Το άγχος και η ανασφάλεια οδήγησε την δημ. Αρχή Παπαγεωργίου στην εξαγορά τους από εταιρία…

ΚΑΛΠΙΚΑ «ΒΡΑΒΕΙΑ»…ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ

Για το… δομημένο περιβάλλον τιμήθηκε ο αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος!

Διάτρητος ο διαγωνισμός για προμήθεια αυτοκινήτων στη ΔΕΥΑΙ…

PAPAGEORGIOY ARLETOS GYNAIKA ELISAF BRABEIO

• Ακροβατεί σε φθαρμένο σχοινί έτοιμο να κοπεί η υπό τον κ. Δημ. Παπαγεωργίου Δημοτική Αρχή των Ιωαννίνων, αγγίζοντας συχνά τα όρια της αστειότητας, που μάλλον τα ξεπέρασε με τα «βραβεία» που πλήρωσε σε μια εταιρία!

Η επιμονή της να παρουσιάζει την πόλη ως ένα μεγάλο εργοτάξιο, προκαλεί τη νοημοσύνη και το φιλότιμο των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν υποτιθέμενα «έργα» εν όψει των εκλογών, που μόνο ταλαιπωρία προσθέτουν στην ήδη υφιστάμενη.

Φυσικά (!) όχι πρόνοια, αλλά ούτε καν σκέψη που θα πάνε τα αυτοκίνητα, όταν κατέστησαν... απαγορευμένες περιοχές η Αβέρωφ, κεντρική πλατεία, η μισή Δωδώνης, Πυρσινέλλα, πλατεία Πάργης, Χαρ. Τρικούπη, 28ης Οκτωβρίου κλπ.

Οι μακέτες

Δεν έφταναν αυτά, αλλά επιδίδονται πλέον και στη μάχη της δημιουργίας εντονότερων εντυπώσεων με την ανάρτηση μακετών- πανό, όπως στο παλιό κτίριο που στέγαζε άλλοτε το Πανεπιστήμιο.

Αυτό που αποφάσισε ο εκλιπών δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να διαφωνεί.

Ερείπιο παραμένει, αλλά έτσι όπως προβάλλεται στη γιγαντομακέτα, είναι ως να άρχισε η ανακατασκευή του, με έναν προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ και με έκπτωση 0,11% (!!!) με ευθύνη και της Περιφέρειας.

Τα βραβεία

Το άγχος για την εξέλιξη και το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και το ενδεχόμενο απώλειας της εξουσίας, οδηγεί τη Δημοτική Αρχή σε... παρατράγουδα. 

Τιμήθηκε  λέει με βραβείο ο εκλιπών δήμαρχος, ως αυτοδιοικητική προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, το οποίο παρέλαβε ο διάδοχός του κ. Παπαγεωργίου.

Το αφήνουμε ασχολίαστο για ευνόητους λόγους, όπως και τη βράβευση της κ. Ακονίδου για την προσφορά της στον πολιτισμό, δια του Πνευματικού Κέντρου- που όντως κάτι έκανε.

Και ο Αρλέτος! 

Τιμήθηκε, όμως, με το πρώτο βραβείο και ο αντιδήμαρχος έργων - μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ- πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ, κ. Γεώργιος Αρλέτος, «για τον αστικό σχεδιασμό και το δομημένο περιβάλλον»! 

Ποιον «αστικό σχεδιασμό» έκανε ο κ. Αρλέτος και ποια η συνεισφορά του στο... «δομημένο περιβάλλον»; Που τον βρίζουν όλοι για τα «έργα» που διαλύουν το κέντρο της πόλης, με τα «ενδότερα» να τα έχει ξεχάσει και ο Θεός; Που ο σχεδιασμός του φτάνει μέχρι την καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών με την Οικονομική Επιτροπή, τις απευθείας αναθέσεις από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης του Λεκανοπεδίου, την εμπλοκή σε σκάνδαλα στη ΔΕΥΑΙ;  Για ποιο... «δομημένο περιβάλλον» μας λένε και δεν το γνωρίζει κανείς; 

Τα... αγόρασαν!

Αποφεύγει βεβαίως η Δημοτική Αρχή να πει το σημαντικότερο: ο δήθεν «Οργανισμός» που έδωσε τα «βραβεία», με τη βαρύγδουπη ονομασία OTA Awards, είναι μια ιδιωτική εταιρία στην οποία δηλώνουν όσοι θέλουν να βραβευτούν για όποιο τους «επίτευγμα», καταβάλλοντας μόλις 250 ευρώ!!!

Με αυτά τα δεδομένα, κακώς που δεν πρότειναν για βράβευση όλη τη δημοτική ομάδα, μέχρι και εκείνη του κ. Γκόντα για τη στήριξη και την ανοχή τους ή τον κ. Μπαρτζώκα για το θαυμαστό χάος στη ΔΕΥΑΙ.

Αυτή η πράξη όμως είναι σκέτη κοροϊδία και προκλητική απόπειρα παραπλάνησης των πολιτών των Ιωαννίνων, ότι δήθεν έχουν μια Δημοτική Αρχή που αναγνωρίζεται το έργο της και βραβεύεται- λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές! 

Η αγορά τριών αυτοκινήτων

Όμως, ο κ. Παπαγεωργίου, φέρει ευθύνη που άφησε ανεξέλεγκτους τους συνεργάτες του, όπως π.χ. στη ΔΕΥΑΙ, με τον Πρόεδρό της και εταίρο τους στη διοίκηση του Δήμου και εκ νέου υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.

Δεν αρκούν όσα εξοργιστικά διαπράχτηκαν στην πιο αμαρτωλή δημοτική επιχείρηση, ο κ. Μπαρτζώκας αποφάσισε να προμηθευτεί, όπως αποκαλύφθηκε, η επιχείρηση τρία αυτοκίνητα τύπου Van, για το προσωπικό. Προκήρυξε διαγωνισμό με προσδιορισμό της «μάρκας» των αυτοκινήτων και μάλιστα σημειώνονταν ότι πρέπει να υπάρχει αντιπροσωπεία τους στα Γιάννινα!

Ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχτηκε, με προσφορά πλέον μόνο από μια εταιρία, οπότε και διατέθηκαν 36.000 ευρώ και προχώρησε η αγορά τους.

• (Τέτοια αγορά αυτοκινήτου αξίας 30.000 ευρώ από συγκεκριμένη εταιρία, αποφάσισε και ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης ένα μήνα πριν από τις εκλογές για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με «φιμέ» τζάμια, με ...αντιιδρωτικά καθίσματα και ένα ...πτυσσόμενο φτυάρι!) 

Στη μέση και η... σύζυγος!

Με την εταιρία όμως που επελέγη από τη ΔΕΥΑΙ, συνεργάζεται η σύζυγος του κ. Μπαρτζώκα, οπότε καθίστανται διάτρητες οι διαδικασίες του διαγωνισμού και η αξιοπιστία του.

Άλλωστε το προβλέπει και ο νόμος που αναφέρεται στην αμεροληψία των διοικητικών οργάνων, τα οποία «...πρέπει να παρέχουν εγγυήσεις αμερόληπτης κρίσης... πρέπει να απέχουν από κάθε ενέργεια ή διαδικασία που συνιστά συμμετοχή στη λήψη απόφασης ή διατύπωση γνώμης ή πρότασης, εφ όσον: ... η ικανοποίηση προσωπικού συμφέροντός τους συνδέεται με την έκβαση της υπόθεσης ή είναι σύζυγοι ή συγγενείς εξ αγχιστείας ...».

Αλλά αυτά δε φαίνεται να απασχολούν τον κ. Μπαρτζώκα, έπρεπε όμως να ενδιαφέρουν τον κ. Παπαγεωργίου και ως νομικό.

Παράνομες μισθοδοσίες

Και να κλείσουμε για σήμερα, υπάρχει πάντοτε σε εκκρεμότητα η βάσιμη αμφισβήτηση της απόφασης για την αμοιβή των Προέδρων του ΟΚΠΑΠΑ κ. Δημ. Πάνου και Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος κ. Γεωρ. Λώλη, αλλά και της αντιπροέδρου του κ. Γιαννούλας Μαμακή.

Κι αυτό διότι η μισθοδοσία πρέπει να αρχίζει από την ημέρα ανάρτησης της απόφασης στη «Διαύγεια» και φυσικά δεν επιτρέπεται να έχει αναδρομική ισχύ, όπως στις περιπτώσεις που αναφέρουμε.

Δηλαδή, πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που κακώς εισέπραξαν, όπως και ο κ. Τσίμαρης, πιθανώς και άλλοι.