Ακόμη και μέλη της οικογένειας Τραμπ επενδύουν στον τουρισμό…

«ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ!

Η σύλληψη Γκόρο ένα ακόμη καλοστημένο σήριαλ…

«Από την παράταξη Μπελέρη να είναι ο προσωρινός δήμαρχος Χειμάρρας…»

XIMARA

• Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην γειτονική Αλβανία, με το πολιτικό σκηνικό να έχει πάρει φωτιά! Μήλον της έριδος φαίνεται πως αποτελούν τα τουριστικά φιλέτα στο παραλιακό μέτωπο με την Κυβέρνηση Ράμα να επιχειρεί να υφαρπάξει ελληνικές περιουσίες με κάθε τρόπο, εξυπηρετώντας ισχυρά οικονομικά συμφέροντα! 

Εξάλλου, ούτε η σύλληψη Μπελέρη ήταν τυχαία, ούτε φυσικά όλα όσα διαδραματίστηκαν με μια δίκη – παρωδία, με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, ο οποίος θα αποτελούσε μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια των εκλεκτών του «καθεστώτος Ράμα». Μάλιστα όλα όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, τόσο στην Αλβανία, όσο και στην Ελλάδα εξηγούν εν πολλοίς την στάση του Αλβανού Πρωθυπουργού, αφού στο κάδρο έχει μπει ακόμη και η οικογένεια Τραμπ, η οποία «πρωταγωνιστεί» σε μεγάλη τουριστική επένδυση στο νησί Σάσων. Ας σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες μέρες πρώτο θέμα αποτέλεσε η έντονη ενόχληση του Έντι Ράμα όταν ρωτήθηκε από Αλβανίδα δημοσιογράφο για την επένδυση στο εν λόγω νησί από τον γαμπρό του πρ. Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ.

Σύλληψη και φυλάκιση Γκόρο!

Οι εξελίξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Το Σάββατο μετά από καταγγελίες ακολούθησε η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο που ασκεί καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας, η οποία έγινε με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας του SPAK. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr το Ειδικό Δικαστήριο χθες αποφάσισε τη φυλάκισή του. Ο Γκόρος κατηγορείται για κατάχρηση του καθήκοντός του σε δύο περιπτώσεις, αλλοτρίωση δύο ακινήτων στους Δρυμάδες, συνολικής επιφάνειας 10592 τμ, όπου ο τελικός δικαιούχος της γης ήταν ο επιχειρηματίας Artan Gaçi, πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Γκόρο, ανέφερε ότι πρόκειται για «κινήσεις μαριονέτας σε θέατρο σκιών που επιδιώκουν να δυναμώσουν τον Ράμα στη Χειμάρρα»!

 Ποιος θα αναλάβει Δήμαρχος;

Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι φιλοκυβερνητικά μέσα της Αλβανίας μετέδωσαν πως η διοίκηση του Δήμου θα περάσει στα χέρια ενός εκ των δύο αντιδημάρχων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 29 Μαρτίου και να αποφασίσει με ψηφοφορία ποιος εκ των Blerina Bala και Pervin Gjikuria, θα ηγηθεί του Δήμου της Χιμάρας μέχρι τις νέες εκλογές.

Όπως τονίζεται η άνευ προηγουμένου γκάφα του Gjikuria κατά τη θητεία του ως Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, να χάσει 100 διαβατήρια τα οποία έπρεπε να παραδώσει στην Αλβανική Πρεσβεία στα Τίρανα και είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή του και της Πρέσβειρας, τον καθιστούν λιγότερο πιθανό σε σχέση με την Blerina Bala για την ανάληψη της θέσης του δημάρχου. Την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Χιμάρας ελέγχει το Σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο ανέδειξε 9 δημοτικούς συμβούλους με το ψηφοδέλτιο του ενώ η αντιπολίτευση εξέλεξε 7. Οι υπόλοιποι 5 είναι εκλεγμένοι από κόμματα δορυφόρους με τους περισσότερους να υπηρετούν την γραμμή του σοσιαλιστικού κόμματος.

Οι δημοτ. σύμβουλοι της παράταξης Μπελέρη

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, παρέμβαση έκαναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπελέρη  στο Δήμο Χειμάρρας, καταθέτοντας μάλιστα δημόσια ορισμένα ερωτήματα, όπως μεταξύ άλλων: 

«• Γιατί η εισαγγελία του SPAK περίμενε τόσους μήνες  για να συλλάβει τον Γκόρο; Μήπως περίμενε να τελειώσει η δίκη στο Συνταγματικό Δικαστήριο;

• Γιατί η εισαγγελία του SPAK δεν συνέλαβε και τον Artan Gatsi, σύζυγο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Xhacka υπέρ του οποίου έγινε η πλαστογραφία για την οποία κατηγορείται ο Γκόρος;

• Γιατί η εισαγγελία του SPAK δεν συνέλαβε και αυτούς που έδωσαν στον Artan Gatsi, σύζυγο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Xhacka το καθεστώς του στρατηγικού επενδυτή για ένα ακίνητο που απέκτησε με πλαστογραφία;».

Και προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι: «Όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία του Φρ. Μπελέρη, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023. Δεν μπορεί να είναι άσχετος με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή εκτός του δήμου της Χειμάρρας. Οι Χειμαρριώτες θέλουμε για δήμαρχο αυτόν που ψηφίσαμε και όχι τον αρεστό του Ράμα».