ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Οι διαβάσεις των ΑμεΑ…
Θέλοντας η στήλη να συμβάλει στο «συμμετοχικό διαγωνισμό» του Δήμου Ιωαννιτών, καταθέτει δύο προτάσεις. Η μία ανέξοδη: Το ενδιαφέρον για τους ΑμεΑ να εκδηλωθεί άμεσα με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από τις διαβάσεις που υπάρχουν ήδη. Η δεύτερη, να διαθέσει ένα κονδύλι, αν όχι στο σύνολό του, ο Δήμος για τον καθαρισμό από τις προσόψεις των κτιρίων της πόλης των συνθημάτων, ώστε να εκλείψει αυτή η αθλιότητα που υπάρχει σήμερα.
Α.
Διγλωσσία…
Βγαίνει ο Συνήγορος του Δημότη και ανακοινώνει ότι το νερό θα το πληρώνουν εκείνοι που το χρησιμοποιούν δηλαδή οι ενοικιαστές και όχι οι ιδιοκτήτες! Με ανακοίνωσή του ο κ. Χρυσοστόμου της ΔΕΥΑΙ για τη ρύθμιση των χρεών προς την επιχείρηση αναφέρει ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη ο οποίος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τις δόσεις αν φύγει ο ενοικιαστής! Δηλαδή; Η ΔΕΥΑΙ πώς προστατεύει τους ιδιοκτήτες; Πάντως να απαλλάσσεται της ευθύνης  εκείνος που χύνει το νερό είναι ανήκουστο. Πρέπει να λύσουν το πρόβλημα άμεσα. Τι θα πει ότι αυτό ισχύει μόνο για τη ΔΕΗ που είναι δημόσια επιχείρηση; Η ΔΕΥΑΙ έχει τα ΑΦΜ των ενοικιαστών. Ας ακολουθήσει την ίδια τακτική κι ας τα εισπράξει μέσω της Εφορίας… Αρκετά βαρίδια έχουν όσοι εισπράττουν ένα μικρό ενοίκιο.
Θ.
Όλοι δεινοπαθούν!
Μόνο για τα ΑμΕΑ είναι αφιλόξενη η πόλη μας; Το πώς σχεδιάστηκαν οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και σε ποια κατάσταση βρίσκονται μάλλον δεν αποτελούν μοντέλο για μίμηση. Υπάρχουν γειτονιές που νομίζεις ότι... πετάχτηκαν τα σπίτια από ψηλά και έπεσαν όπου έτυχε! Είναι πολύ τυχεροί όσοι έχουν κοντά τους ένα χώρο πρασίνου. Η μεγάλη κυκλοφορία των ΙΧ, λόγω κακού σχεδιασμού των ΜΜΜ, κάνουν απελπιστική την κατάσταση. Θόρυβοι, κορναρίσματα, μηχανές που τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες και εκπέμπουν τρομακτικούς θορύβους, κανένας σεβασμός στις διαβάσεις πεζών και η τροχαία απούσα. Καθένας οδηγεί όπως θέλει, ακόμη και ανάποδα στην κυκλοφορία. Οι ράμπες των πεζοδρομίων και όταν υπάρχουν είναι κλεισμένες από τα αυτοκίνητα… ΑμΕΑ, υπερήλικες, μητέρες με καρότσι αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης βλέπει και κρίνει…
MAT
«Εγώ είμαι η Ευρώπη…»
Τo ΔΝΤ δημοσιοποίησε και νέα έκθεση για τα λάθη που έκανε στην Ελληνική διάσωση! Λόγω τύψεων επιμένουν τώρα στη μείωση του ελληνικού χρέους; Αυτοί προτείνουν όχι στην επιμήκυνση αλλά επιλέγουν τη μείωση. Έλα όμως που ο Σόιμπλε βροντοφωνάζει με κάθε ευκαιρία «εγώ είμαι η Ευρώπη και εγώ αποφασίζω» και σχεδιάζει τα πλεονάσματα της Ελλάδας για τα επόμενα δέκα χρόνια… Τραγικό και απαράδεκτο για την υποτιθέμενη ενωμένη Ευρώπη  να κάνει κουμάντο ένας και μάλιστα Γερμανός! Το ύφος του μας φέρνει πολύ πίσω και μας ξυπνάει μνήμες  άλλων εποχών… Αν δεν περιοριστεί στο ρόλο του  η Ευρώπη δεν θα αλλάξει ποτέ νοοτροπίες και δεν θα γίνει η Ευρώπη των λαών.
Θ.
Απογοητευτικές εικόνες…
Στην… αντεπίθεση πέρασε ο Γι­άννης Καραμπίνας μετά την ανακοίνωση του ΠΕ­ΑΚΙ για την δη­μιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου στην Ανατολή. Σε ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει τις «αναβαθμισμένες» όπως τις χαρακτηρίζει, υπηρεσίες που παρέχονται στο γυμναστήριο του Κλειστού στο ΕΑΝΚΙ προς τους αυριανούς αθλητές των Εθνικών ομάδων Μπάσκετ - Βόλλεϋ – Χάντμπολ, οι ομάδες των οποίων πληρώνουν και ενοίκιο για τη χρήση τους. Η αλήθεια είναι πως οι φωτογραφίες των οργάνων γυμναστικής που ανάρτησε ο περιφερειακός σύμβουλος (φωτό) είναι απογοητευτικές. Καλό είναι λοιπόν η νέα Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ να ασχοληθεί άμεσα και σοβαρά με το θέμα και να δρομολογήσει παρεμβάσεις.
Κ.Α.

Τόσο… σούσουρο πια!

Ολόκληρο… σούσουρο προκάλεσε χθες μια αποστροφή της Άννας Ασημακοπούλου σε τηλεοπτικό πάνελ. Κληθείσα να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1, η βουλευτής της Ν.Δ. είπε κάποια στιγμή πως «αυτή ήταν η πλατφόρμα του Σουλτς που τον ήπιε τελείως»! Χρησιμοποίησε μια φράση, ακατάλληλη μεν για πολιτική συζήτηση, την οποία όμως πολλοί έχουμε στο καθημερινό μας γλωσσικό «μενού» και έπεσαν να τη φάνε! Προς τιμήν της πάντως, με ανάρτησή της στο Facebook η Άννα αναγνώρισε το «λάθος» γράφοντας: «Ατυχής η έκφραση. Ανθρώπινα, συγγνώμη»! Εδώ άλλοι κάνουν σημεία και τέρατα, αυτό μας πείραξε…
Κ.Α.

* * *

Πάντα είμαστε άπληστοι!
Πάντα άπληστοι είμαστε! Και τώρα δεν μας έφθαναν ένα και δύο μνημόνια θέλαμε και τρίτο και μπορεί να μας έρθει και το τέταρτο! Όσο για τα μέτρα όσο πιο δυσβάσταχτα γίνονται τόσο περισσότερο εδραιώνει τη θέση της η κυβέρνηση. Απλά δίνει τις δικές της εξηγήσεις και συνεχίζει να μας κυβερνάει και να αποφασίζει για μας! Είναι αυτή που καθυστερούσε το 2015 να κλείσει τη συμφωνία λέγοντας παράλογες δικαιολογίες και γι’ αυτό το «πάπλωμα» ακρίβυνε απελπιστικά και τώρα μας πλάκωσε και δεν το αντέχουμε. Αν κάνουμε έναν απολογισμό για το πόσα πρόσθετα μέτρα μας επέβαλαν μετά το ’15 θα μας πιάσει απελπισία. Πιστέψαμε ότι επιλέγοντας τον Τσίπρα για να πάρει τόσο σοβαρές αποφάσεις θα μας οδηγούσε στην έξοδο από την ξενόφερτη κρίση…
Χωρίς αντιδράσεις…
Σε όλα όσα υποσχέθηκε απέτυχε! Στο μόνο που πέτυχε είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό τέτοια μέτρα και να μην έχει μεγάλες αντιδράσεις. Κάποιες πορείες και μετά η σιωπή. Αυτό βολεύει και τους εντολείς μας που λένε ό,τι τους κατέβει στο μυαλό, σκληραίνουν κάθε φορά τη στάση τους και μετά την αποδοχή και των νεώτερων προτάσεών τους φεύγουν για να ξανάρθουν με περισσότερες και σκληρότερες απαιτήσεις. Και κάθε φορά η κυβέρνηση υποχωρεί και τα μέτρα πέφτουν βροχή επάνω στους μη έχοντες. Γιατί οι έχοντες δεν κράτησαν εδώ τα χρήματά τους. Ακόμη και πτωχευμένες επιχειρήσεις που απέλυσαν τους εργαζόμενους και έριξαν ακόμη και την Εφορία, έχουν πλούσιους τους τέως επιχειρηματίες. Και αυτό κάνει ότι δεν το αντιλαμβάνεται η «κυβέρνηση της Ελπίδας».
Προκάλεσε σύγχυση!
Μετά το Δημοψήφισμα θα έλεγε ο Τσίπρας στους ξένους ότι έχει πρόσφατη εντολή του Ελληνικού λαού για να διαπραγματευθεί μια έντιμη λύση προς όφελος και των δύο πλευρών. Και τι έγινε; Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ΟΧΙ! Και το κείμενο που πήραν μαζί τους για τη διαπραγμάτευση σε τι αναφέρονταν; Η Ε.Ε. εκείνη την ώρα δεν είχε κανένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο ούτε είχε την έγκριση κανενός ευρωπαϊκού οργάνου, τότε επάνω σε ποιο κείμενο είπαν όχι οι Έλληνες και επάνω σε ποιο κείμενο αντέστρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ ο Τσίπρας; Τελικά ποια ήταν η σημασία του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το οποίο ξοδεύτηκαν όχι και λίγοι πόροι;  Μπέρδεψαν το ΟΧΙ και το ΝΑΙ και μας πήρε τελικά το ποτάμι…
Τόση επιπολαιότητα…
Πρώτα έβαλε ένα δυσνόητο ερώτημα στο λαό και δεν ρώτησε αν θέλουν οι Έλληνες να είναι μέσα ή έξω από την Ε.Ε. Μήπως εκείνος κατάλαβε γιατί τους υποδείκνυε να ψηφίσουν ΟΧΙ; Και έφερε τελικά ένα ολοκαίνουργιο μνημόνιο χειρότερο απ’ το παλιό αφού έδωσε το χρόνο στον κάθε Σόιμπλε να προετοιμάσει τα μεγάλα αδιέξοδα της χώρας… Και όλα αυτά τα ζήσαμε στην πράξη. Ακόμη και τις τράπεζες έκλεισαν… Αλλά μας τάιζε για αρκετούς μήνες με αξιοπρέπεια. Και στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο όλοι τους έκλαιγαν το... μακαρίτη σαν τεθλιμμένοι συγγενείς. Αλήθεια τι ακριβώς θρηνούσαν εκείνο το βράδυ; Πάντως το κατάπιαν και αυτό. Βλέπεις η καρέκλα έχει τόσα προνόμια!
Θεανώ Βλάχου