ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Τολμηρά

ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ!

Δεν συνηθίζω να βάζω αλάτι σε ανοιχτές πληγές, αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΠΣΗΠ, από την οποία θα απουσιάζει στο εξής ο μέχρι πρότινος και επί 22ετία Πρόεδρος κ. Βασίλης Μάντζιος. Ούτε στην εννιάδα δεν εξελέγη και γι’ αυτό ολόκληρη την ευθύνη φέρνει ο ίδιος! Αν και παλιός καλός ποδοσφαιριστής στον ΠΑΣ Γιάννινα και εξπέρ στα περί την ποδοσφαιρική τέχνη, εν τούτοις, προτίμησε να μην εκλεγεί ούτε στην εννιάδα παρά να κρεμάσει τα «παπούτσια» του, προλαβαίνοντας ένα κακό αποτέλεσμα, όπως έγινε αρχές της εβδομάδας. Ενώ τα μηνύματα του είχαν φθάσει νωρίς, εν τούτοις, δεν τα αξιολόγησε σωστά και τώρα δεν θα είναι και ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου...

Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ...

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και σε δουλειά να βρισκόμαστε! Αποφάσισε το κράτος να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία και μαζί με άλλα και κάποια κτήματα στους Αμπελοκήπους Ιωαννίνων. Διαμαρτύρεται ο Δήμος γι’ αυτή την απόφαση και καλά κάνει, αλλά αυτό είναι χωρίς περιεχόμενο, διότι στην κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία της χώρας τα περί δωρεών μοιάζουν κομματάκι δύσκολα!

ΟΙ ΦΩΝΕΣ...

Πηγαίνοντας όμως λίγο πίσω, να θυμηθούμε τις φωνές που ακούγονταν για την παραχώρηση του παλιού Ασύλου Ανιάτων στο Δήμο για αξιοποίησή του, που με τόσες τυμπανοκρουσίες είχε παρουσιαστεί στην πόλη μας από τον αρμόδιο υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου, τον υπεύθυνο των Ιδρυμάτων κ. Τσάνη και τον Φ. Φίλιο. Διθυραμβικές οι δηλώσεις αλλά χωρίς αντίκρισμα, διότι καλή η δωρεάν παραχώρηση αλλά με... κίκια αξιοποίηση δεν γίνεται. Κάτι ανάλογο έγινε με την παραχώρηση στο Δήμο Ζίτσας των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης Αγ. Ελένης που όλα έμειναν στα γιορτάσια και τις καλές προθέσεις.

ΤΟ ΜΑΡΑΖΩΜΑ...

Συμπέρασμα: Έστω κι αν χαριστούν περιουσιακά στοιχεία του κράτους στους Δήμους, αυτά όχι μόνο δεν πρόκειται ν’ αξιοποιηθούν λόγω έλλειψης πόρων αλλά, αν είναι κτήρια, θα μαραζώνουν και θα τα βλέπουμε να καταρρέουν. Δέστε το παλιό «Χατζηκώστα», το παλιό Πανεπιστήμιο στη Δομπόλη σε τι κατάσταση βρίσκονται. Μάλιστα, για το παλιό Πανεπιστήμιο στην Δομπόλη είχε πληρωθεί και μελέτη, επί Πανοζάχου, για την αξιοποίησή του! Τελικά μόνο ένα κομμάτι, αυτό της Εφορίας και του Μηχανολογικού είχαν την τύχη να ανανεωθούν.

❖ ΟΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ...

Με μια μαργαρίτα στο χέρι έχουν μείνει στελέχη της Ν.Δ. και της ΠΑΣΟΚΟΕΛΙΑΣ και μαδώντας την ρωτούν άλλοι αν θα γίνουν υπουργοί, άλλοι αν θα μείνουν στα υπουργεία τους κι άλλοι αν θ’ αλλάξουν καρέκλες υπουργικές.

❁ ΟΙ... ΣΦΑΓΕΣ!!!

Μέχρι στιγμής μένουν με τις μαργαρίτες στα χέρια, μέχρι ν’ αποφασίσουν οι Αντωνο-Βαγγέληδες που έχουν τα μαχαίρια, έχουν και τα πεπόνια κι ανάλογα θα σφάξουν όταν έλθει η ώρα. Προς Θεού, δεν θεωρώ... πεπόνια τους ενδιαφερόμενους, αν κι απ’ αυτούς κάποιοι το παίζουν... Βαριά πεπόνια κι έχουν καταφέρει να μπουν απέναντι στον ελληνικό λαό!

■ Η ΓΛΩΣΣΑ...

Που λέτε αδέλφια, ο υπογράφων, έχει μπει στη «μαύρη βίβλο» της Ν.Δ. κι «εκείνοι» που την φτιάχνουν και την ενισχύουν με στοιχεία είναι οι ελαφροδεξιούληδες της νέας εποχής, των οποίων η γλώσσα έχει ξεπεράσει το μέγεθος φαρδιάς γραβάτας την εποχή της UNRAS!

❖ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!

Δεν διεκδικούμε δάφνες κομματικές από κάποιους νεόφερτους στη Ν.Δ., διότι ό,τι κάναμε το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε και γιατί μας αρέσει στο κάτω-κάτω. Αλλά το να μπαίνουμε στην κρίση των πάσης φύσεως διαπλεκόμενων πολιτευτάδων που αρχίζουν από την Ήπειρο και καταλήγουν στην «Συγγρού» (οποία κατάληξη) είναι κομματάκι αντιδεοντολογικό, για να μη γράψω κάτι παραπάνω κι έτσι όπως το σκέφτομαι...

❁ ΣΤΑ ΡΟΖΑΚΙ!..

Όταν στην κεντροδεξιά συνδυάζεται το φαιδρό με την αναλγησία κι όταν το μέτρο της ευθύνης με τον βαθμό νοημοσύνης χτυπούν κόκκινο, τότε φυσικό είναι να ντύνεται στα ροζακί και η Ήπειρος, στην οποία παραμονές ευρωεκλογών έτρεχε και δεν έσωνε ο Α. Σαμαράς για να μαζέψει τα αμάζευτα και τα συντρίμια από αυτά που δημιουργούσε η «παρεούλα» που έχει όνομα και διεύθυνση.

■ ΜΗ... ΒΑΣΚΑΘΕΙ!

Εν αναμονή, λοιπόν, του νέου υπουργικού σχήματος για να έχουμε να φτύνουμε μην... πάρει από μάτι, όπως ...ματιασμένο φαίνεται να είναι και το υπάρχον σχήμα. Τότε θα κάνουμε τους λογαριασμούς που ενίοτε κάνουν τους καλούς φίλους κι όχι τους τυχοδιώκτες.

❖ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ...

Όπως και νάχουν τα πράγματα, ανασχηματισμός μέχρι την ώρα που γράφεται η στήλη δεν ήλθε και ο Άδωνις έχει σαλαγήσει από την αγωνία του, διότι προς αυτόν είναι στραμμένα τα μάτια όλων των άλλων, υπουργών και μη, όταν ακούγεται η λέξη ανασχηματισμός.

❁ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΠΑΤΟΥ!

Χώρια που ο Άδωνις εγκληματεί πηγαίνοντας συχνά στις τουαλέτες της Βουλής κι εκεί συναντούσε τους Χρυσαυγίτες και ήθελε να τους δώσει τα παιδιά του προς ανατροφή για να μην πάνε στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ που του θυμίζουν παιδομάζωμα. Τα είπε ο Χρήστος Παππάς στη Βουλή προχθές, κάνοντας «διάλεξη» περί αθλίων για να καεί κυριολεκτικά το πελεκούδι.

■ Η ΕΚΤΟΝΩΣΗ...

Πήγαν, έβρισαν κι έφυγαν οι έγκλειστοι Χρυσαυγίτες βουλευτές, Μιχαλολιάκος, Λαγός, Παππάς και, αφού εκτονώθηκαν, διότι περί αυτού επρόκειτο, απεχώρησαν από τα έδρανα κι άφησαν τους άλλους βουλευτές ν’ αποφασίσουν για την άρση της ασυλίας τους, οι οποίοι, πλην ενός, τους περιποιήθηκαν δεόντως.

❖ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ...

Τα «καλά» ακούστηκαν για τον Μπαλτάκο, τον Βορίδη, τον Άδωνη, τον Μουρούτη και κάπου ξώφαλτσα και για την Άννα-Μισέλ, την δική μας. Τα πολύ καλά και τα καλυτερότερα τα φύλαγαν για τον Πέτρο Τατσόπουλο που έριξε λάδι στη φωτιά! Αυτός ο Πέτρος, που έχει «πάρει» την μισή Αθήνα κατά δήλωσή του, κατά τους «Χρυσαυγίτες» είναι «καροτομαθημένος»! Τι ήθελαν να πουν οι ποιητές;

❁ ΘΥΜΑΜΑΙ...

Τον θυμάμαι το 1990, λίγο μετά το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία και λίγο μετά την εκλογή της πρώτης πεντάδας των μειονοτικών βουλευτών που επισκέφθηκαν τα Γιάννινα. Για τον Γιάννη Γιάννη, τον νέο Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Γιάννινα ο λόγος, ο οποίος από την «Ομόνοια» μεταπήδησε στο σοσιαλιστικό κόμμα Ράμα – Ντούλες κ.λ.π.

■ Η ΥΠΟΔΟΧΗ...

Ρακένδυτοι, ελεεινοί και τρισάθλιοι στην εικόνα, οι πέντε βουλευτές που έβγαιναν από την φυλακή Χότζα – Αλία, ήρθαν ν’ αναπνεύσουν λίγη Ελλάδα κι εμείς να τους υποδεχόμαστε ως αδέλφια που έβγαιναν από την μακρόχρονη σκλαβιά του πλέον στυγνού καθεστώτος του πιο βάρβαρου υπαρκτού σοσιαλισμού.

❖ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ...

Είχαν προηγηθεί και μετά την άρση του «εμπόλεμου» από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια, οι δολοφονίες Βορειοηπειρωτών από το Αλίκο κι άλλα χωριά που θέλησαν να δραπετεύσουν, μεταξύ αυτών και ο αγροφύλακας της περιοχής Θωμάς Μπόλας, του οποίου το κουφάρι έσερναν στα χωριά προς παραδειγματισμό...

❁ ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ...

Όλα αυτά και πολλά άλλα συνετέλεσαν στην ομαδική δραπέτευση των Αλβανών από τον «παράδεισο» του Αλία προς τη χώρα μας και η Πρωτοχρονιά του 1991 βρήκε πολλούς από μας στα χωριά της Μουργκάνας να «υποδεχόμαστε» τους εξαθλιωμένους του Αλβανικού καθεστώτος.

■ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ...

Λίγο αργότερα βρεθήκαμε πάλι κάποιοι από τούτη τη μεριά να ακολουθούμε τα καραβάνια της ελληνικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Αλβανίας μέσω του Ιδρύματος Παλιννοστούντων, το οποίο κατήργησε ο Καρ. Παπούλιας το 1993, μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κι έκτοτε τα σύνορα έγιναν ... ξέφραγο αμπέλι που εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα και να μας στέλνουν το χασίς με τους τόνους.

❖ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

Όλα τα παραπάνω με αφορμή τον διορισμό του νέου Πρόξενου Γιάννη Γιάννη στα Γιάννινα, ο οποίος άφησε την Ελληνική μειονότητα για να υπηρετήσει το Αλβανικό σοσιαλιστικό καθεστώς, στέλνοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον Αλβανό πρωθυπουργό και φυσικά στον Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής Βαγγέλη Ντούλες, που, όπως μας φαίνεται, με όχημα την «Ομόνοια» και τον Ελληνισμό σκαρφάλωσαν σε αξιώματα!

❁ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ!..

Δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν αφού η «μειονότητα» όχι μόνο τους ανέχεται αλλά και τους ενισχύει με την ψήφο κι άλλως πως, μηδέ εξαιρουμένης της Εκκλησίας στην Αλβανία, η οποία και έτρεφε και τους τρέφει σαν... μανάρια στον κόρφο της.

❖ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!

Ο υπογράφων και ο «Π.Λ.» είχε ενοχλήσει πολλές φορές κάποιους, επειδή είχαμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά ζητήματα, σε ό,τι αφορούσε τον χειρισμό της υπόθεσης «Εθνική μειονότητα στην Αλβανία». Πάντως, όπως εμείς το καταλαβαίνουμε, καρποί αυτής της φιλοραμικής στήριξης είναι η εξασφάλιση προνομιακών θέσεων σε «μειονοτικούς», συμπεριλαμβανομένου του κ. Γιάννη Γιάννη που ήλθε στα Γιάννινα απ’ όπου έστειλε τις ευχαριστίες στον πρωθυπουργό του Έντι Ράμα.

❁ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ!..

Αυτά για το πρώτο καλωσόρισμα του Γιάννη Γιάννη, που κακή περιοχή διάλεξε για να υπηρετήσει την Κυβέρνησή του. Έχει ανοίξει λογαριασμούς όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν ήταν και πολύ έξυπνη ιδέα να έλθει σ’ έναν τόπο που όλοι γνωρίζουν καλά την προσφορά ή μη του καθενός στα μειονοτικά πράγματα.Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.