Τραγικό φινάλε στη συγκλονιστική υπόθεση της εξαφάνισης των δύο Αρτινών…

ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ!

Το έγκλημα ομολόγησε χθες ο 38χρονος γιος, ο οποίος εντοπίστηκε από την Αστυνομία σε κακή κατάσταση στην ορεινή Φωκίδα • Βρέθηκε και η σορός του 65χρονου

• Η ιατροδικαστική έρευνα θα ρίξει περαιτέρω φως στην υπόθεση…

PERIPOLIKO ASTYNOMIA

• Δραματικό «φινάλε» είχε τελικά το θρίλερ με την περίεργη εξαφάνιση των δύο Αρτινών, πατέρα και γιου, ενώ εκείνοι επέστρεφαν στην πόλη τους από τη Λαμία, όπου ο δεύτερος είχε νοσηλευτεί έπειτα από τροχαίο. 

Μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα αναζητήσεων από την Αστυνομία και ενώ η αγωνία της οικογένειάς τους είχε χτυπήσει... κόκκινο, ο 38χρονος εντοπίστηκε χθες να περιφέρεται σε κακή κατάσταση στην ορεινή Φωκίδα και, μετά από υποδείξεις του, βρέθηκε το άψυχο σώμα του 65χρονου πατέρα του, τον  οποίο ο γιος ομολόγησε ότι σκότωσε πάνω σε συμπλοκή για να μη τον σκοτώσει εκείνος! 

Η υπόθεση κάνει από την πρώτη στιγμή τον γύρο της χώρας με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις. Πολύ σύντομα, πάντως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως το τι ακριβώς συνέβη, με αποτέλεσμα ο άτυχος 65χρονος να οδηγηθεί στον θάνατο. 

Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, στο… δόκανο της Ασφάλειας Ιωαννίνων έπεσαν τα μέλη συμμορίας, η οποία είχε βάλει στο στόχαστρο επιχειρήσεις της περιοχής μας διαπράττοντας κλοπές. 

Τραγικό φινάλε…

Στην ορεινή Φωκίδα εντοπίστηκε χθες λίγο μετά το μεσημέρι σε άθλια κατάσταση ο 38χρονος από την Άρτα που αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη, μαζί με τον 65χρονο πατέρα του. 

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν μόνο και κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι ύποπτο συνέβη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, τους οδήγησε στο σημείο όπου ο 65χρονος κείτονταν νεκρός.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως είχαν συμπλοκή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Άρτα και τον σκότωσε!

Νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το μαύρο αυτοκίνητο μάρκας «Peugeot» και έτσι ξεκίνησαν να ερευνούν την ευρύτερη περιοχή μέχρι και τα ορεινά χωριά της Φωκίδας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 38χρονος τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα κινούνταν με το αυτοκίνητο στην περιοχή, έως ότου έμεινε από καύσιμα. Ακολούθως, παράτησε το όχημα και κατέφυγε με τα πόδια σε στάβλους, αναζητώντας τροφή και νερό από κτηνοτρόφους. Εκεί ήταν που εντοπίστηκε τελικά. 

Τι είπε ο δράστης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο δράστης, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κατά την πρώτη του κατάθεση υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι υπήρξε συμπλοκή με τον πατέρα του, πως εκείνος του επιτέθηκε πρώτος και προσπάθησε να τον σκοτώσει, όμως ο ίδιος αντέδρασε και πάνω στην πάλη τον σκότωσε. Μάλιστα, υπέδειξε και το σημείο της συμπλοκής. 

Λίγα λεπτά αργότερα, η σορός του άτυχου 65χρονου βρέθηκε σε ένα δασικό δρόμο. Το σώμα του φέρει χτυπήματα και έχει σημάδια από δαγκωματιές άγριων ζώων που υπάρχουν στην περιοχή. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος πρέπει να ήταν νεκρός εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ οι ιατροδικαστές καλούνται πλέον να εξακριβώσουν αν οι πληγές από τα άγρια ζώα έγιναν πριν ή μετά το θάνατό του. 

Θρίλερ μίας εβδομάδας

Μία ολόκληρη εβδομάδα διήρκησε το θρίλερ με το δίδυμο πατέρα - γιου που εξαφανίστηκε ξαφνικά, κυριολεκτικά από προσώπου γης. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, ημέρα κατά την οποία ο 38χρονος τραυματίστηκε ύστερα από εκτροπή του αυτοκινήτου του στον δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου. Τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Καρπενησίου και τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, απ’ όπου πήρε εξιτήριο μετά τις εξετάσεις που του έγιναν και αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά. Εκεί τον περίμενε ο πατέρας του για να φύγουν μαζί για την Άρτα. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι γιατροί είχαν τοποθετήσει στον γιο και κολάρο για περισσότερη προστασία. 

Κάποια στιγμή ο 65χρονος επικοινώνησε με τη σύζυγό του και της είπε ότι βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής. Από εκεί και μετά τα ίχνη των δύο ανδρών χάθηκαν. Με βάση τα στοιχεία του κινητού, στις δύο το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης έδειχναν ότι κινούνταν στην Εθνική Οδό από τις Θερμοπύλες προς την Άμφισσα. Από κει και μετά το στίγμα από το τηλέφωνο του πατέρα δεν εντοπίζεται πουθενά. Αντίθετα, το στίγμα από το κινητό του 38χρονου εντοπίστηκε στην περιοχή της Φωκίδας λίγο πριν τη Ναύπακτο.

Χτένισαν επί μέρες…

Οι αστυνομικοί από τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα χτένισαν επί ημέρες ολόκληρη την περιοχή για να εντοπίσουν πιθανό τροχαίο. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή της Φωκίδας, καθώς στους αστυνομικούς έφτασε πληροφορία για έναν άντρα που περιφερόταν στα χωριά μόνος του με ένα μαύρο αυτοκίνητο και φορούσε κολάρο. Τελικά, εντόπισαν το αυτοκίνητο και στη συνέχεια στα ορεινά χωριά εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση ότι εντοπίστηκε το όχημα των δύο ανδρών σε χαράδρα και πως εκείνοι ήταν νεκροί, όμως η Αστυνομία σύντομα την διέψευσε. Τελικά, ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης γράφτηκε χθες…

«Χτυπούσαν» επιχειρήσεις

Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, επιχειρήσεις στην περιοχή των Ιωαννίνων είχε βάλει τελευταία στο στόχαστρο συμμορία αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν τελικά στο πλαίσιο ερευνών της Ασφάλειας. Σε βάρος της τετράδας σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα. 

Ειδικότερα, όπως ανακάλυψε η Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δράστες ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο της γυναίκας συνεργού και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις κατά το τελευταίο δεκαήμερο. Συγκεκριμένα, έκαναν απόπειρα κλοπής και κλοπή σε βάρος της ίδιας επιχείρησης, από όπου αφαίρεσαν τέσσερις κουλούρες πλέγματος, αξίας 160 ευρώ και κλοπή ανταλλακτικών αξίας 2.000 ευρώ από συνεργείο αυτοκινήτων. Κατά την εξέλιξη της έρευνας, βρέθηκαν στα σπίτια των δραστών και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Και οι δύο διώκονταν!

Ένταλμα σύλληψης του 26ου Ανακριτή Αθηνών για «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών» εκκρεμούσε σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξάλλου, ένας ακόμη διωκόμενος συνελήφθη στα Γιάννενα από την Ασφάλεια, επειδή, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για τα αδικήματα της ψευδούς ένορκης βεβαίωσης, ληστρικού εκβιασμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίστασης στα όργανα επιβολής, σωματικής βλάβης εξ αμελείας και κατάχρησης εγγράφων ταυτότητας. Και αυτός ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.