ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΚΟΜΒΟΣ...
Πάλι τα ίδια. Επανέρχεται το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ξανα συζητά το θέμα του κόμβου Δρίσκου για την σύνδεση της παλιάς εθνικής οδού από Πέραμα προς Μέτσοβο με την ΕΓΝΑΤΙΑ. Αποδέκτης του αιτήματος ο νεοεκλεγείς βουλευτής ΝΔ Ιωννίνων Γ. Αμυράς ο οποίος υποσχέθηκε να βάλει πλάτη στο αίτημά τους.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ...
Δεν λέω να μη κυνηγούν ένα τέτοιο όνειρο, αλλά είναι πολυτέλεια να ζητούν ένα τέτοιο έργο όταν η ίδια η πόλη των Ιωαννίνων είναι η μοναδική στην Ελλάδα απ’ όπου διέρχεται η Εγνατία η οποία στερείται κανονικού κόμβου – σύνδεσης με την Εγνατία! Τρεις κόμβους τα Γρεβενά, κανένα τα Γιάννινα! Με αυτό το ζήτημα θα ασχοληθεί ποτέ καμία αρμόδια αρχή ή θα τρώει χρόνο με τον κόμβο του Δρίσκου; Εμείς λέμε κόμβος και στην Πόλη και στο Δρίσκο! Μήπως ο κ. Αμυράς ν’ ασχοληθεία και με αυτό το ζήτημα διότι οι προηγούμενοι και οι τωρινοί προηγούμενοι δεν φρόντισαν μέχρι τώρα να γίνει κόμβος στην Πόλη μας;

❁ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ!
Κι’ αφού το πάρκινγκ στο «Χ/κώστα» ολοκληρώθηκε κι αφού τα κρεβάτια στους διαδρόμους δεν μειώνονται, κι αφού το κέντρο απεξάρτησης που όλο ολοκληρώνονταν και ουδέποτε ολοκληρώθηκε και άρα ουδέποτε λειτούργησε, να μας πει ο διοικητής κ. Καρβούνης αν γνωρίζει πώς έγινε ο διαγωνισμός για την ανάληψη της καθαριότητας, ποια είναι, τίνος είναι, πόσο κοστίζει και κυρίως αν σ’ αυτή εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο πολιτικού της Ηπείρου! Δεν επιρρίπτω μομφή, αλλά καλόν είναι να γίνονται όλα κανονικά κι όπως πρέπει, διότι αν έλθει, κι όταν έλθει ο αντικαταστάτης του, που θα έλθει, να είναι διαβασμένος από πριν!

■ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ...
Σε κάποιο Νοσοκομείο της Ηπείρου, να μη λέμε ονόματα, κάποιοι αναισθησιολόγοι έκαναν σκάτζα βάρδια σε κλινικές και φυσικά με μαύρα! Σε κάποιους απ’ αυτούς ανέθεσε την ευθύνη της διοίκησης του εν λόγω Νοσοκομείου ο Πολάκης με τον Ξανθό για να προστατεύσουν την υγεία από τα λαμόγια! Αυτοί οι θεματοφύλακες της υγείας είναι απο κείνους που έβγαλαν γλώσσα στους συναδέλφους τους χειρούργους, τινές δε εξ’ αυτών των αναισθησιολόγων δεν ενέκριναν εισαγωγές σε χειρουργεία αν δεν έπαιρναν και τ’ ανάλογα δωράκια. Τι είπατε; Γιατί τώρα τα γράφω; Αφού τώρα άρχισαν ν΄ανοίγουν στόματα!

❖ ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ...
Αφού ο λόγος για αναισθησιολόγους, όχι όλοι φυσικά, εσχάτως γίνεται λόγος για έλλειψη αναισθησιολόγων, στο νέο Νοσοκομείο που λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου με τόσες φανφάρες εγκαινίασε ο τιτανοτεράστιος ηγέτης Αλέξης. Σ’αυτό το Νοσοκομείο δεν γίνονταν εγχειρήσεις διότι αναισθησιολόγος – αναισθησιολόγοι δεν υπάρχουν. Έγινε μία προσπάθεια για «απόσπαση, αναισθησιολόγου από «Χ/κώστα» αλλά μάλλον δεν καρποφόρησε για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί. Να θυμήσω εδώ και την φιλοτιμία που επέδειξε αναισθησιολόγος του «Χ/κώστα», ο οποίος προθυμοποιήθηκε να συνδράμει σ’ εγχείρηση που έκανε στη Ζάκυνθο, ο σύντροφός του Παύλος Πολάκης και έγινε θέμα σ’ όλη την Ελλάδα. Μήπως να πάει ο ίδιος κατά Λευκάδα μεριά για να ενισχύσει τις υπηρεσίες υγείας του εκεί Νοσοκομείου, το οποίο εγκαινίασε ο σύντροφός του Αλέξης και τόσα πανηγύρια έστησαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές;

❁ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
Λόγω της «καλής» λειτουργίας του Νοσοκομείου Λευκάδας έπιασαν οι ευαισθησίες τον διορισμένο από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοικητή και παραιτήθηκε όταν έπεσαν στο κενό οι προσπάθειές του. Ο ίδιος είχε ζητήσει, εκτός των άλλων, τρεις αναισθησιολόγους. Κι’ όλα αυτά με την 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα να μένει ακέφαλη λόγω της συνταξιοδότησης - αποστρατείας του διοικητή! Τέτοια υγεία είχαμε, τέτοια υγεία μας έλεγαν ότι έχουμε και Θεός φυλάξοι μην συνεχίσουμε να έχουμε.

■ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ...
Ωστόσο, από πλευράς ΝΔ ένας συνωστισμός παρατηρείται για την εξασφάλιση μίας θέσης διοικητή στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και μεταξύ αυτών και στα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ενδιαφερομένων. Εκείνοι που ήταν και θέλουν να ξανα είναι, εκείνοι που είναι και ψάχνουν κονέ για να παραμείνουν και εκείνοι που δεν ήταν και θέλουν να είναι!

❖ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ...
Σε προ ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αυτές τις θέσεις στις διοικήσεις των Νοσοκομείων τις μοίραζαν μεταξύ τους οι Βουλευτές. Θυμάμαι πως είχαν γίνει οι επιλογές των διοικητών επί Αδώνιδος στην Ήπειρο. Ο δικός μου, η δικιά σου, ο δικός του και πάει λέγοντας. Τώρα ο Κυριάκος λέει οτι θα τ΄αλλάξει όλα και θα χρησιμοποιηθούν μόνο οι ικανοί και γνώστες του αντικειμένου κι’ αυτό θα γίνει περί τα τέλη Αυγούστου!

❁ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ...
Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν στην μοιρασιά θα ξανα ισχύσει ο ειδικός δικός μου, δικός σου, δικός του! Και ακομη δεν ξέρω πως θα ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση με τους υπάρχοντες διοικητές των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές και για μια θητεία τριών ετών! Μάλιστα, αν η κυβέρνηση θελήσει να «ξηλώσει» διοικητές, θα υποχρεωθεί να τους αποζημειώσει με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό οικονομικά. Για την ιστορία, ν’ αναφέρω οτι ο διατηρηθείς διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπ. Δερδεμέζης, δημόσια εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να συνεχίσει την προσφορά του στο χώρο της υγείας σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, διότι, εκτός όλων των άλλων, τον έχουν φάει τα δρομολόγια 160 χιλιομέτρων πήγαινε – έλα στο Φιλιάτι σε καθημερινή βάση. Κικίλια Ακούς;

■ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ!
Κάποιος να το μαζέψει αυτό το παιδί από τη Φιλιππιάδα που, κάνοντας χρήση της βουλευτικής ιδιότητας, συνεχώς αρλουμπολογεί παριστάνοντας τον σπουδαίο. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα οι... κοτρώνες που πετάει είναι η μία χειρότερη από την άλλη. Έχω την εντύπωση πως όσοι τον φιλοξενούν στα ΜΜΕ το κάνουν περισσότερο για να διασκεδάσουν από τον τρόπο και με τα επιχειρήματα που στηρίζει το κόμμα που τον έκανε μάγκα και του εξασφάλισε θέση εργασίας.

❖ Η ΑΡΛΟΥΜΠΑ...
Νεότερη αρλούμπα ήταν αυτή που έγραψε στο TWITTER εναντίον της Μαρέβας του πρωθυπουργού, σχετικά με την πληροφορία που είχε ότι δήθεν εκείνη έντυσε τα μέλη της λυρικής σκηνής επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ κι όταν αυτός ήταν κάτι από υπουργός! Ας μου συγχωρήσει που δεν θυμάμαι γιατί και σε ποιό υπουργείο τον διόρισε ο Τσίπρας. Μετά από αυτή την ανάρτηση βγαίνει η Μαρέβα και του απαντά πως αυτή της η πράξη ήταν χορηγία προς την Λυρική Σκηνή! Τι είπατε; Τι είπε ο σύντροφος Μπάρκας; Τι να πει το παλικάρι;

❁ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ...
Ας μαζέψει κάποιος υπεύθυνος του Δήμου κάποια «αδέσποτα» που παριστάνουν τους εθελοντές εκεί στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων διότι με την συναναστροφή με τα ζωντανά τους έμεινε το κουσούρι να γυαγίζουν όταν κάποιος κοινός θνητός ζητήσει την δική τους συνδρομή για βοήθεια. Το ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή βρίσκεται στα τελευταία της, αυτό δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να αυθαδιάζει και να τσαμπουκαλεύεται προς τους πολίτες οι οποίοι για να φτάσουν να απευθυνθούν σ’ αυτούς σε κάποιο πρόβλημα ζητούν τη λύση.

■ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...
Ο υπογράφων είχε την ατυχία να απευθυνθεί στην υπηρεσία που είναι επιφορτησμένη μεταφέροντας τον προβληματισμό συμπολίτη που έφτασε στην αυλή του αδέσποτος σκύλος και κάνοντας το αυτονόητο επικοινώνησε με την αρμόδια υπάλληλο. Όταν η υπηρεσία άρχισε τα δύσκολα, τότε ζήτησε την συνδρομή του τύπου η συμπολίτισσα για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η ατυχία ήταν δική μας πλέον όταν ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία έδειχνε να δυσκολεύεται για άμεση λύση στο ζήτημα, όταν πέσαμε στα χέρια ενός «τύπου» ανάγωγου, ο οποίος μας παρέπεμψε στον δήμαρχο της πόλης λέγοντάς μας να πάει εκείνος, ο δήμαρχος, να μεζέψει το αδέσποτο!

❖ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ...
Το θράσσος απύθμενο από τον τύπο που μπήκε εμβόλημα στην τηλεφωνική συνομιλία αλλά και η δικαιολογία της υπαλλήλου απίστευτη όταν μας είπε ότι είναι χαλασμένο το τηλέφωνο και ότι ως εκ του νόμου η συνομιλία ήταν σε ανοιχτή ακρόαση δίνοντας το δικαίωμα στον εθελοντή (;) να βγάζει γλώσσα προς ενδιαφερόμενο – διαμαρτυρόμενο πολίτη! Βέβαια, η «περιποίηση» εκ μέρους του υπογράφοντος ήταν η πρέπουσα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι υπάρχουν «δυνάστες» εργαζόμενοι ή εθελοντές οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν άσυλο, ενώ στη ουσία έχουν ακαταλόγιστο!

❁ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ...
Φέρτε σκουπίδια στο εργοστάσιο μην σας πάρει και σας σηκώσει, απειλεί τους δημάρχους Ηπείρου ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Χωρίς σκουπίδια πως θα λειτουργήσει το μαγαζί είναι το ερώτημα και μπαίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα: Αν θα φιλοξενηθούν τα σκουπίδια της Λευκάδας και της Κέρκυρας και της Αιγιαλείας, κάτι που όμως διέψευσε ο Περιφερειάρχης.

■ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ...
Κάτι που πήρε τ΄αυτί μου για για την ανάληψη καθηκόντων γενικού Δ/ντή στο εργοστάσιο «σκουπιδιών« ενός Αγραφιώτη είναι αλήθεια κι αν ναι τότε έχει σχέση μ’ εκείνον τον Αγραφιώτη το πρωτοπαλίκαρο του Ακη που όλα τα μαχαίρωνε, όλα τα έσφαζε επί παντοδυναμίας Άκη; Αν είναι το ίδιο πρόσωπο, ας μας το επιβεβαιώσει κάποιος για να μολογήσω μία ιστορία του 1993, λίγες μέρες αφ’ ότου «έπεσε» ο Κων/νος Μητσοτάκης. Έχει πολύ ενδιαφέρον!

❖ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ...
Ωστόσο, στην ίδια θέση είχε στοχεύσει άλλος τοπικός παράγοντας αυτοδιοικητικός που επειδή δεν του έκατσε, έχει τουρκέψει και κάθε τόσο μία... σύναξη αγίων την κάνει. Μάλιστα, είναι από κείνους που τόσο πολύ είχαν δουλέψει για να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο και που έφτασε σε σημείο να απειλεί Θεούς και δαίμονες ακόμη και για την σωστή λειτουργία. Τελικά, πρέπει να «νίκησε» ο μπαρμπα Φλαμπουράρης κι όλα άλλαξαν με τον ενδιαφερόμενο να κινδυνεύει να μείνει άνεργος!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.