ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Από καιρού εις καιρόν ο πρωθυπουργός αυτής της δύσμοιρης χώρας κάνει την αυτοεκτίμησή του, αρχίζοντας από το γεγονός, ότι είναι οιηματίας, δηλαδή ψωροπερήφανος, ακολούθησε ότι αυταπατάται και προσφάτως μας καράφλιασε, ότι αισθάνεται εξαιρετικά υπερήφανος!..
- Δεν μας εξήγησε ο σ. Αλεξάκης που στηρίζει αυτή την υπερηφάνεια. Αν αυτή είναι απότοκος της εξαθλιώσεως των «προσφύγων» και των λαθρομεταναστών κατά την διάρκεια του χειμώνα τόσο στη Μόρια, όσο και στο Ελληνικό τότε λάθος εκτίμηση έκανε!
- Ή αν αυτή του η αυτοεκτίμηση στηρίζεται στην περικοπή του ΕΚΑΣ πάλι κακή εκτίμηση κάνει! Ή αν κατά τους δυο πρώτους μήνες του 2017 μ.Χ. έγιναν αναλήψεις από τις τράπεζες περί τα 4.000.000.000 € παρά την εφαρμογή των capital controls, πάλι κακή εκτίμηση κάνει.
- Αλλά θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία που αμφισβητείται η αυτοεκτίμησή του για εξαιρετική υπερηφάνεια…
* * *
- Και ο τιμάριθμος τραβά την ανηφόρα ευελπιστώντας, ότι θα κατακτήσει την κορυφή λίαν συντόμως και θα του απονεμηθεί το μετάλλιο της ανοικτής παλάμης από τους δουλοπάροικους αυτής της δύστηνης χώρας!
- Και έχουμε: α) ελαιόλαδο -9,2%, β) φρούτα -14,9%, γ) βενζίνη 14,9%, δ) θέρμανση 32%, ε) φυσικό αέριο 27,3%, στ) λαχανικά 7,6%, ζ) αεροπορικά 28,6, η) πετρέλαιο θέρμανσης 32,9%, θ) τσιγάρα 2%, ι) αλκοολούχα 5,3%, κ) τηλεπικοινωνίες 2,3%, λ) πατάτες 7,6%.
- Κατά τ΄ άλλα δεν έχουμε περικοπές μισθών και συντάξεων όπως από την δυαρχία ΝουΔου-ΠαΣοΚ, που επεβλήθησαν 11 περικοπές!..
- Εδώ μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια, σε σημείο που τύφλα να έχουν οι 11 μειώσεις της περιόδου 2013-15 με μεγάλο τιμονιέρη τον Αντώνη Σαμαρά και πλωτάρχη τον Ευάγγελο Βενιζέλο!..
- Και αυτό για να μην ξεχνάμε την ηθική της ΑριστεροΔεξιάς!..
* * *
- Μας έκανε την καρδιά περιβόλι ο οιηματίας σ. Αλεξάκης, το Μεγαλοβδόμαδο, ότι η συμφωνία είναι επιχειρήσιμη με τις συντάξεις να μειώνονται και οι μισθοί ομοίως, ώστε οι παλαιές συντάξεις να εναρμονισθούν με αυτές που χορηγήθηκαν από τον Μάιο του 2016 και εντεύθεν!
- Δεν ξεκαθαρίζεται ή δεν αποσαφηνίζεται αν αυτή η περικοπή του 1.800.000.000 € νοείται ως εφάπαξ ή θα συντελείται εις το διηνεκές.
- Διότι αυτό το ποσό των 1.800.000.000 € δεν διευκρινίσθηκε αν θα επιζητείται από τους θεσμούς –διάβαζε τρόικα, κοαρτέτο κ.λπ. ή τοκογλύφους, ή αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, οπότε αντί κάποια στιγμή να δούμε να αποκολλάται η δίκαιη ανάπτυξη από την ξέρα όπου προσάραξε αυτή θα καταστεί αποδέκτης μυδιών, στρειδιών και λοιπών οστράκων που θα προσκολληθούν πλευρικά του σκάφους με αποτέλεσμα την αχρήστευσή του!..
* * *
- Κυνική πρέπει να θεωρηθεί η δήλωση του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, ότι στην Ελλάδα χορηγούνται γενναιόδωρες συντάξεις…
- Ποιους εννοεί ο σ. Στουρνάρας ως μεγαλοσυνταξιούχους από τα 3.000.000 των ήδη υπαρχόντων συνταξιούχων;
- Εκτός και αν προέχουν σε αυτή την τάξη των μεγαλοσυνταξιούχων, που λαμβάνουν και το επίδομα φτώχειας, τους ήδη αποχωρήσαντες από την ενεργό υπηρεσία υπαλλήλους της Τ.Ε. όπως ο σ. Μπαλαούρας και μερικούς άλλους τραπεζών ή ομίλων όπως τα ΕΛ.ΠΕ. που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός, άντε των δυο χεριών!
- Είναι πρόκληση οι χορτασμένοι να εκφράζονται έτσι για τους γυμνητεύοντες και νηστεύοντες!..
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό εκ του έρκους των οδόντων του αυταπατώμενου σ. Αλεξάκη κατά τα εγκαίνια της ΠΑΘΕ ότι είναι ενάντια στις υπερκοστολογήσεις των έργων!..
- Φαίνεται ότι ο σ. Αλεξάκης ζει στον κόσμο του ή έχει την εντύπωση ότι προεδρεύει στο 15μελέςτου Γυμνασίου! Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αυταπάτηση!..
- Δεν αφουγκράσθηκε τον σ. Σπίρτζη, υπουργάρα Υποδομών κ.λπ. ότι θα καταβάλει το ποσό των 300.000.000 € στον Μπόμπολα, γιατί έπεσε έξω στους υπολογισμούς του και δεν περνούν τα απαιτούμενα οχήματα, ώστε από τα διόδια να καλύψει την απόσβεση του δαπανηθέντος ποσού για την εκτέλεση του έργου;
- Πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό προσανατολίζονται και οι Θεσσαλονικείς που επλήγησαν από την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ και έκλειναν τα καταστήματά τους τόσο στη Δελφών όσο και στην Εγνατία!
- Δεν υπερκοστολογούνται μεν τα έργα, αλλά ο Σπίρτζης εκτός από την 13η σύνταξη που υπόσχεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί, καλύπτει και τις ζημιές!