Ενώ μέχρι πρόσφατα οι Αλβανοί πρωταγωνιστούσαν στις υποθέσεις ναρκωτικών, τώρα…

ΚΑΙ ΟΙ 5 ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ!

Συνελήφθησαν σε Άρτα, Γιάννενα, Θεσπρωτία, ενώ… φρένο έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. στην Εγνατία Οδό σε φορτίο κάνναβης αξίας 200.000 ευρώ!

PERIPOLIKO XEIROPEDES

• Μάχη δίχως τέλος είναι αυτή που δίνουν οι διωκτικές Αρχές όλης της Ηπείρου κατά κυκλωμάτων αλλά και μεμονωμένων διακινητών ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι εξακολουθούν απτόητοι την παράνομη δραστηριότητά τους.

Επιτυχίες σημειώνουν σε σταθερή βάση οι υπηρεσίες της Δίωξης και της Ασφάλειας συλλαμβάνοντας άτομα για κατοχή χασίς κυρίως και διάθεσή του στην τοπική αγορά. Ωστόσο, το εμπόριο συνεχίζεται. Μάλιστα, τα στοιχεία της Αστυνομίας που αφορούν στο τελευταίο διάστημα δείχνουν κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Οι πιο πρόσφατα συλληφθέντες για ναρκωτικά ήταν σχεδόν όλοι συμπατριώτες μας, τη στιγμή που παλιότερα πρωταγωνιστούσαν αλλοδαποί και κυρίως Αλβανοί, οι οποίοι έφερναν «εμπόρευμα» από τη γειτονική χώρα. Πρόκειται για γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες καλούνται να διερευνήσουν τα ακριβή του αίτια.  

Πέντε για κατοχή

Καθημερινοί είναι οι έλεγχοι και οι δράσεις των υπηρεσιών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την πάταξη της διάδοσης των ναρκωτικών, καθώς στην περιοχή μας δεν σταματάει ποτέ το παράνομο εμπόριο. 

 Κάπως έτσι, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα σε όλη την Ήπειρο για κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, δύο άτομα συνελήφθησαν στην Άρτα από την τοπική Ασφάλεια, δύο στα Γιάννενα από την Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και ένα άτομο στη Θεσπρωτία από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά χάπια. Εκείνο πάντως που προβληματίζει είναι πως όλοι οι συλληφθέντες το τελευταίο διάστημα είναι ελληνικής καταγωγής κι αυτό επειδή τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν αλλοδαποί διακινητές, κυρίως Αλβανοί.

Με φορτίο κάνναβης

Συμπατριώτης μας είναι και ο 50χρονος διακινητής ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη ενώ κινούνταν στην Εγνατία Οδό, κοντά στη Δωδώνη μεταφέροντας με όχημα 70 κιλά και 400 γραμμάρια κάνναβης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει, εντόπισαν τον δράστη να κινείται στην Εγνατία. 

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα που οδηγούσε βρήκαν τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης διαμοιρασμένη σε 64 αυτοσχέδιες συσκευασίες. Η συνολική αξία των ναρκωτικών που βρέθηκαν κυμαίνεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, από 140.800 ευρώ έως και 211.200 ευρώ. Ο 50χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών της Πάτρας συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση. 

Κι άλλος για διακίνηση!

Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σχηματίστηκε σε βάρος ενός αλλοδαπού ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Δίωξης. 

Ειδικότερα, ο δράστης εντοπίστηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες και ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους 1,8 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα»), βάρους 3,9 γραμμαρίων, 42 ναρκωτικά χάπια και 16 τμήματα ναρκωτικών χαπιών και 300 ευρώ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΣΤΟΠ στην Κακαβιά

Σε άλλα νέα από το αστυνομικό δελτίο, δεν μπόρεσε να περάσει το συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ιωαννίνων. 

Ειδικότερα, ο δράστης επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των φιλανδικών αρχών για «διακίνηση ναρκωτικών». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. 

Χρωστούσαν ποινές 

Δύο αναζητούμενοι συνελήφθησαν σε περιοχές της Ηπείρου. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Φιλιατών συνέλαβαν αλλοδαπό που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών από το Β΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών για ενδοοικογενειακή βία. 

Εξάλλου, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας συνελήφθη ένα άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. 

…Και για ραδιοσταθμό!

Τέλος, στην Πρέβεζα συνελήφθη χθες από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας ένα άτομο επειδή ύστερα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει ερασιτεχνικό σταθμό ασυρμάτου, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή. 

Ο ραδιοερασιτεχνικός εξοπλισμός κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.