Από νέο Δήμαρχο Ιωαννίνων και επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ηπείρου…

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!

Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: Σαν μια γροθιά θα διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα…

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Διδασκόμαστε από τυχόν λάθη, γινόμαστε καλύτεροι…

MASTERING YOUR SKILLS

• Μια νέα χρονιά ξημερώνει τη Δευτέρα, με μεγάλες προκλήσεις, αλλά και προσδοκίες τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο! 

Το 2023 μας αποχαιρετά με ανάμεικτα συναισθήματα, κυρίως αρνητικά, αφού η χώρα μας δοκιμάστηκε σκληρά (πλημμύρες, πυρκαγιές, το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως και από μια σειρά άλλων τραγικών περιστατικών). 

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές κλίμα, κληθήκαμε να αποφασίσουμε και για νέες Αρχές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες θα διοικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες για την επόμενη πενταετία!

Έτσι λοιπόν από μεθαύριο, Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου, αναλαμβάνουν καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας και ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης. Η αποστολή τους δεν θα είναι καθόλου εύκολη, τα προβλήματα είναι πολλά και συσσωρευμένα, οι χρηματοδοτήσεις περιορισμένες, γι’ αυτό και θα πρέπει σύντομα να προσαρμοστούν στις δύσκολες αυτές συνθήκες και να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν οι πολίτες στις εκλογές του περασμένου Οκτώβριου. Στο πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, προχώρησαν και σε δεσμεύσεις προς τους πολίτες. Τώρα εάν θα τις τηρήσουν, αυτό μένει να φανεί στην πράξη!

Ο Θ. Μπέγκας 

Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προσδοκιών στέλνει ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, ο οποίος βέβαια με την ανάληψη των καθηκόντων του θα πρέπει να… βουτήξει στα βαθιά! Η πόλη των Ιωαννίνων αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, κυρίως ως προς τα θέματα καθημερινότητας, γι’ αυτό και ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να ιεραρχήσει σωστά τις προτεραιότητες!

Βέβαια, στο μήνυμά του στάθηκε στην καλή συνεργασία και ευχήθηκε «η νέα χρόνια να είναι μια αφετηρία για συνεργασία και κοινές προσπάθειες ώστε να προωθήσουμε τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Το 2024, επιθυμία και προσδοκία μου είναι όλοι οι φορείς, αλλά και οι ενεργοί πολίτες, να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε «σαν μια γροθιά» λύσεις για τα μεγάλα θέματα της περιοχής μας.  Είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχουμε αποτελέσματα».

Και απευθυνόμενος στους συμπολίτες τόνισε ότι η πόρτα του Δημαρχείου από την 1η Γενάρη του 2024 θα είναι πάντα ανοιχτή. 

«Θέλω να γνωρίζετε ότι θα παλεύουμε συνεχώς να κάνουμε ότι καλύτερο κι ότι περισσότερο μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Το 2024 είναι η πρώτη χρονιά της νέας Δημοτικής Αρχής, πιστεύω όμως ότι θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδιασμού μας. Δέσμευση δική μου και όλων των συνεργατών μου είναι να εργαστούμε άοκνα για να υπηρετήσουμε τον πανέμορφο τόπο μας και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας…», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ο Αλ. Καχριμάνης 

Για τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο εύκολα, αφού δεν υπάρχουν αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης. Για τον ίδιο, το 2023 αφήνει θετικό αποτύπωμα, κάνοντας λόγο για έναν χρόνο πολύ καλύτερο από τους προηγούμενους!

Όπως ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του «στη διάρκεια του 2023 έκλεισαν σημαντικές εκκρεμότητες στην Ήπειρο. Έργα ολοκληρώθηκαν, κοινωνικές δομές ενισχύθηκαν, δημιουργήθηκαν ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομία, νέες παραγωγικές δραστηριότητες  εξελίχθηκαν.

 Το  ΕΣΠΑ Ηπείρου έκλεισε με απόλυτη επιτυχία και παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για νέες μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε κοινωνικές δράσεις, για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις, για την άμβλυνση των διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων».

Βέβαια, αν και σπάνια προχωρά σε αυτοκριτική, αυτή τη φορά ο Αλ. Καχριμάνης παραδέχτηκε ότι ενδεχομένως σε κάποιους τομείς να μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. «Το βέβαιο είναι ότι  παλέψαμε για τα πάντα και δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Διδασκόμαστε από τυχόν λάθη, γινόμαστε καλύτεροι, αποκτούμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δεν κάναμε και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση σε ο, τι αφορά την πρόοδο της Ηπείρου», τόνισε και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Είμαστε ευγνώμονες στον Ηπειρωτικό λαό που μας τίμησε και μας ανέθεσε ξανά την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σήμερα μπορώ να διαβεβαιώσω την καθεμία και τον καθένα σας ξεχωριστά, ότι με τους συνεργάτες μου θα κάνουμε το καλύτερο για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Υποδεχόμαστε, λοιπόν, το 2024 με αισιοδοξία. Με όπλο μας την αλήθεια, το σχέδιο και την όρεξη για δουλειά».

Κλείνοντας ευχήθηκε υγεία, χαρά και ελπίδα σε όλες τις Ηπειρώτισσες και τους Ηπειρώτες, είτε κατοικούν στην Ήπειρο, είτε βρίσκονται ξενιτεμένοι. Υπομονή σε όσους αντιμετωπίζουν δοκιμασίες,  δύναμη σε εκείνους που βρίσκονται αντιμέτωποι με απροσδόκητες καταστάσεις.