ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΨΑΧΝΟΝΤΑΝ
Πήγαινε γυρεύοντας η Κατερίνα Παπακώστα της Ν.Δ. και έφαγε το κεφάλι της που κάποτε ήταν και πολύ ωραίο. Τρεις και το λουρί της μάνας στην περίπτωση της Κατερίνας που προχθές έδινε οδηγίες στον Αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη για το πως θα πρέπει να διαχειριστεί το ζήτημα της Εξεταστικής που έχει να κάνει με τα οικονομικά σκάνδαλα στο Υπουργείο Υγείας στο οποίο ο Άδωνις διετέλεσε Υπουργός κι εκείνη Υφυπουργός.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ...
«Παραιτήσου από Αντιπρόεδρος και πήγαινε στην Εξεταστική να δώσεις εξηγήσεις» ήταν η συμβουλή της Κατερίνας προς τον Άδωνι, ο οποίος όμως ήδη είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την διεκδίκηση της ασυλίας του για να υποστηρίξει τις θέσεις του για την δράση του όταν αυτός ήταν Υπουργός Υγείας. Δεν χρειάζονταν επομένως συστάσεις από την κ. Παπακώστα, η οποία το τελευταίο διάστημα κάτι είχε πάθει η γυναίκα και δοκίμαζε την τύχη της στη Ν.Δ.

ΕΚΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Με συνοπτικές διαδικασίες ο Κυριάκος της αφαίρεσε την εντολή που της είχε δώσει να διαχειρίζεται ζητήματα υγείας ως τομεάρχης κι αυτό σε πρώτη φάση. Η επόμενη στάση θα είναι να της ζητήσει να επιστρέψει την έδρα ή να την βγάλει έξω από το μεγάλο μαντρί με τη γνωστή τύχη των προβάτων.

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ...
Πολιτική πράξη αυτή που έκανε η κ. Παπακώστα να κάνει συστάσεις στην ηγεσία, πολιτική πράξη κι αυτή της αποκαθήλωσης που της έκανε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Ένα - ένα το αποτέλεσμα του αγώνα στο Survivor της Ν.Δ. διότι περί αυτού πρόκειται, όποιος σωθεί στο τέλος. Η μεγάλη δημοσκοπική πρωτιά που δίνεται στον Κυριακό του δίνει την δυνατότητα να κάνει τέτοιες δυναμικές παρεμβάσεις στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση.

ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ
Ανοίγει τις πόρτες σε εξεταστικές επιτροπές ο ΣΥΡΙΖΑ για να’χει να πορεύεται και να πετάει την μπάλα εκτός γηπέδου. Βλέπει την Κυβέρνησή του να κατρακυλάει ο Αλέξης και βρίσκει ένα τρόπο να αλλάξει ατζέντα στην πολιτική ζωή του τόπου ανακαλύπτοντας σκάνδαλα του παρελθόντος για να ταϊστεί με αυτά ο λαός και να ξεχνάει την πείνα του και την κακομοιριά του από την περήφανη πολιτική που εφαρμόζει η αριστερά του!

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Σ’ αυτό λοιπόν το παιχνίδι έρχεται να συμβάλλει με τις ανόητες παρεμβάσεις της η κ. Παπακώστα η οποία φαίνεται να έχει ανοίξει «λογαριασμούς» με τον Άδωνι από τότε που γίνονταν η παράδοση του Υπουργείου Υγείας στον Βορίδη και στην ίδια. Και τότε κάποια «Γαλλικά» τα είχαν ανταλλάξει στην τελετή παράδοσης και κυρίως με την Ζέτα Μακρή της οποίας τη θέση πήρε ελέω Σαμαρά.

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!
Τις εξυπνάδες τελευταίας σοδειάς της Κατερίνας δεν τις αποδέχτηκε ο Κυριάκος και λίγες ώρες μετά την Ανάσταση την έστειλε στα τάρταρα απ’ όπου άρχισε να ζητά άφεση αμαρτιών. Όσο προκλητική ήταν η δήλωση εναντίον του Αδώνιδος άλλο τόσο ανόητα και εμετικά ήταν τα λόγια αφοσίωσης προς τον «δήμιό» της. «Θα είμαι πιστός στρατιώτης και θα υπηρετώ τον Κυριάκο...» γράφει μεταξύ άλλων η κυρία η οποία παριστάνει και το θύμα ως θυσία στον Καραμανλισμό της!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κάπως έτσι ως «Καραμανλικό θύμα» εξέλαβε την καρατόμηση της Κατερίνας ο έταιρος Καραμανλολάτρης Ευάγγελος Αντώναρος και δηλώνει πως ήταν είναι και θα είναι ψηφοφόρος της! Τώρα αυτός γιατί το έκανε αυτό; Για να μας πει ότι εκείνος και η Κατερίνα ήταν και είναι Καραμανλικοί και όλοι οι άλλοι είναι μιάσματα! Είπαμε. Δύο πράγματα είναι απέραντα: Η βλακεία και το σύμπαν! Για το δεύτερο υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες...

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος που έχει να κάνει με το «ήλθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα». Δηλαδή στη Ν.Δ. έχουν αρχίσει να ανακτούν έδαφος οι «σώγαμπροι» και κυρίως εκείνοι που στο παρελθόν έχουν πετροβολίσει και έχουν πληγώσει την παράταξη! Είναι εκείνοι που αφού έκαναν γυροβολιές με στάσεις σε διάφορα κόμματα με τελευταίο σταθμό τη Ν.Δ., η οποία βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ
Στην τακτική του «ανοίξτε τις πόρτες» που έχει εγκαινιάσει η Ν.Δ. μαζί με τον φρέσκο αέρα μπαίνει και μια «μπόχα» η οποία πώς να το κάνουμε ενοχλεί εκείνους που έμαθαν να φυλάνε Θερμοπύλες κυρίως στα δύσκολα. Αυτοί γιατί πρέπει να είναι τα θύματα της υποτιθέμενης ανανέωσης η οποία εξυπηρετεί μόνο μια προσωρινή σκοπιμότητα! Γιατί δεν πρέπει να υπάρξει ο οφειλόμενος σεβασμός για να υπάρξει ένα μείγμα του παλιού με το νέο. Αυτό το παλιό είναι εκείνο που αποτελεί τον κορμό της παράταξης, ο οποίος άντεξε στις πιο δυνατές φουρτούνες όπως ήταν οι περίοδοι των μνημονίων.

Η ΤΑΞΗ...
Όμως μαζί με τις τακτοποιήσεις στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο Κυριάκος θα πρέπει να βάλει τάξη και σε κάτι ξεσαλωμένα στο κόμμα που έχουν χάσει την αίσθηση της σοβαρότητας και του μέτρου! Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κωμικών καταστάσεων και συμπεριφορών τέτοιων που γελάει κάθε πικραμένος. Μάλιστα κάποιοι μοίραζαν αυτόγραφα ως Μαντόνες!

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ
Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να περάσει στην αντίπερα όχθη ο Κυριάκος να γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα «ορφανά» του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ γενικά! Αυτά τα φαινόμενα που σήμερα στιγματίζει η Ν.Δ. στο χώρο της συγκυβέρνησης όπου βρήκαν καταφύγιο οι πάσης φύσεως τυχοδιώκτες δεν θα είναι καθόλου σοφό και τίμιο να συμβεί στην φιλελεύθερη παράταξη η οποία έχει άλλη φιλοσοφία κι άλλη ιδεολογία. Θα μπορούσε ν’ αντικαταστήσει την κ. Παπακώστα από έναν καθαρόαιμο Νεοδημοκράτη κι όχι με έναν Σημιτάνθρωπο, ο οποίος πρέπει πρώτα να «ψηθεί» στην παράταξη και μετά να του δοθούν οφίκια.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Το πιο τρελό στην υπόθεση Παπακώστα - Άδωνι: Παρενέβη ο φωστήρας του χώρου της υγείας Πολάκης παίρνοντας θέση υπέρ της Κατερίνας και κατά του Άδωνι! Σιγά μη δεν έχανε τέτοια ευκαιρία ο Κρητικός που έκανε μπάχαλο τον χώρο της υγείας. Εκείνος που τη μια μέρα έκανε τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης και από την επόμενη μέρα οι ασθενείς ψάχνουν για μέσα μεταφοράς να πάνε σε κανένα Νοσοκομείο για να γίνουν καλά! Μάλιστα ο κ. Πολάκης ζήτησε από τον Κυριάκο να διώξει τον Άδωνι κι όχι την Κατερίνα, διότι όσα θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα στην Εξεταστική θα είναι φοβερά και τρομερά.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΔΡΟΥ
Καπάκι νάτον και τον Κουρουμπλή που αφού έβγαλε από το κάδρο των ευθυνών τον εαυτό του από τότε που ήταν γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας και επί ΠΑΣΟΚ, τώρα θυμήθηκε την Μαρίκα Μητσοτάκη που κάποτε ως άτομο με ειδικές ανάγκες είχε αναλάβει πρωτοβουλία να φτιάξει ένα φορέα για ΑμεΑ! Φορέας που θα συμπεριλάμβανε και τον ίδιο τον Κουρουμπλή ως ΑμεΑ, κάτι που του διαφεύγει του παλιού Πασόκου σημερινού Συριζαίου...

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ
Ούτε μια βδομάδα δεν πέρασε από την ημέρα που οι κυβερνητικοί ήταν «επί τόπου» κι έκοβαν κορδέλες στην Ιόνια Οδό με φόντο την τρύπα της Κλόκοβας. Και να οι φωτογραφίες και να τα χαμόγελα του Σπίρτζη και των άλλων παρατρεχάμενων την Μ. Τρίτη που έδιναν ρέστα πανηγυρισμών για το έργο που παρέδιδαν και που θα έφερναν πιο κοντά την επαρχία με την Αθήνα. Λίγες μέρες αργότερα όλοι οι «επί τόπου» ήταν άφαντοι διότι αποδείχτηκαν «εκτός τόπου» και άφησαν την κατασκευάστρια εταιρία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στους οδηγούς που έφτασαν να κάνουν το ταξίδι καμιά δεκαριά ώρες παραπάνω. Πού είναι ο Σπίρτζης, οέο; Πού είναι ο Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, που καμάρωνε ως γύφτικο σκεπάρνι στα εγκαίνια, οέο;

Η ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ!
Για όσους δεν γνωρίζουν τα εκκλησιαστικά ζητήματα κι έτρεξαν να ψέξουν τον Άγιο Ιωαννίνων Μάξιμο για την αυστηρή επιστολή στον πρώην Τρίκκης, ο οποίος εντελώς αυθαίρετα επισκέφθηκε μοναστήρια των Μετεώρων άνευ ειδικής αδείας η οποία ουδέποτε εζητήθη έστω και ηλεκτρονικά από τον Τοποτηρητή που έχει οριστεί ο Μάξιμος! «Όσο καιρό ήσουν εν ενεργεία ουδέποτε επισκέφθηκες αυτούς τους χώρους και το κάνεις τώρα που δεν έχεις δικαιοδοσία» είναι το πνεύμα με το οποίο παρατηρεί τον πρώην ο Μάξιμος κάτι το οποίον επέφερε την παρεξήγηση. Η αυθαίρετη επίσκεψη Μητροπολίτη από τη Μητρόπολή του σε άλλη Μητρόπολη αποτελεί παράβαση κατά το εκκλησιαστικό δίκαιο που σημαίνει «εισπήδηση» κι αυτή είναι η παρατήρηση που έγινε από τον Μάξιμο στον «εισπηδήσαντα» Τρίκκης, ο οποίος είναι «συνταξιούχος» πλέον.

ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ
«Κλείστε τους παππούδες στα σπίτια τους την ημέρα των εκλογών, μη πάνε και ψηφίσουν και δεν βγει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Αυτό έλεγε ο Πάνος Καμμένος το 2015 για να δείξει την αποστροφή του προς τους ανθρώπους που μια ολόκληρη ζωή κόπιασαν για να κρατηθεί η χώρα όρθια την οποία τελικά έβαλε στα τέσσερα η συγκυβέρνηση.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ!
Ένας άλλος Καμμένος, αυτός ντε που κόπηκε από Υπουργός, Βουλευτής των ΑΝΕΛ, το πήγε ακόμη παραπέρα από τον αρχηγό του. Να σκοτώνουμε τους παππούδες κρατώντας ένα κατοστάρικο από τη σύνταξή τους για να μη τα δίνουν στα εγγόνια τους που πίνους φραπέδες στις καφετέριες! Μιλάμε για πολύ μεγάλη οικονομική ιδέα και πρόταση από έναν ντενεκέ ξεγάνωτο που σιτίζεται από τον Έλληνα πολίτη συνταξιούχο, εργαζόμενο, άνεργο, μικρό, μεγάλο, άντρα, γυναίκα!

Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ο ίδιος βουλευτής είναι από κείνους που με πόνο ψυχής ψηφίζει ό,τι του φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑς και ματώνει η καρδιά του από τους Μπαλαούρες που του βρίζουν την πίστη όταν χαρακτηρίζουν το Άγιο Φως απάτη! Είναι ο βουλευτής που ζήλεψε την δόξα των Γερμανοτσολιάδων που ήταν οι προηγούμενοι για να ντυθεί ο ίδιος φορώντας τη σβάστικα κράζοντας Γιαβόλ σε όλα! Τώρα έβαλε στο μάτι ένα κατοστάρικο από τα τρακόσια που παίρνουν οι παππούδες για να μη του τα τρώνε τα εγγόνια στους φραπέδες. Φυσικά κουβέντα για ανάπτυξη για να βρουν δουλειές τα εγγόνια για να μην έχουν ανάγκη το χαρτζιλίκι του παππού!

ΟΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ
Να γιατί ο Κυριάκος κάνει «αποκεφαλισμούς» προληπτικά. Κάτι τέτοιες αρλούμπες από τους δικούς του φοβάται και κάνει ξεκαθαρίσματα προκαταβολικά για να μην τρέχει και δεν φτάνει όταν έλθει εκείνη η ώρα. Ή είσαι ικανός να φανείς χρήσιμος και να φέρεις αλλαγές στη χώρα ή γίνεσαι Τσίπρας - με δόσεις Καμμένου και ψάχνεις τους γερόντους να τους δολοφονήσεις για να φέρεις την... ανάπτυξη!

ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ!
Στα Γιάννενα σήμερα η αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου για να μιλήσει για την ανεργία! Πού; Στην Ήπειρο! Εδώ που η ανεργία κρατά τα σκήπτρα της πρωτιάς! Είμαι περίεργος να δω ποιοι και πόσοι θα πάνε να ακούσουν την Υπουργό εκτός βεβαίως των Συριζαίων που και γι’ αυτούς αμφιβάλλω αν θα φιλοτιμηθούν.


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.