Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις και ομιλίες υποψηφίων…

ΠΕΦΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΛΑΙΑ!

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την εκλογική διαδικασία

Κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα τα σχολεία

Επί ποδός η Τροχαία για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

KALPES DHMOTIKES PERIFEREIAKES EKLOGES

• Τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου η σημερινή και όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν μεθαύριο οι αυτοδιοικητικές κάλπες. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες ομιλίες και συγκεντρώσεις, με τα επιτελεία των συνδυασμών στη συνέχεια να προχωρούν σ’ έναν απολογισμό της προεκλογικής περιόδου, αν και η τελική ετυμηγορία θα έρθει την Κυριακή από τους πολίτες. 

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, η προετοιμασία βρίσκεται στην τελική ευθεία. Σε 507 ανέρχονται τα εκλογικά τμήματα στο Νομό Ιωαννίνων, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Σιαράβας (στη σελ. 10 δημοσιεύονται σήμερα τα εκλογικά τμήματα στο Δήμο Ιωαννιτών) και από σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία τους. Εξάλλου, τα σχολεία σήμερα, Παρασκευή και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα παραμείνουν κλειστά, όπως και στις 13 και 16 Οκτωβρίου, σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών.

Επί ποδός η Τροχαία 

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία σε όλη τη χώρα, λόγω της μαζικής μετακίνησης των πολιτών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους

Τα μέτρα θα αναπτύσσονται σταδιακά από σήμερα, Παρασκευή και μέχρι τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, καθώς και από 13 έως 16 Οκτωβρίου, ενώ θα κλιμακωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην διενέργεια εντατικών και στοχευμένων ελέγχων κυρίως σε σημεία, όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα και φαινόμενα επικίνδυνων παραβάσεων, με σκοπό μεταξύ άλλων την τήρηση της νομιμότητας, καθώς και την προστασία οδηγών, επιβατών και πεζών.

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων - Διαβατηρίων

Στο μεταξύ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως εξής:

• Γραφεία Ταυτοτήτων

Αύριο, Σάββατο (08.00 έως 20.00)

Μεθαύριο, Κυριακή (07.00 έως 19.00)

• Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

Αύριο, Σάββατο (08.00 έως 15.00)

Μεθαύριο, Κυριακή (07.00 έως 19.00)

Επισημαίνεται ότι τα Γραφεία Ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν προκειμένου να επιδίδουν-καταχωρίζουν νέα δελτία ταυτότητας, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Γκόντας - Παπαγεωργίου – Μπέγκας 

• Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γκόντας και αντιπροσωπεία υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας». Ο κ. Γκόντας είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, με τον οποίο συζήτησαν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την πρόοδο των έργων, ενώ πέρασε και από όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Τον κ. Γκόντα συνόδευαν οι Στέφανος Μάντζιος, Δημήτρης Μπαράτσας, Νίκος Κάκαβος, Κώστας Ζιάβρας, Νίκος Τσόλης και Φωτεινή Αγγέλη. 

Σήμερα το βράδυ 9 μ.μ. θα κλείσει η προεκλογική εκστρατεία της «Ανεξάρτητης ΔΗμοτικής Πρωτοπορίας» με ομιλία του Ν. Γκόντα στην Πλατεία Πάργης

• Τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», οι οποίοι συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ανδρέα Δημητρίου και με στελέχη της επιχείρησης. Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι η πτηνοτροφία αποτελεί πυλώνα της τοπικής οικονομίας και ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός μία υποδειγματική μονάδα που στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς και τα μέλη και παράλληλα προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας στο καταναλωτικό κοινό. 

• Με τον Αερολιμενάρχη Βασίλη Μητσιμάρη και το προσωπικό του Αεροδρομίου Ιωαννίνων συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών  συμβούλων της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα». Αρχικά έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα πτήσεων του Αεροδρομίου καθώς και την κινητικότητα επισκεπτών στις πτήσεις εξωτερικού. Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις για την στασιμότητα που υπάρχει και τη πορεία ένταξης δρομολογίων πτήσεων Ιωάννινα - Ηράκλειο, καθώς και πτήσεις από Γερμάνια και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως Ολλανδία, Κύπρος κλπ.  Ο κ. Μητσιμάρης ανέφερε πως το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι σε θέση να δεχτεί πτήσεις από το εξωτερικό χωρίς περιορισμούς αρκεί να συμβάλλει η Τοπική  Αυτοδιοίκηση και οι εμπλεκόμενοι Φορείς συλλογικά και ενεργά προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ επισήμανε την σημαντική συμβολή του Θωμά Μπέγκα για την διεθνοποίηση και ανάδειξή του κατά διάρκεια της θητείας του το 2014 - 19.

Συγκέντρωση ΚΚΕ

Προεκλογική συγκέντρωση στο Άλσος πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Πρέντζας υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου και η Όλυ Τσουμάνη υποψήφια δήμαρχος Ιωαννιτών. Χαιρετισμό απηύθυνε η Ανθή Λύγδα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Παρευρέθηκαν ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ, ο Νίκος Έξαρχος, βουλευτής Ιωαννίνων και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους του νομού Ιωαννίνων, ο Αντώνης Πετράκης στο Δήμο Δωδώνης, η Σπυριδούλα Δαρδάνη στο Δήμο Ζίτσας και ο Δημήτρης Ροσιλόβαλης στο Δήμο Πωγωνίου.

«Η ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ ήταν και θα είναι η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της Περιφέρειας Ηπείρου», τόνισε ο Γ. Πρέντζας. Ανάμεσα στα άλλα, προειδοποίησε ότι είναι ζήτημα χρόνου οι Ηπειρώτες να ζήσουν τις καταστροφές της «πνιγμένης» Θεσσαλίας, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή είναι ανύπαρκτα 

«Οι υποψήφιοι της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ είναι όλοι δοκιμασμένοι», τόνισε από την πλευρά της η Όλυ Τσουμάνη. 

Πλιάκος – Ντακαλέτσης - Καψάλης

• Σήμερα, Παρασκευή θα γίνει η κεντρική προεκλογική ομιλία του νυν Δημάρχου Ζίτσας και εκ νέου υποψήφιου Μιχάλη Πλιάκου, στην Ελεούσα. Η ομιλία του κ. Πλιάκου θα λάβει χώρα ώρα 9 μ.μ. στο κέντρο «Αριστογεύσεις» (Λ. Ελευθερίας 62). 

• Σήμερα, Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και η προεκλογική ομιλία του νυν δημάρχου Δωδώνης και εκ νέου υποψήφιου Χρ. Ντακαλέτση. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 8 μ.μ., στο χώρο του εκλογικού κέντρου της παράταξής του «Ενότητας Προοπτικής» που βρίσκεται στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου, επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας. 

• Στους Πωγωνήσιους ετεροδημότες της Αθήνας μίλησε ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος Κώστα Καψάλης. Την εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, άνοιξαν  ο  Πρόεδρος της ΠΣΕ Μάκης Κιάμος και η Α’ Αντιπρόεδρος Μαρίκα Γκόνη που ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Καψάλη και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Γρηγόρης Άμπιρος, ο οποίος δήλωσε την ομόφωνη στήριξη της Ένωσης στον Δήμαρχο ως αναγνώριση του έργου που έχει επιτελέσει στο Δήμο Πωγωνίου.

Για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο Πωγώνι και στους δημότες, έκανε λόγο ο καθηγητής Χειρουργικής Θώρακος του Παν/μίου Αθηνών και Δ/ντής της Πανεπιστημιακής Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» Περικλής Τόμος προλογίζοντας τον κ. Καψάλη. Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «οι ετεροδημότες έχουν το μυαλό και την καρδιά τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, γεγονός που μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς γιατί το Πωγώνι παραμένει «ζωντανό» κι έξω από τα στενά γεωγραφικά όρια». 

Η αυλαία των προεκλογικών ομιλιών κλείνει σήμερα, Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ. με την κεντρική ομιλία του κ. Καψάλη στον Παρακάλάμο.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου

• Στο «μέτωπο» της Περιφέρειας Ηπείρου, τώρα, ο Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε χθες την Ένωση Στρατιωτικών όπου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο Βαγγέλη Τσίμαρη, τον γ.γ. Βασίλη Παππά, τον Ταμία Γιάννη Γκαρτζονίκα και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόφορο Νίκα.

Ο κ. Ριζόπουλος εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το σώμα που έχει ιεραρχία και δομή με στόχο την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων όπως είναι οι φυσικές καταστροφές. Γι’ αυτό άλλωστε είναι ειλημμένη απόφαση, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια να αναλάβει στρατιωτικός όπως είπε. Για τον ίδιο λόγο προτείνει τη διατήρηση του αιτήματος για το επίδομα παραμεθορίου, ωστόσο με προσαρμογή πάνω στις νέες συνθήκες όπως είναι οι ανάγκες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή. 

• Προεκλογική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Πρωτόπαππας θα κάνει η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο», με επικεφαλής τον Ζώη Γαλατά σήμερα, Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ..