ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ...
Επί δώδεκα ώρες συζητούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα «βαπτίσια» που έγιναν και όπου το μνημόνιο έγινε «πρόγραμμα» και η Τρόικα έγινε «θεσμοί». Δώδεκα ολόκληρες ώρες για να καταλάβουν οι αριστεροί πρώην επαναστάτες πώς γίνεται η γυριστή για τα μάτια της εξουσίας. Στο τέλος τους τράβηξε και μια ψηφοφορία ο Αλέξης για να τους δοκιμάσει ώστε να μην πάθει εκπλήξεις στην ολομέλεια της Βουλής!

ΟΥΤΕ Ο ΦΙΝΤΕΛ!..
Τέτοιες πολύωρες ομιλίες και συνάξεις έκανε ο Φιντέλ Κάστρο όταν ήταν αντιαμερικανός. Μάζευε τον λαό στις κεντρικές πλατείες και έφτασε να τους μιλάει επί επτά ώρες (!) ασταμάτητα και μάλιστα ντάλα μεσημέρι, μέχρι που έπεφταν οι Κουβανοί σαν τα... κοτόπουλα, μέχρι ν’ αντιληφθούν τι εστί επαναστατική αριστερά!

ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ...
Στην περίπτωση του δικού μας... Φιντέλ απλά άρχισαν τις δοκιμές για να κόψουν κίνηση και να βγάλουν συμπεράσματα. Μόνο πέντε διεφώνησαν φωναχτά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ οι άλλοι κάνουν μαύρες σκέψεις. Υπάρχουν κι εκείνοι που βγαίνουν στα ΜΜΕ και λένε ό,τι τους κατέβει.

❁ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!..
«Ευχαριστούμε τους Έλληνες που τους στήσαμε στα τέσσερα και είναι έτοιμοι να μας ευχαριστήσουν για όσα θα πάθουν στο εξής». Κάπως έτσι αρχίζει η νέα μνημονιακή σύμβαση που συμφωνήθηκε προχθές μεταξύ της ελληνικής αριστερής κυβέρνησης και της λοιπής δεξιάς ευρωπαϊκής εξουσίας.

■ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Όλα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων για λίγες σταγόνες εξουσίας. Η αριστερά παραδόθηκε άνευ όρων σ’ εκείνους που θα τους έβαζαν στα τέσσερα και θα χόρευαν υπό τους ήχους των αριστερών ζουρνάδων. Πάει κι αυτή η «παπαδιά στα ποτήρια», χορός Ηπειρώτικος, λεβέντικος και μόνο για μερακλήδες του είδους!

❖ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ...
Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς που δεν μας άφησαν να συντρίψουμε τους Τούρκους την βραδιά των Ιμίων. Το είχε πει ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός Σημίτης. Κάτι ανάλογο ακούμε κι αυτές τις μέρες από τους νεοαριστερούς και πρώην ΠΑΣΟΚους προς τους Ευρωπαίους δανειστές - δυνάστες - κοράκια που έκαναν αποδεκτά όσα οι ίδιοι μας υπαγορεύουν!

❁ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ!..
Δεν πάει πολύς καιρός που τους είχαμε στο... τσεπάκι τους Γερμανούς και θα τους αναγκάζαμε να κάνουν συρτοτσιφτετέλια υπό τους ήχους των δικών μας νταουλιών και ζουρνάδων, μέχρι που διαπιστώσαμε ότι ουδέποτε στη ζωή μας είχαμε σχέση με τέτοιου είδους μαραφέτια...

■ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...
«Ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση που δεσμεύεται να κάνει όχι όσα δεσμεύτηκαν οι προηγούμενοι ψευτογερμανοτσολιάδες, αλλά κι ακόμη περισσότερα και γι’ αυτό τους κατατάσσουμε στην χορεία των καλύτερων παιδιών της πιάτσας! Εκείνος ο Βαρουφάκης είναι παιδί μάλαμα και γαμπρός περιζήτητος», λένε οι Γερμαναράδες του Σόιμπλε και της Μέρκελ και ρίχνουν μούτζες στα μούτρα τους που είχαν μπλέξει με τους ΣαμαροΒενιζέλους.

❖ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ...
Ήθελαν, λέει, ν’ αλλάξουν την Τρόικα με κάτι άλλο, διότι πριν ένα χρόνο περίπου (13 Μαρτίου 2014) υπήρξε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που έθετε θέμα νομιμότητας της Τρόικας και ως εκ τούτου έπρεπε ν’ αλλάξει και ονομασία. Βρέθηκε η Κυβέρνηση πρόθυμη και τους βοήθησε να το πετύχουν και το έκαναν «θεσμό», οπότε τους ήλθε κουτί! Ακόμη γελάνε οι κουτόφραγκοι με τα τσιμπήματα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την οποία παραληρεί το 85% των Ελλήνων όπως αποκαλύπτει η Ελληνική Πράβδα, η ΑΥΓΗ ήθελα να πω!

❁ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ!
Γερμανοτσολιάδες, Γερμανόδουλοι όλοι όσοι υποστήριζαν τις μνημονιακές δεσμεύσεις πριν τις 25-1-15. Πού να φαντάζονταν ότι θα έρχονταν τα πάνω - κάτω και ότι θα περπατούσαν και οι ίδιοι τον δρόμο με τ’ αγκάθια και τα αγγούρια...

■ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ!..
Τι έγινε με τον ΕΝΦΙΑ, με τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών, με τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ, την αύξηση των συντάξεων, τα κόκκινα δάνεια, τη μείωση του ΦΠΑ, το αφορολόγητο των 12.000, με τις δόσεις, με τις ιδιωτικοποιήσεις, με το κούρεμα κι όλα όσα στην ΔΕΘ ειπώθηκαν και που έγιναν προεκλογική σημαία; Μετά τα μπάνια του λαού, λένε όσοι βγαίνουν στα ΜΜΕ και κάνουν το μαύρο - άσπρο.

❖ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Έφτασε σε σημείο ο Ελληνικός λαός να τρέχει στον διεθνή τύπο για να πληροφορηθεί την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους Γερμανούς! Τα Αθηναϊκά ΜΜΕ προσαρμόστηκαν πλήρως στα νεοελληνικά δεδομένα και γίνονται προέκταση του Μαξίμου! Συνήθειες και κουσούρια που τους έμειναν από το άμεσο παρελθόν.

❁ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ...
Το ζητούμενο πλέον δεν είναι το πώς θα την κάνει γυριστή η Κυβέρνηση αλλά το πώς θα την κάνει ο Megaς, ο ΑΝΤένας και όλα τ’ άλλα συμπαρομαρτούντα. Δεν μπορούμε να τους συνεφέρουμε από την υπέρμετρη χαρά που έπαθαν τους Χατζηνικολάου και Μπομπολαίους από το νεό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε στο Ελλαδιστάν!

■ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!
Πρέπει να «πιάσουμε» Ντόιτσε Βέλε για να ακούσουμε τα όσα είπε ο Σόιμπλε για το «μαστίγωμά» του από τον Βαρουφάκη που έβαλε τις κόκκινες γραμμές στο πέτο οι οποίες έγιναν θηλειά στον καψερό Έλληνα που έκανε λογαριασμούς σαν αυτούς που μας ενέκριναν τελικά οι εταίροι μας.

❖ ΟΙ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»...
«Σιγά, ρε βιαστικέ», θα πουν οι φίλοι που επένδυσαν στην αριστερά. Βιαστικός ναι, «νούμερο» όχι. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Καθόλου μα καθόλου ικανοποιημένος δεν ήμουνα με την προηγούμενη κυβέρνηση και το αποτύπωνα διαρκώς σε τούτο το μετερίζι. Δεν πίστεψα όμως ότι μπορούσε ν’ αλλάξει ο κόσμος σε μια νύχτα όπως υπόσχονταν ο Αλέξης που το «πάρτε διαβόλοι βάγια» ήταν το σύνθημά του.

❁ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ!
Αντιγραφή του e-mail Χαρδούβελη είναι το e-mail Βαρουφάκη, υποστηρίζει η Ν.Δ. και κάνει αντιπαράθεση στοιχείων. Άντε τώρα να καταλάβει ο απλός Έλληνας τι σημαίνουν όλα αυτά, που πίστεψε ότι θα άλλαζε η μοίρα του μετά τις 25 Γενάρη. Μάλιστα, σερβίρεται εντέχνως προς πάσαν κατεύθυνση ότι θα βάλουν στο χέρι τους «καρχαρίες» του πλούτου δίνοντας στη δημοσιότητα τους 17 με τις μαύρες καταθέσεις.

■ ΣΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ... ΣΚΥΨΙΜΟ!
Σκάψε και σκάσε ένα πράμα. Κάτι τέτοιο λέει ότι κάνει ο... Ιντιάνα Τζόουνς Γιάνης Βαρουφάκης για ν’ ανακαλύψει κρυμμένο θησαυρό με τον οποίο θα λύσει το οικονομικό ζήτημα της χώρας. Με το σκάβε - σκάβε τον βλέπω να βγαίνει στο Τέξας με τον γκασμά και το φτυάρι στα χέρια. Δεν του πάει στο νου να πάει μέχρι το νομισματοκοπείο της Κοζάνης να κόψει 100 δισ. που τα έχει κρατημένα η Ραχήλ...

❖ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ...
Ζούμε μια περίεργη κατάσταση τον τελευταίο μήνα με την εξαφάνιση του εικοσάχρονου μαθητή της Γαλακτοκομικής Σχολής στον Κατσικά, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ένα σημάδι ζωής του. Για τον ίδιο τον εξαφανισμένο και για την οικογένειά του είναι μια πραγματική τραγωδία χωρίς τελειωμό. Μέχρι εκεί όμως! Με το να γίνεται τέτοιος ορυμαγδός από κάθε κατακαϋμένο που την είδε... ερευνητής και να μπαίνει μια ολόκληρη κοινωνία στο στόχαστρο, κάπου το πράγμα ξεφεύγει από την αρχική του διάσταση.

❁ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...
Υπάρχει συντεταγμένο κράτος που έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να εξιχνιάσει την υπόθεση και δεν είναι ανάγκη να μεσολαβήσουν τα «μεσημεριανά» και τα «τούνελ» για να κάνουν παρεμβάσεις που αγγίζουν την γελοιότητα και την αθλιότητα προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

ΕΛΕΟΣ!
Έλεος πια με την άθλια σπέκουλα που γίνεται εις βάρος της Γαλακτοκομικής, εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, που διασύρονται από τον κάθε τυχόντα ο οποίος παριστάνει τον ειδικό. Στο τέλος όλα αυτά καταλήγουν και εις βάρος της όλης υπόθεσης που εδώ και 20 μέρες τραβά έναν επικίνδυνο δρόμο. Βαπτίζονται δημοσιογράφοι, ερευνητές και μάρτυρες όσοι την είδαν παντογνώστες και αρλουμπολογούν ασυστόλως ξεστρατίζοντας στο σύνολό της όλη την υπόθεση, η οποία κάθε μέρα που περνάει βυθίζεται στο σκότος.

❖ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ...
Δεν θα κάνει η στήλη υποθέσεις και εικασίες για τον λόγο και τον τρόπο της εξαφάνισης του Κρητικού, για τον οποίο έχουν γραφεί και ειπωθεί ασύλληπτα πράγματα. Αλλά δεν θα αφήσει ασχολίαστο τον τρόπο με τον οποίο άπαντες χειρίζονται την υπόθεση. Οι γονείς και συγγενείς το κάνουν από πόνο, η ΕΛΑΣ από υποχρέωση και καθήκον κι όλοι οι άλλοι για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Αφήνω τελευταίους τους επαγγελματίες που, όταν βρουν «αίμα», «σπέρμα» και «χρήμα», ορμούν για ξέσκισμα σαρκών!

❁ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ...
Δεκαετίες ολόκληρες προσέφερε τις καλές και χρήσιμες υπηρεσίες της η Γαλακτοκομική Σχολή και δεν ασχολήθηκε κανείς με το πλούσιο έργο που επιτελεί. Ούτε οι Γιαννιώτες δεν γνώριζαν την ύπαρξή της διότι λειτουργούσε πάντοτε σε χαμηλούς τόνους. Έφτασε λοιπόν μια τέτοια πράξη για να στιγματιστεί εξ’ ολοκλήρου το έργο της!

■ ΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ...
Ας σταματήσει λοιπόν όλο αυτό το καρακιτσαριό κι ας αφήσουν τους ειδικούς να κάνουν αυτό που ξέρουν κι αυτό που πρέπει. Η ίδια η οικογένεια να θέσει φραγμούς στους ξεσάλωτους, διότι μόνο κακό κάνουν στην όλη υπόθεση. Άλλωστε, με τόση «διαφήμιση» της εξαφάνισης ακόμη και οι πέτρες το γνωρίζουν. Διαφορετικά θα γυρίσει μπούμερανγκ η όλη υπόθεση και βεβαίως θα είναι εις βάρος τους.

ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ...
• Τελικά, για να έλθει στο επίκεντρο η Ήπειρος πρέπει να έχουμε μόνο θλιβερά γεγονότα. Πρέπει να εξαφανιστεί ένας σπουδαστής, πρέπει να συλληφθούν καμιά δεκαριά τόνοι ναρκωτικών, πρέπει να γίνει κανένα δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς, να πέσει κανένα γιοφύρι, να πλημμυρίσει ο Άραχθος κι άλλα τέτοιου τύπου «ενδιαφέροντα». Το αν πρέπει να γίνει κάποιο μεγάλο έργο ή αν θα πρέπει κάτι να γίνει για την μείωση της ανεργίας ούτε που απασχολεί τα μεσημερινά κουτσομπολίστικα τηλεοπτικά τραπέζια, διότι αυτά δεν πουλάνε τηλεθέαση...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.