ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΚΛΟΓΕΣ...
«Αν δεν συναινέσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην προτεινόμενη λύση για το Σκοπιανό, τότε θα πάω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές»! Αυτό το μήνυμα μετέφερε ο Βασίλης Λεβέντης μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό. Δεν έχει σημασία η διάψευση από το Μαξίμου, τη δουλειά την είχε κάνει ο Πρωθυπουργός μέσω του «περιστεριού». Εδώ δεν ισχύει το «από μικρό ή από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Ούτε μικρός ούτε τρελός είναι ο Β. Λεβέντης!
ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ...
Έχουν αρχίσει τα βαπτίσια των Σκοπίων και γίνεται της μουρλής στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Κάθε κόμμα δίνει το δικό του όνομα με τα απαραίτητα συνοδά στοιχεία. Μόνο ο Πάνος Καμμένος με τον Παπαχριστόπουλο αρνούνται κάθε ονομασία με τη λέξη Μακεδονία, αλλά δεν κουνιούνται ρούπι από την κυβερνητική καρέκλα. Ούτε μια στο δισεκατομμύριο, λέει ο Παπαχριστόπουλος που μία σταθερότητα θέσεων την έχει. Ξεκίνησε με το ΠΑΣΟΚ, πέρασε από Τσοβόλα, μεταπήδησε στη Ν.Δ., για να βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΑΝΕΛ.
Ο ΑΠΩΝ...
«Θα πήγαινα στο συλλαλητήριο, αλλά θα απουσιάζω στο εξωτερικό», λέει ο πατριώταρος Καμμένος! Όσοι πάνε στο συλλαλητήριο θα είναι φασίστες, λένε ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης και πλακώνονται με τον Δημήτρη Καμμένο που κι εκείνος έναν πατριωτισμό τον πουλάει εδώ και πολύ καιρό.
Η ΚΑΡΕΚΛΑ...
Λίγο τους ενδιαφέρει αν δοθεί ή όχι η σωστή λύση στο Σκοπιανό ζήτημα. Όλους τους υποτιθέμενους διαχειριστές του ζητήματος τους ενδιαφέρει η καρέκλα και το κομματικό τους μαγαζί, γι’ αυτό ακούμε και βλέπουμε όλους αυτούς τους μπουρδολόγους που γκιζεράνε στα ΜΜΕ πουλώντας πατριωτισμό.
ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ!
Ακούσαμε και το διάγγελμα του Αλέξη μετά την συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Μηδέν εις στο πηλίκιον, που είχε πει και ο Γιωργάκης! Έκανε όλη αυτή την εμφάνιση για να βρίσει τη Ν.Δ., η οποία δεν συμφωνεί να διπλωθεί στα τέσσερα και να υπακούσει στις εντολές άνωθεν!
ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ...
Για να δείτε πόσο σοβαρά έχουν πάρει το εθνικό ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, να σας πω ότι ο αρμόδιος διαπραγματευτής Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, αντί να μιλάει για Μέγα Αλέξανδρο, μιλάει συνεχώς για Άγιο Αλέξανδρο! Πότε αγιοποιήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος και πότε πολέμησε ο Αγ. Αλέξανδρος, μόνο ένας Κοτζιάς το ξέρει! Δεν μιλάμε για τον Αλέξη, αυτός και άθεος και ανιστόρητος είναι. Ο ίδιος ούτε με τον Μ. Αλέξανδρο μοιάζει, ούτε με τον Αγ. Αλέξανδρο, καθότι Αλέξιος κι όχι Αλέξανδρος!
ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πάντοτε υπάρχουν οι πρόθυμοι για να καλύψουν τα κενά εξουσίας αν δημιουργηθούν. Παρ’ όλο που δεν πρόκειται να ξεκουνηθούν οι ΑΝΕΛίτες από τις καρέκλες της εξουσίας, εν τούτοις ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι έτοιμος να καλύψει κενά. Ο Σταύρος που χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου ως φασίστες ακολουθώντας τις γραμμές της Κυβέρνησης και των Μπαλαούρων!
ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ!
Φασίστας και ο Μίκης Θεοδωράκης που θα μιλήσει στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα! Το λένε τα στελέχη της αριστεράς που κάνουν τον αριστερό πατώντας πάνω στον αριστερισμό του Μίκη, ο οποίος, όπως και να το κάνουμε, έχει γράψει την δική του ιστορία. Μάλιστα, ο Κοτζιάς τον κατηγόρησε ότι κάποτε έγινε υπουργός του Μητσοτάκη ενώ ο ίδιος, ο Κοτζιάς, έχει μια... σταθερή πολιτική θέση! Από ΠΑΣΟΚος του κερατά, τώρα παριστάνει τον υπουργό της πιο τετραδιπλωμένης κυβέρνησης της ιστορίας της χώρας!
Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Τα όσα έγραφε η στήλη για την αναδιάρθρωση των κλινικών στο ΠΠΓΝΙ και κυρίως με την μεθόδευση συρρίκνωσης της Ορθοπεδικής, ήλθε να τα επιβεβαιώσει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου με δική της αναφορά. Η ΕΙΝΗ εκφράζει τις απορίες και τη δυσφορία της για την τακτική που ακολουθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της την εύρυθμη λειτουργία και κυρίως την ταλαιπωρία που θα υποστούν ασθενείς και προσωπικό.
Η ΤΕΤΡΑΔΑ...
Η δική μας αναφορά στο νέο σχεδιασμό της «τετράδας» της διοίκησης του Νοσοκομείου, εκ των οποίων οι δύο δεν είναι γιατροί (πρόεδρος - αντιπρόεδρος) έχει σαν στόχο να το ξανασκεφτούν και ν’ αφήσουν κατά μέρος τα «δεν ακούω κανένα» και τα «l etat c’est moi», γιατί δεν ταιριάζουν σ’ ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι η υγεία των πολιτών. Όταν μάλιστα τα χρήματα που διατίθενται για την υγεία είναι λιγοστά και οι ανάγκες του κόσμου πολλαπλάσιες, λόγω της οικονομικής κρίσης, κάτι που οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες να προτιμούν τα νοσοκομεία για την περίθαλψή τους.
ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΜΕΤΣΟΒΙΤΗΣ!
Όταν λέμε Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου εννοούμε Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο οποίος τα πολλά τελευταία χρόνια προσφέρει εκεί τις καλές υπηρεσίες του. Έστι δε  Μαυρογιώργος προϊστάμενος αυτής της υπηρεσίας που ανεξάρτητα από την εποχή και τα προβλήματα, αυτός είναι εκεί και δίνει λύσεις μέσω των συνεργατών του φυσικά. Το χειμώνα με βροχές, χιόνια, πλημμύρες, παγετούς και το καλοκαίρι με πυρκαγιές και λειψυδρία ο Δημ. Μαυρογιώργος είναι εκεί και φροντίζει για όλα. Μετσοβίτης ων ο Δημήτρης, κάποιοι θα τον ήθελαν για πολύ δικό τους άνθρωπο, όπως π.χ. για δήμαρχό τους. Αυτό τουλάχιστον ακούγεται στο Μέτσοβο, αν αυτό έχει φτάσει και στ’ αυτιά του ας το εξετάσει ο ίδιος το ζήτημα. Έχει δύο χρόνια μπροστά του να το σκεφτεί το αίτημα!
ΟΙ ΔΑΦΝΕΣ...
Πλούσιο «βιογραφικό» παρουσιάζει η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων και επαίρεται για το θαυμάσιο έργο της τα δύο χρόνια παρουσίας της. Μεταξύ του έργου παρουσιάζει και την διανομή βιβλίων στο Βοτονόσι, χωριό του προέδρου, στο οποίο τα τότε στελέχη  υπέγραφαν αφιερωματικά στην... Αγ. Γραφή! Όλα αυτά τα θαυμάσια μαζί με 300 παρουσίες στα ΜΜΕ τα διαφημίζει η ΝΟΔΕ με βίντεο στο διαδίκτυο και μαθαίνει ο κόσμος ότι γίνονται θαύματα την σήμερον ημέραν, έστω και αν είναι σε μία κατάσταση... νιρβάνα και ενίοτε ξεσπιτωμένη συνεδριάζουσα στα υπόγεια ξενοδοχείου. Διαφημίζουν ένα έργο που γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, κάτι που τους δίνει το απόλυτο δικαίωμα να επαναπαύονται σε δάφνες δόξης!
Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ...
Το είχα γράψει και το 2015, λίγο πριν τις εκλογές και το επαναφέρω και τώρα εν όψει ενδεχομένων εθνικών εκλογών. Στην κατάρτηση του συνδυασμού στη Ν.Δ. ονόματα ακούγονται και προθέσεις υποψηφιοτήτων ένα σωρό. Μάλιστα, οι λίστες σχεδιάζονται στην «Πειραιώς» και μέσω «κύκλων» δίνονται στη δημοσιότητα. Αυτή η εβδομάδα άνοιξε με Τασούλα, Καλογιάννη, Δαρδαμάνη, Γεωργόπουλο, Μαρία Νάκα, Ν. Γερασιμίδη και απομένει μία θέση γυναίκας ακόμη. Αν δεν θελήσει η Μαρία Κεφάλα, η οποία «πολιορκείται» από Πειραιώς, τότε τα βλέμματα στρέφονται προς πολύ συγγενικό πρόσωπο μεγαλοεπιχειρηματία της περιοχής, του Νομού και της χώρας. Η επιθυμία των κεντρικών της Ν.Δ. συμπίπτει με την επιθυμία της εν λόγω υποψήφιας, υποψήφιας για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ονόματα προς το παρόν δεν γράφουμε...
ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ...
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι κάπως χαλαρά όσον αφορά τους ενδιαφερόμενους για υποψηφιότητες. Μιχάλης Κασσής και Σάκης Οικονόμου είναι από τα παλιά ονόματα που ακούγονται και εσχάτως κυκλοφόρησε το όνομα του Νίκου Γκόλα, καθώς και ενός Ρώση. Η «επιτροφή» του Σπύρου Πάικα στον χώρο του σηματοδοτεί την ενασχόληση με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.