα, κάνοντας πράξη την ανανέωση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και στελέχη από άλλους χώρους, αλλά και τεχνοκράτες.
Όσον αφορά την Προεδρία της Βουλής το όνομα του Κώστα Τασούλα ήταν το επικρατέστερο σε όλα τα ρεπορτάζ.

MHTSOTAKHS OIKOGENEIA 7 7 19

Ενωτικός ο Κ. Μητσοτάκης…
Με τον αέρα του νικητή, αλλά ενωτικός και προσγειωμένος, έχοντας συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση μετά την μεγάλη νίκη της Ν.Δ.
«Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Όλοι μαζί. Χωρίς κανένας να μένει πίσω», τόνισε σημειώνοντας με έμφαση ότι «θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα δουλέψω σκληρά για να πείσω και τους συμπολίτες που δεν μας στήριξαν».
Όπως ανέφερε στη δήλωσή του «στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Αλλά και με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου για να φέρω εις πέρας αυτή τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε. Ξέρω τις δυσκολίες που περιμένουν εμένα και τους συνεργάτες μου. Αντλώ, όμως, δύναμη από τη δύναμη του λαού. Από αυτό το ορμητικό και πολύμορφο ρεύμα που συνενώθηκε στην κάλπη…».

Στους Έλληνες του εξωτερικού
Απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού, τους ζήτησε να έχουν το βλέμμα τους και την καρδιά τους στραμμένη στην Ελλάδα. «Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Δεν είμαστε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε και στην πράξη. Ζήτησα ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, στερεότυπα, διαχωριστικές γραμμές του χθες. Και δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας», ανέφερε.

«Ξεκινάμε τώρα…»
Ο νέος Πρωθυπουργός δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει εμφανίστηκε έτοιμος να ξεκινήσει άμεσα. «Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. Γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης και προόδου. Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία…», ανέφερε.

Ο Αλ. Τσίπρας…
Το εκλογικό αποτέλεσμα ξεκαθάρισε από πολύ νωρίς χθες βράδυ, με τον Αλ. Τσίπρα να αποδέχεται την ήττα του, προσκαλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να του παραδώσει σήμερα τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου.
«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή», ανέφερε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, που μπορεί να έφερε πρώτη τη Ν.Δ., όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε σε υψηλά επίπεδα τα ποσοστά του.
Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε την περίοδο της διακυβέρνησής του σημειώνοντας: «Πριν από 4,5 χρόνια, παραλάβαμε μια χώρα στο έλεος της χρεοκοπίας, με άδεια δημόσια ταμεία, με 28% ανεργία και μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες φτωχοποίησης και κρίσης. Σήμερα, παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δισ. στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού, και με ανακτημένο το κύρος και την αξιοπιστία της σε διεθνές επίπεδο».
Και σε άλλο σημείο ανέφερε: «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό, ότι από τη θέση που μας όρισε η λαϊκή ετυμηγορία, από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας».