Θ’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ;

- Η απάντηση θα δοθεί αύριο στην κάλπη…

- Ο νυν Δήμαρχος Δ. Παπαγεωργίου και ο πρώην Θ. Μπέγκας διεκδικούν τον «θρόνο» του Δημαρχείου

- Τι αναφέρουν στα τελευταία μηνύματά τους

MPEGKAS PAPAGEORGIOY copy

 Μία και… σήμερα για να αναδειχθεί η νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων, η οποία θα κληθεί να καθορίσει τις τύχες και να διαχειριστεί τα μεγάλα ζητήματα και τα εξίσου μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας της Ηπείρου για την επόμενη πενταετία.

Διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου είναι ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ένας εκ των οποίων θα είναι αύριο το βράδυ ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης. Θα απαντηθεί έτσι το ερώτημα για το αν τελικά θα αλλάξει σελίδα ο Δήμος Ιωαννιτών ή όχι.  Στα τελευταία τους μηνύματα χθες το πρωί και οι δύο υποψήφιοι αφενός ζήτησαν από τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και αφετέρου τους κάλεσαν να στηρίξουν καθένας τη δική του παράταξη, υποσχόμενοι ο κ. Παπαγεωργίου ότι θα ολοκληρώσει τα έργα που ξεκίνησαν κατά την τρέχουσα θητεία και ο κ. Μπέγκας ότι θα οδηγήσει την πόλη στο αύριο με όραμα, σχεδιασμό και σύνθεση προτάσεων και ιδεών. 

Υπενθυμίζεται ότι η νέα δημοτική αρχή θα λάβει τη «μερίδα του λέοντος» στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καταλαμβάνοντας 23 από τις 39 συνολικά έδρες, ενώ η παράταξη που θα ηττηθεί θα λάβει μόλις έξι έδρες. 

Κάλεσμα στους Γιαννιώτες

Κάλεσμα στους Γιαννιώτες αφενός να συμμετέχουν στις αυριανές εκλογές και αφετέρου να στηρίξουν την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και τον υποψήφιο δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, απηύθυνε χθες το μέλος της παράταξης Έλενα Σιόντη, η οποία λόγω των περιορισμών στις εμφανίσεις των υποψηφίων, έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, στο πλευρό του κ. Μπέγκα.

Απευθυνόμενη στους πολίτες η κα Σιόντη τόνισε: «Στις 8 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή σας στις κάλπες αναδείξατε την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη στο δήμο Ιωαννιτών, αυξάνοντας μάλιστα τις δυνάμεις της σε σχέση με το 2019. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και δείξατε εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα, στο ψηφοδέλτιο και στον επικεφαλής μας, υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα. Την Κυριακή σας ζητάμε να κάνετε ξανά το ίδιο. Να προσέλθετε στις κάλπες για να επιλέξετε και πάλι την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα». Να εκλέξετε τις άξιες και τους άξιους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους μας. Να αναδείξετε τον Θωμά Μπέγκα, δήμαρχο των Ιωαννίνων».

Όπως σημείωσε, «η συμμετοχή στις εκλογές είναι μια γιορτή της δημοκρατίας. Είναι μια διαδικασία στην οποία η παράταξή μας συμμετέχει με το ήθος και τις αξίες που τη διακρίνουν και σε αυτή τη γιορτή πρέπει να πάρουμε μέρος όλοι μας».

«Δημαρχείο ανοιχτό…»

Παράλληλα, πρόσθεσε τα εξής: «Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» συλλογικά και ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προσωπικά, απευθύνονται σε όλους τους δημότες των Ιωαννίνων χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κομματικές ταμπέλες, μακριά από μικροπολιτικές τακτικές, να στηρίξουν την υποψηφιότητά τους για να γίνει την επόμενη μέρα πράξη η «Ενότητα των Πολιτών» και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μέλλον για τα Γιάννενα του αύριο. Αυτοί είμαστε, αυτό πρεσβεύουμε κι αυτό ζητάμε να επιλέξετε στις 15 Οκτωβρίου. Τη συλλογικότητα, το διάλογο, τη συνεργασία, τη συνδιαμόρφωση προτάσεων, την «Ενότητα Πολιτών». Την καινοτομία, τις ιδέες, το σχεδιασμό, το όραμα για τα «Νέα Γιάννενα» που μας αξίζουν».

Kαταλήγοντας, η κα Σιόντη διατύπωσε τη δέσμευση της παράταξης για «ένα δημαρχείο ανοιχτό που αφουγκράζεται τους δημότες του, τις συλλογικότητες και συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς» και για «ένα δημοτικό συμβούλιο με δημοκρατική λειτουργία που σέβεται τις απόψεις όλων δίνοντας χώρο και λόγο σε όλες τις παρατάξεις και λαμβάνει αποφάσεις συνθέτοντας προτάσεις με μόνο γνώμονα το κοινό συμφέρον».

«Επιλέγουμε δήμαρχο…»

Αντίστοιχο κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση καθώς και για τη στήριξη του Δημήτρη Παπαγεωργίου για το αξίωμα του δημάρχου απηύθυνε χθες και η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή». 

Το μήνυμα του κ. Παπαγεωργίου μετέφερε ο Καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Βλάχος, τονίζοντας τα εξής: «Η παράταξή μας έδωσε μία προεκλογική μάχη με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και συνέπεια στις αρχές και τις αξίες της. Την Κυριακή επιλέγουμε δήμαρχο. Καθορίζουμε τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και ορίζουμε τις τύχες της πόλης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Συγκρίνουμε πρόσωπα και  πολιτικές. Η παράταξή μας είναι σαφής και συγκεκριμένη. Δεν διεκδίκησε χρίσματα, δεν ζήτησε κομματικές στηρίξεις, δεν θέλησε να ρίξει γέφυρες με παράκεντρα. Έμεινε προσηλωμένη στις αρχές της. Ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη. Στηρίζεται στους πολίτες και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες».

Ο κ. Βλάχος επισήμανε ότι η παράταξη τέσσερα χρόνια δεν δημιούργησε φέουδα, δεν βάφτισε την αδράνεια διαβούλευση, παρήγαγε έργο σε όλη την έκταση του Δήμου, ενώ παράλληλα είχε την τόλμη να κάνει πρώτη την αυτοκριτική της και να μιλήσει και για όσα δεν κατάφερε όσο καλά θα ήθελε. «Δεν ωραιοποίησε το παρελθόν όπως κάνουν άλλοι ακόμη και σήμερα», ανέφερε με νόημα.

Τα… ερωτήματα!

Καταλήγοντας, διατύπωσε μία σειρά από… ρητορικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θέλουμε να παραμείνουμε σε σταθερή τροχιά ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, να αποπερατωθεί το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου και να αποτελέσει ένα σύγχρονο δημαρχείο, να περάσει το στρατόπεδο Βελισσαρίου στην πόλη, να κάνουμε τα Γιάννενα κλιματικά ουδέτερη πόλη, υπόδειγμα στην Ευρώπη; Θέλουμε έναν δήμο που θα υπηρετεί τους πολίτες με τις όποιες αδυναμίες και θα λογοδοτεί στους πολίτες ή μια δημοτική αρχή που θα άγεται και θα φέρεται από παράκεντρα; Θέλουμε έναν δήμαρχο που στους λίγους μήνες που δοκιμάστηκε έδωσε δείγματα γραφής, αποτελεσματικότητας και εργατικότητας; Αυτά είναι τα ερωτήματα πριν την κάλπη».