Ισχυρό «εργαλείο» αυτό το διάστημα είναι οι σχολικές εκδρομές…

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

Πληρότητα στα καταλύματα ενόψει Χριστουγέννων

• Τι τόνισε χθες στον «Π.Λ» ο πρ. Πρόεδρος Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης

EKDROMES MOLOS LEOFOREIA

• Ψηλά στη λίστα του τουριστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται με το ξεκίνημα του Δεκεμβρίου και πάλι τα Γιάννενα, καθώς αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες, παρά την εικόνα διάλυσης που έχει επιφέρει στην πόλη η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Πρωτόγνωρη είναι η δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κόλπους των ντόπιων αλλά και των αποδήμων από την παγερή αδιαφορία από πλευράς Δήμου για την επίλυση βασικών προβλημάτων της πόλης αλλά και για το γεγονός της παντελούς έλλειψης μέχρι στιγμής σχεδιασμού για τον στολισμό της, αλλά και της οργάνωσης εκδηλώσεων ενόψει Χριστουγέννων. 

Ο Στ. Σιούτης 

Τη δυσαρέσκεια του κλάδου του, αλλά και των επισκεπτών στην πόλη για την καθυστέρηση από τον Δήμο για τον ελλιπή στολισμό, αλλά και για το ότι δεν στήθηκε ακόμη χριστουγεννιάτικο δέντρο, μετέφερε χθες με δηλώσεις του στον «Π.Λ» εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων το μέλος και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Στάθης Σιούτης. 

Υποστήριξε ότι ο στολισμός της πόλης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί ούτε στους κεντρικούς δρόμους, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το τι προτίθεται ο Δήμος να κάνει ή πότε θα γίνουν οι πολιτιστικές δραστηριότητες από το Πνευματικό Κέντρο. Ας σημειωθεί ότι στις περισσότερες πόλεις της χώρας έχει ήδη γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων ενόψει Χριστουγέννων, με το άναμμα του δέντρου, έχουν διαφημίσει τις εκδηλώσεις τους σε τουριστικά πρακτορεία και υπάρχει προβολή τους από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Στα Γιάννενα ακόμη… κοιμούνται σε ύπνο βαθύ και δεν φαίνεται να υπάρχει προγραμματισμός κάποιας δραστηριότητας που θα εξασφαλίσει αξιόλογη επισκεψιμότητα.  

Αυξημένο το ενδιαφέρον…

Παρά τα μείζονα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη με τον οδοφωτισμό, την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και με τις θέσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην παραλίμνιο περιοχή, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον επισκεπτών από κάθε γωνιά της χώρας και του εξωτερικού, ώστε να επιλέξουν τα Γιάννενα και τον Νομό για τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. 

Όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Στ. Σιούτης, οι προκρατήσεις στα καταλύματα για τα Χριστούγεννα είναι στο 90% και υπάρχουν κάποια κενά δωμάτια, αλλά υπάρχει η βεβαιότητα ότι σε Γιάννενα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Τζουμέρκα και Κόνιτσα η πληρότητα θα αγγίξει το 100%! Σε χαμηλότερο επίπεδο (60-70%) είναι έως τώρα οι προκρατήσεις για την Πρωτοχρονιά, ωστόσο και εκεί η πληρότητα θα αυξηθεί. Όσο για τις τιμές, τα καταλύματα στο Νομό προσφέρονται για όλα τα βαλάντια.

Οι σχολικές εκδρομές…

Παράλληλα, ο Στ. Σιούτης χαιρέτισε την έναρξη των εκπαιδευτικών εκδρομών που αποτελούν ανάσα για τον τοπικό τουρισμό, λόγω και του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Τα Γιάννενα αποτελούν αγαπημένο προορισμό για μαθητές όλων των βαθμίδων, λόγω της εύκολης προσβασιμότητας, της πλούσιας ιστορίας της περιοχής, των σπουδαίων μνημείων και του εξαιρετικού φυσικού κάλλους. 

Επίσης, η πόλη αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους μαθητές λόγω της… σύγχρονης τοπικής κουζίνας και κυρίως της νυχτερινής διασκέδασης, ενώ τα ξενοδοχεία της Ηπείρου κατακτούν την υψηλότερη θέση στον δείκτη των δωματίων, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ. 

Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, υπάρχει μεγάλη ζήτηση στο κομμάτι των σχολικών εκδρομών, ενώ ανέφερε ότι πολλά νέα τουριστικά γραφεία ζητούν δωμάτια για τις εκδρομές, αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν γιατί εδώ και χρόνια τα έχουν κλείσει με συμβόλαια άλλα τουριστικά γραφεία. Τα σχολεία που εκδράμουν στα Γιάννενα προέρχονται κυρίως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Νησιά Αιγαίου και αλλού. 

Μέχρι τα τέλη Απριλίου θα είναι συνεχής η ροή των εκδρομών από γυμνάσια- λύκεια της χώρας στα Γιάννενα, ενώ θα ακολουθήσουν οι εκδρομές των δημοτικών σχολείων, όπου οι μαθητές συνοδεύονται από τους γονείς τους…

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ