ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΤΣΕΙΤΕ ΜΕΣΑ!
Κατσείτε μέσα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς για να αρχίσει σιγά – σιγά η άρση των μέτρων που θα μας φέρει στην κανονικότητα. Αυτό σημαίνει κάνα – δυο βδομάδες μέσα! Πρώτη φορά βρέθηκε κι εφαρμόζεται νέα μέθοδος μέτρησης του χρόνου που είναι οι «δυο βδομάδες». Έχουμε 5-6 βδομάδες καραντίνα και τώρα χρειάζονται άλλες δυο βδομάδες για να σκάσουμε μύτη!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η καραντίνα έγινε για το καλό μας και το λένε αυτό οι ειδικοί που κάτι ξέρουν. Εκείνο που φοβάμαι είναι μην αφήσουμε το μέτρημα με εβδομάδες και το ρίξουμε στους μήνες. Είπαμε για πάνω από 65 χρονών το «μέσα» θα πρέπει να γίνει αγαπημένη συνήθεια.

Η…ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ!
Σπέρνουν το φόβο για να χαλιναγωγηθούν οι λαοί, λένε και γράφουν οι διάφοροι ινστρούχτορες του διαδικτύου. Άμα κάτσει καμιά στραβή στο σπιτικό τους, τότε θα χτυπιούνται κάτω και θα φταίει το… άθλιο σύστημα υγείας! Τα εκατομμύρια των κρουσμάτων σ’ όλο τον κόσμο και οι χιλιάδες θάνατοι είναι τυχαία γεγονότα κι άρα να μην δίνουμε σημασία, λένε και ξαναλένε και πρέπει να πάρουμε τοις μετρητοίς τις απόψεις τους.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ… ΣΩΜΑΤΩΝ!
Αφήστε που ορισμένοι κληρικοί, ευτυχώς λίγοι, εκτός από γιατροί της ψυχής, μετατρέπονται και σε γιατρούς σώματος. Άλλος κουβαλούσε τον επιτάφιο πάνω στο αγροτικό, άλλος κοινωνούσε τους πιστούς στα πλυσταριά, άλλος έψαλλε το Χριστός Ανέστη και τα καλάσνικωφ πήραν φωτιά! Το πιο σπουδαίο το άφησα για το τέλος. Ένας ιερέας άφησε ανοιχτό το Ναό την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή και κάθε πιστός που εισέρχονταν για προσκύνημα κατά την έξοδο ελάμβανε δύο μπουκάλια κρασί δώρο, για την τόλμη να παραβεί τις εντολές Χαρδαλιά! Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν Παπαφλέσηδες και την σημερινή εποχή. Κάποιος όμως «ρουφιάνος» το σφύριξε στην Μητρόπολη και ηκούσθη τότε μία φωνή: Τας θύρας – τας θύρας έξω οι παράνομοι!

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ…
Στον νεόδμητο ναό του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα λειτούργησε κάποιες μέρες ο Μητροπολίτης Μάξιμος εγκαινιάζοντας έτσι τη λειτουργία του ναού. Μάλλον πρόβες έκανε ο Μάξιμος εν όψει των θυρανοιξίων που ήταν προγραμματισμένα για 12 Ιουλίου χοροστατούντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έχει κληθεί να παραστεί και έχει αποδεχτεί την πρόσκληση. Αυτά προ κορωνοϊού! Αν θα γίνουν ή όχι τα θυρανοίξια, θα το δούμε.

ΤΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ…
Μόλις ανοίξει η «φυλακή» τα πρώτα μαγαζιά που θ’ ανοίξουν θα είναι τα κουρεία - κομμωτήρια και τα ψυχοθεραπευτήρια. Οι νεοέλληνες θα τρέχουν πρώτα να ευπρεπιστούν από κομμωτικής άποψης και μετά για ψυχοθεραπεία από τον εγκλεισμό. Μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει σε σχετική έρευνα που θα εξετάζει τα ψυχικά προβλήματα μετά την καραντίνα. Μέσα σε 10 λεπτά εξέτασης θα γίνεται η διάγνωση. Υπεύθυνος της έρευνας ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πέτρος Σκαπινάκης. Να δείτε που θα βρει απόλυτη εφαρμογή η ρήση του Εθνάρχη: «Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο»!

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ…
Μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα έχουμε νεότερα για το ξεκαραντίνιασμα. Από 4 Μαΐου και μετά θα αρχίσουν δειλά – δειλά ν’ ανοίγουν μικρά μαγαζιά και στην πορεία θα δίνεται η δυνατότητα ν’ ανοίξουν και οι καφετέριες, οι οποίες θα πρέπει να πολλαπλασιάσουν τις αποστάσεις των τραπεζιών. Κάπως έτσι θα μπει μπροστά η κανονικότητα της ανάπτυξης.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ!
Έχει αφήσει την σοβαρή πολιτική στα χέρια της Μυρσίνης Βουνάτσου από τη Λέσβο ο Αλέξης και εκείνη τώρα οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Καρανίκα. Είναι αυτή που εύχονταν την ισοφάριση νεκρών από κορωνοϊό με εκείνους στην «επιδημία» στο Μάτι! Είχε αφήσει κατά μέρος εκείνους στον πνιγμό της Μάνδρας! Αυτή ντε, έχει αναλάβει την καταμέτρηση νεκρών και κρουσμάτων παριστάνοντας τον Χαρδαλιά, αλλά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο διεγράφη για λόγους ευαισθησίας από τις μ…ες που γράφει στο FB. Ενίοτε διορθώνει τον Τσιόδρα. Τύφλα να έχει ο Τζανακόπουλος!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ…
Από την Μυρσίνη μάθαμε ότι η οικογένεια Τσίπρα έκανε αντίσταση την περίοδο των συνταγματαρχών με πρώτον τον θείο Ηρακλή, ο οποίος συνελήφθη και φυλακίστηκε! Τα δημόσια έργα εκείνη την περίοδο τα έπαιρνε ο… αείμνηστος πατέρας μου, γεωργοκτηνοτρόφος, που κρέμασε το όπλο στους ώμους το 1920 και το κατέβασε το 1950! Μάλιστα, ήταν εχθρός του συστήματος τότε επειδή ήταν Βασιλικός και Καραμανλικός.

ΜΕΣΑ - ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
Αφήστε τον άλλο ένθερμο αντιστασιακό και μέγιστο εχθρό των συνταγματαρχών και των φονιάδων των λαών Αμερικάνων Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ανήμερα της 21ης Απριλίου ποστάρισε αφίσα με το «έξω οι Αμερικάνοι» που ήταν από την εποχή του «Ρήγα Φεραίου»! Ξέχασε όμως ότι αυτός ο «δολοφόνος», «εξορκιστής» των Αμερικάνων υπηρέτησε τους Αμερικάνους κατά τον καλύτερο τρόπο και του το θύμισαν κάποιοι μπαγάσηδες ποστάροντας δίπλα στην αφίσα φωτογραφία του με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία! Αυτά για να μην ξεχνάμε!

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ…
Την τιμητική του είχε αυτές τις μέρες ο Χαρδαλιάς. Το τι έχει ακούσει αυτός ο άνθρωπος δεν λέγεται, ούτε ακούγεται. Μέχρι και αντικείμενο ασμάτων έγινε ο Χαρδαλιάς, ο οποίος, αντίθετα με το σκληρό ύφος που δείχνει στην εφαρμογή των αντικορωνοϊκών διατάξεων, όσον αφορά τα άσματα, έδειχνε να το διασκεδάζει!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…
Πρόσωπα των ημερών Τσιόδρας – Χαρδαλιάς και Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης που είναι εκείνοι που επιφορτίστηκαν με την ενημέρωση σε καθημερινή βάση. Κοντά στο 96% η αποδοχή του Σ. Τσιόδρα από την Ελληνική κοινωνία. Βέβαια, υπάρχουν και οι γνωστοί αντιρρησίες που ενοχλούνται από τον Τσιόδρα και του χρεώνουν πολλά και διάφορα με πρώτη την ιδιότητα του δεξιού ψάλτη!

ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ…
Ένα κοινό σημείο των Τσιόδρα – Κοντοζαμάνη είναι ότι και οι δύο πέρασαν από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων την δεκαετία του ’80 και είναι οι δυο τους χαμηλών τόνων πρόσωπα. Ο μεν Τσιόδρας στην Ιατρική Σχολή, ο δε Κοντοζαμάνης στο Τμήμα Μαθηματικών. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και έχει διατελέσει Δήμαρχος Βύρωνα Αττικής.

ΑΚΟΥΓΕ ΜΕΝ, ΜΟΝΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΔΕ!
Άκουσε πολλές γνώμες ο Πρωθυπουργός για το πώς έπρεπε να χειριστεί το ζήτημα της επιδημίας. Ο καθένας είχε την άποψή του και την κατέθετε, κυρίως αυτό γίνονταν από τους Υπουργούς του. Εκείνος τους άκουγε, αλλά τελικά εκείνος είχε τον τελικό λόγο και γι’ αυτό τον είδαμε να ανακοινώνει ο ίδιος τις αποφάσεις του και τα μέτρα.

Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ…
Έτσι θα κάνει και τις επόμενες μέρες με την ανακοίνωση μέτρων ελάφρυνσης της καραντίνας. Αυτός θα δώσει το σύνθημα απαλλάσσοντας από τις φοβίες ορισμένους πολιτικούς φωστήρες που είχαν στο νου το πολιτικό κόστος κι όχι την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εν αναμονή λοιπόν του μηνύματος του Κυριάκου.

ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ…
Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια πτώση των καυσίμων σ’ όλο τον κόσμο και φυσικά και στη χώρα μας. Δεν έχουν τι να τα κάνουν τα καύσιμα οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες και τα πωλούν μπιρ-παρά. Ευκαιρία αυτή τη στιγμή για φουλάρισμα των δεξαμενών των πολυκατοικιών τώρα που το πετρέλαιο πωλείται στα 72 λεπτά από 1,35 που πωλούνταν το χειμώνα!

ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ…
Δεύτερο άδειασμα Υπουργού κάνει ο Κυριάκος μέσα σε λίγο διάστημα. Αυτή τη φορά τη φόλα έφαγε ο Βρούτσης, για’ αυτό το επίδομα των 600 ευρώ των επιστημόνων, το οποίο το περνούσε μέσα από ΚΕΚ-ΙΕΚ αντί να το χορηγήσει απ’ ευθείας. Κάποια παρανόηση έγινε, λέει ο Βρούτσης και κατάπιε τη γλώσσα του, την οποία πάρα πολύ άπλωνε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν θέλουμε να θυμηθούμε το συνταξιοδοτικό επί προηγούμενων ημερών του. Να περάσει ο επόμενος από τον πάγκο του Προκρούστη Κυριάκου. Περί παραίτησης Βρούτση για λόγους ευθιξίας να μην γίνεται λόγος!

Ο ΦΟΒΟΣ…
Από τούτη εδώ τη στήλη είχα εκφράσει τον φόβο για ενδεχόμενο κτύπημα του ιού σε δομές μεταναστών. Δυστυχώς, το είδαμε αυτό προχθές στην περιοχή Ερμιονίδας όπου η φιλοξενία σε ξενοδοχείο αποδείχτηκε φωλιά του ιού με 150 κρούσματα και άλλαξε τα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεδομένα εξάπλωσης της επιδημίας!

ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ…
Το καμπανάκι κτύπησε και θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για τις δομές στην Ήπειρο, η οποία φιλοξενεί περίπου 4.000 κόσμο. Φιλιππιάδα, Κατσικάς, Αγ. Ελένη, τρεις μεγάλες δομές ανοιχτές όπου κανένα μέτρο περιορισμού δεν έχει ληφθεί. Αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι και Θεός φυλάξοι μην κάτσει ιός στις δομές!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Δεν θέλω να πιστέψω την φήμη που θέλει βουλευτή της Ηπείρου να στέλνει ασθενοφόρο για να παραλαμβάνει ασθενείς από τα σύνορα σπάζοντας την καραντίνα. Είπαμε πολιτική σπέκουλα, αλλά όχι και σε τέτοιο σημείο όταν τα σύνορα είναι κλειστά για όλο τον υπόλοιπο κόσμο! Να τα δει αυτά ο Χαρδαλιάς που έχει κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.