Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μία χαρά τα περίπολα!

 Δεν ξέρουμε αν προκαλεί… ανασφάλεια στους στρατιωτικούς η εξαγγελία ότι θα κάνουν περίπολα δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, όμως δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα. Περίοδο ειρηνική διανύουμε, οπότε γιατί να μη βοηθήσει ο Στρατός στην προστασία των δασών μας, αφού έχει ευχέρεια χρόνου; Aς δουν τα περίπολα ως υπηρεσία και ευκαιρία για άσκηση! Διαφωνούμε δε με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ότι τα οχήματα που διαθέτουν δεν είναι κατάλληλα. Μία χαρά είναι τα τζιπάκια τους για περιπολίες στα δάση. Όπου γενικά έχει και σκιά και δροσιά, άρα δεν χρειάζεται πια και τόσο ο κλιματισμός. Δε θα κάθονται όλη μέρα στον ήλιο! Επίσης και ο Στρατός κομμάτι του κρατικού μηχανισμού είναι, οπότε όπου χρειάζεται πρέπει να συμβάλει…

Κ.Α.

Τα καραβάκια…

Παλιά λεωφορεία των ΚΤΕΛ θυμίζουν κάποια καραβάκια που εκτελούν δρομολόγια από και προς το Νησί της λίμνης Παμβώτιδας, επισημαίνουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» σε ανάρτησή τους, προσθέτοντας ότι κάποια άλλα έχουν αφεθεί στη τύχη τους και σκουριάζουν σε διάφορα σημείας της λίμνης όπως στη Ντραμπάτοβα.  Η αλήθεια είναι ότι όσοι πηγαίνουν βόλτα στο νησί θα προτιμούσαν αντί να κάθονται μέσα, να απολαμβάνουν τη θέα της λίμνης σε ένα κατάστρωμα. Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε να αναβαθμιστούν τα καραβάκια. Ως τότε…

Ν.Γ.

Διαφάνεια σε όλα…

 Πολλοί είναι οι πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας που, με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, είτε με την έκπτωση δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων από το αξίωμά τους, είτε με τη δέσμευση λογαριασμών του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ, υποστηρίζουν ότι χρειάζεται διαφάνεια σε όλα. Σαφώς χρειάζεται διαφάνεια και υπεύθυνη στάση και θέση. Ας φροντίσουν και οι τοπικοί άρχοντες και οι πολίτες να πορευτούν με ενότητα και αποφασιστικότητα, για το καλό του τόπου. 

Η.Μ.

Θα είχε ενδιαφέρον…

Στη ματαίωση της τελευταίας προεκλογικής εκδήλωσης που ήταν προγραμματισμένη για χτες προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ λόγω ασθένειας της βουλευτή Επικρατείας Έλενας Ακρίτα που επρόκειτο να μιλήσει στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος. Πάντως, θα είχε ενδιαφέρον η ομιλία ενός κορυφαίου κομματικού στελέχους όπως η Έλενα Ακρίτα, η οποία ήταν εξ’ αυτών που είχαν ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Βέβαια, οι καιροί αλλάζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια ανακωχή από το Συνέδριο που έγινε τον Φεβρουάριο και μετά!

Ν.Γ.

Έφερε… φουρτούνα!

 Τι… φουρτούνα επιφύλασσε ο δικός μας Σάκης Οικονόμου στους συντρόφους του, του ΣΥΡΙΖΑ λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές; Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 με αφορμή τη συζήτηση περί του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, άφησε σαφείς υπόνοιες για περίεργες «συναλλαγές» πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Νίκου Βούτση και Γιώργου Βαρεμένου. Ειδικά για την κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι «απολογείται επειδή διόρισε την κόρη της στη Βουλή, γι’ αυτό δεν κατέβηκε ξανά υποψήφια»! Αυτά από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ! Φαντάσου πώς ήχησαν στην Κουμουνδούρου οι δηλώσεις του Σάκη και τι… καμπάνες χτύπησαν!

Κ.

Καλό είναι το καπέλο!

Με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας έφτασε στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος νωρίτερα προήδρευσε σε σύσκεψη για την πυροπροστασία στο «Epirus Palace». Στο περίπτερο συνομίλησε με μέλη της νεολαίας του κόμματος, ενώ ευδιάθετος φόρεσε και το καπέλο της Ν.Δ.. Εξάλλου, καπέλο του κόμματος θα φορούν και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι την Κυριακή αντί για τις συνηθισμένες καρτέλες. Εδώ που τα λέμε, καλοκαίρι είναι και το καπελάκι προστατεύει από τον ήλιο! Ειδικά ο κ. Κικίλιας θα πρέπει να προσέχει πολύ φέτος μην… τσουρουφλιστεί, ως αρμόδιος για την πυροπροστασία της χώρας!

Γ.

Το… ξεμπέρδεμα!

«Μόλις ξεμπερδέψουμε, θα ξανανοίξουμε», προειδοποιεί πελάτες και πολίτες πινακίδα στην «Κυρά Φροσύνη» στο Μόλο. Για το ότι όλα τα ξήλωσαν και έγιναν όλα ίσωμα εν μία νυκτί, κουβέντα να μη γίνεται… Το ερώτημα που μπαίνει είναι, πότε και αν θα γίνουν ξεμπερδέματα, διότι για… καλά ξεμπερδέματα δεν βλέπουμε να γίνονται!.. Από την μία πλευρά, η επί δεκαετίες λειτουργούσα επιχείρηση εστίασης - αναψυχής, από την άλλη το Κράτος με την περιβόητη Κτηματική Υπηρεσία, που διεκδικεί τα περιουσιακά της στοιχεία. Στη μέση ο Δήμος Ιωαννιτών, που ως Πόντιος Πιλάτος… βουτάει τα χέρια στην Παμβώτιδα ξεπλένοντάς τα, ξεχνώντας ότι εκείνος ήταν που μέσω δικής του επιχείρησης εισέπραττε τα ενοίκια από την επιχείρηση, που για κάποιους όλα αυτά τα χρόνια έφταναν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ!

T. 

Πού είναι το Προεδρικό;

 Να συμφωνήσουμε και εμείς ότι περιμετρικά η λίμνη ανήκει στο Δημόσιο και κάποτε πρέπει να μπει μία τάξη! Αλλά εκείνο το «περιβόητο» Προεδρικό Διάταγμα, πού στο διάβολο βρίσκεται και ακόμη δεν εφαρμόζεται, έτσι ώστε να πειστούν οι πάντες ότι οι «γυαλοί δεν είναι στραβοί»; Δηλαδή με το ξήλωμα της «Κυρά Φροσύνης» και άλλων παρομοίων καταστημάτων περιμετρικά στο μόλο αρχίζει να εφαρμόζεται το Π.Δ., το οποίο έχει στοιχειώσει;

T.